Konuyla ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum. Öncelikle istemeden de olsa yanlış bilgi verdiğim için sizden ve okuyan forum halkından özür diliyorum.
Yıllardır Hario Slim seramik değirmen ve Hoffmann reçetesi ile hayatıma devam ederken, son bir aydır Eureka Mignon Chrono kullanmaya başladım. Seramik değirmen pek de tutarlı öğütemediği için ortalama sonuç veren bir ayar bulmuş ve uzun süre değiştirmemiştim. Çok daha tutarlı öğüten bu değirmene geçtikten sonra kahve deneyimimin iyiye gitmesini beklerken çok da bir fark olmadığını görünce çok şaşırdım. Öğütümün etkilerini deneyimlemek için aynı kahveyi farklı ayarlarda öğütüp denedim. Çok inceye kaçtığımda channeling denen olayı yaşıyor, daha kalına geçtiğimde ise kahvem underextracted oluyordu. Değirmenin ayarıyla epey oynadıktan, farklı marka sular ve farklı kahveleri denedikten sonra sıra nihayet o çok güvendiğim, yıllardır kullandığım tekniğimi sorgulamaya geldi.
Bloom + tek döküş şeklinde uyguladığım teknik, her ne kadar Hoffmann ve Hedrick gibi kahve influencerları tarafından önerilse de, işin o kadar da basit olmadığını farkettim. Döküş sayısını arttırarak kahve yatağını tekrar tekrar karıştırmak, çözünmeyi arttırarak çözmesi zor kahvelerden daha iyi sonuçlar almak için kullanılan bir yöntemmiş aslında. Sadece Sanalbaharat kahvelerini Hario seramik değirmen ile öğüttüğüm için sorun yaşamadığım yöntemim, çok daha az kavrulmuş CoffeeNutz kahvelerinin tutarlı öğütümlerinde çalışmadı
Yine 30g kahve 500g su oranını kullanarak, ama bu sefer 60g bloom + 240g ilk döküş + 200g ikinci döküş şeklinde denediğimde aradaki fark çok belirgindi.