• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Öğütüm sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan melik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahvenin künyesini paylaşabilir misiniz? Öğütüm çok tozlu veya problemli gözükmüyor. Bazı kahvelerin huyudur filtre tıkamak.

O zaman iletişime geç geri iade et hocam :) ogutucude biriken tozlar karışmış olabilir içine gözden kaçmış olabilir.

O zaman iletişime geç geri iade et hocam :) ogutucude biriken tozlar karışmış olabilir içine gözden kaçmış olabilir.
Yanlış öğütümden emin olmak istedim bide kamuoyu oluşsun, bana hak verenler çıksın diye foruma yazdım. Kolay gelsin firması bu kahveleri cumartesinden beri teslimat noktasında dolaştırıyor. Yüz kere müşteri temsilcisini aradım bişey olmadı. Beni oyalayıp durdular. Ayrıca her aradığımda bana o gün içinde geliceğini söyleyip kandırdılar da. Alenen salak yerine kondum yani. En son Şikayetvar sitesine yazınca anca getirdiler. Bide üstüne kahve öğütümü böyle çıkınca hoş olmadı ya. Aldığıma alacağıma pişman oldum gerçekten. Umarım Spada iyi bir çözüm sunar artık ne diyeyim :(

Yanlış öğütümden emin olmak istedim bide kamuoyu oluşsun, bana hak verenler çıksın diye foruma yazdım. Kolay gelsin firması bu kahveleri cumartesinden beri teslimat noktasında dolaştırıyor. Yüz kere müşteri temsilcisini aradım bişey olmadı. Beni oyalayıp durdular. Ayrıca her aradığımda bana o gün içinde geliceğini söyleyip kandırdılar da. Alenen salak yerine kondum yani. En son Şikayetvar sitesine yazınca anca getirdiler. Bide üstüne kahve öğütümü böyle çıkınca hoş olmadı ya. Aldığıma alacağıma pişman oldum gerçekten. Umarım Spada iyi bir çözüm sunar artık ne diyeyim :(
Suyu neyle döküyorsunuz? Su çok hızlı döküldüğünde de bu görüntü oluşabilir, ipin yaptığınızda da tıkanma olabilir, ve tıkanmanın başka bir sürü sebebi olabilir. Kullandığınız kağıt kötü olabilir, olur da olur yani. Firmalar sizin nasıl demlediğinizi, suyu döktüğünüzü, hangi kağıdı kullandığınızı, ipin atıp atmadığınızı vs vs bilemeyecekleri için ortalama bir öğütüm yapıp gönderir. Tavsiyem en öncelikli olarak bir değirmen ve sonrasında gooseneck kettle edinmeniz olur.
Ayrıca öğütüm gayet güzel gözüküyor, muhtemelen EK43 gibi piyasanın en iyi değirmenlerinden birini kullanıyorlar.

Suyu neyle döküyorsunuz? Su çok hızlı döküldüğünde de bu görüntü oluşabilir, ipin yaptığınızda da tıkanma olabilir, ve tıkanmanın başka bir sürü sebebi olabilir. Kullandığınız kağıt kötü olabilir, olur da olur yani. Firmalar sizin nasıl demlediğinizi, suyu döktüğünüzü, hangi kağıdı kullandığınızı, ipin atıp atmadığınızı vs vs bilemeyecekleri için ortalama bir öğütüm yapıp gönderir. Tavsiyem en öncelikli olarak bir değirmen ve sonrasında gooseneck kettle edinmeniz olur.
Ayrıca öğütüm gayet güzel gözüküyor, muhtemelen EK43 gibi piyasanın en iyi değirmenlerinden birini kullanıyorlar.
-Demlemeye yeni başlayanlar başlığı altına attım çünkü bende ucuz bir değirmen vardı ve çekirdek alıp kendim göz kararı + deneme yanılma yolu ile yapıyordum. Homojen öğütmenin önemli olduğunu ve seramik değirmenlerin bunu pek yapamadığını okuyunca bu sefer öğütülmüş sipariş ettim. Kenarda değirmene ayıracak bir param yok. Gooseneck ibriğim var ve hario kağıt kullanıyorum. Şuan verdiğiniz değirmen al tavsiyesi bu durumu çözmeye yaramıyor. Ben sorunun öğütümde olduğuna inanıyorum hala. V60'ın bir tık daha kalın olması gerekmez mi? Yeni görsel yüklüyorum. Sol taraftaki Türk kahvesi ile kıyaslayın.

Hangi filtre kağıdını kullanıyorsunuz?

@Spada Coffee Roastery 'den V60 için öğütülmüş kahve aldım. Demleme sırasında ciddi filtre tıkanması ve uzun akış süresi yaşadım. Öğütümden kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Fotoğraflara bakıp yorum yapabilir misiniz? Hario kağıt filtre kullanıyorum.

Öğütüm orta-ince öğütüm gibi, bence normal. bana da yeni koke ve las moras v60 ögütüm geldi. Orta-incelerde çok fazla döküm aralığı yapmaman lazım, max 3-4 döküşte bitir. V60 bitiş resmin bana normal gelmedi. Bence demlemende bir yerde yanlış yapıyorsun. Hiç spin yapma, demlemeye hiç müdahale etmeden yapmaya çalış, birde böyle dene. Bana gelenler seninkinden bir tık daha ince ve bu şekilde tam süresinde demleyebiliyorum.

-Demlemeye yeni başlayanlar başlığı altına attım çünkü bende ucuz bir değirmen vardı ve çekirdek alıp kendim göz kararı + deneme yanılma yolu ile yapıyordum. Homojen öğütmenin önemli olduğunu ve seramik değirmenlerin bunu pek yapamadığını okuyunca bu sefer öğütülmüş sipariş ettim. Kenarda değirmene ayıracak bir param yok. Gooseneck ibriğim var ve hario kağıt kullanıyorum. Şuan verdiğiniz değirmen al tavsiyesi bu durumu çözmeye yaramıyor. Ben sorunun öğütümde olduğuna inanıyorum hala. V60'ın bir tık daha kalın olması gerekmez mi? Yeni görsel yüklüyorum. Sol taraftaki Türk kahvesi ile kıyaslayın.

İdeal v60 öğütümü diye bir şey yoktur önceki mesajda yazdığım sebeplerden. Her kahvenin ve damağın kendi öğütüm ayarı vardır.
Eğer sıkı paketli hario kağıtlardan aldıysanız o kağıtlar en yavaş olanlar.
Şunları yapabilirsiniz:
-Suyu yavaş dökmek.
-Spin yapıyorsanız yapmamak.
-Bloom+tek döküş.
-Daha hızlı bir filtre kağıdı almak.
-Güzel kahve içmek istiyorsanız iyi bir değirmen almak. Yaklaşık 7 paket kahve fiyatına güzel değirmenler alınabilir, gerekiyorsa birkaç ay kahve içmeyip bu yatırımı yapmanızı tavsiye ederim.

@Spada Coffee Roastery 'den V60 için öğütülmüş kahve aldım. Demleme sırasında ciddi filtre tıkanması ve uzun akış süresi yaşadım. Öğütümden kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Fotoğraflara bakıp yorum yapabilir misiniz? Hario kağıt filtre kullanıyorum.

Öncelikle siparişler için teşekkür ederiz.
Tüm öğütümler EK43 ile yapılmaktadır .
Tavsiyemiz;
-Kahve reçetelerimize göre demlemeniz.
-Kahve yatağının çok yükseldiğini görüyoruz, biraz daha yavaş ve parçalı dökemenizi tavsiye ederiz.
-Farklı bir filtre kâğıdı deneyebilirsiniz.

Sorunlarınız devam ederse , yenisini gönderebiliriz fakat aynı öğütüm gelecektir. Bu sebeple ilk olarak kahveleri geri göndermenizi rica edicez, sorunun ne olduğunu görmemiz açısından .

Geri