teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
Demlemelerimizde çoğumuz kettle sıcaklığını kullanıyoruz ama demleme sıcaklığı ile kahve yatağı sıcaklığı farklı kavramlar. Kahve yatağı bu sıcaklığı görmüyor...
Bu bir bilimsel deney değildir... Tartışmaya açıktır...
𝗣𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗸 𝗩𝟲𝟬: Kahve yatağı sıcaklığı ön demleme sırasında 80C ye kadar ulaştı...İlk döküşten sonra 90C ye ulaştı ve demleme sonuna kadar hemen hemen benzer kaldı...
𝗖𝗮𝗺 𝗩𝟲𝟬: Sıcaklık trendi ön demleme, 1. ve 2. döküşler için plastik V60 ile benzerdi... 2. döküşten sonra kahve yatağı sıcaklığı fark edilir şekilde düşmeye başladı...
Çı𝗸𝗮𝗿ı𝗺𝗹𝗮𝗿ı𝗺: Scott Rao'nun söylediği gibi, +90C kahve yatağı sıcaklıklarına ulaşmak kolay değil...Plastik V60, Cam a göre sıcaklığı daha iyi tutuyor... Özellikle uzun demlemelerde, plastik V60 kullanmak daha faydalı olacaktır...
Sizin gözlemleriniz nedir?
- Ön ısıtma yapılan Plastik ve Cam V60 demleyiciler ile aynı reçeteyi kullanarak demlemeler yaptım.
- 95C başlangıç su sıcaklığı kullandım.
- Termometreyi kahve yatağının içine yerleştirdim. (SCA ya göre demleme sıcaklığı bu şekilde ölçülmüyor. Suyun kahve yatağına ilk değdiği noktadaki sıcaklık olarak ölçülüyor.)
𝗣𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗸 𝗩𝟲𝟬: Kahve yatağı sıcaklığı ön demleme sırasında 80C ye kadar ulaştı...İlk döküşten sonra 90C ye ulaştı ve demleme sonuna kadar hemen hemen benzer kaldı...
𝗖𝗮𝗺 𝗩𝟲𝟬: Sıcaklık trendi ön demleme, 1. ve 2. döküşler için plastik V60 ile benzerdi... 2. döküşten sonra kahve yatağı sıcaklığı fark edilir şekilde düşmeye başladı...
Çı𝗸𝗮𝗿ı𝗺𝗹𝗮𝗿ı𝗺: Scott Rao'nun söylediği gibi, +90C kahve yatağı sıcaklıklarına ulaşmak kolay değil...Plastik V60, Cam a göre sıcaklığı daha iyi tutuyor... Özellikle uzun demlemelerde, plastik V60 kullanmak daha faydalı olacaktır...
Sizin gözlemleriniz nedir?
Son düzenleme: