• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Kahve Yatağı Sıcaklığının Demlemeye Etkisi - Cam ve Plastik

teyyaredenkahve

Barista
İsim
Levent
Demlemelerimizde çoğumuz kettle sıcaklığını kullanıyoruz ama demleme sıcaklığı ile kahve yatağı sıcaklığı farklı kavramlar. Kahve yatağı bu sıcaklığı görmüyor...

• Ön ısıtma yapılan Plastik ve Cam V60 demleyiciler ile aynı reçeteyi kullanarak demlemeler yaptım.
  • 95C başlangıç su sıcaklığı kullandım.
  • Termometreyi kahve yatağının içine yerleştirdim. (SCA ya göre demleme sıcaklığı bu şekilde ölçülmüyor. Suyun kahve yatağına ilk değdiği noktadaki sıcaklık olarak ölçülüyor.)

🚫Bu bir bilimsel deney değildir... Tartışmaya açıktır...

𝗣𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗸 𝗩𝟲𝟬: Kahve yatağı sıcaklığı ön demleme sırasında 80C ye kadar ulaştı...İlk döküşten sonra 90C ye ulaştı ve demleme sonuna kadar hemen hemen benzer kaldı...

𝗖𝗮𝗺 𝗩𝟲𝟬: Sıcaklık trendi ön demleme, 1. ve 2. döküşler için plastik V60 ile benzerdi... 2. döküşten sonra kahve yatağı sıcaklığı fark edilir şekilde düşmeye başladı...

Çı𝗸𝗮𝗿ı𝗺𝗹𝗮𝗿ı𝗺: Scott Rao'nun söylediği gibi, +90C kahve yatağı sıcaklıklarına ulaşmak kolay değil...Plastik V60, Cam a göre sıcaklığı daha iyi tutuyor... Özellikle uzun demlemelerde, plastik V60 kullanmak daha faydalı olacaktır...

Sizin gözlemleriniz nedir?

Son düzenleme:
Kıyaslama Cam ve Seramik arasında olsa bence daha hoş olurmuş (gerçi plastikteki kadar fark yaratır mı bilmiyorum). 90 derece suyu düzenli olarak plastik bir kaba dökmek psikolojik olarak beni aşırı rahatsız ediyor :ROFLMAO:

Uzun süredir plastik Hario kullanıyorum. Gerçekten bence plastik ısıyı tutma konusunda oldukça avantaj sağlıyor. Ayrıca kırıldı mı,düştü mü derdi olmaması çok iyi. Cam Hario'yu Imersion harici kullanmıyorum diyebilirim.

Açık kavrum 93, orta kavrum 88, koyu kavrum 83 derece civarı oneriliyor fakat her tarifte 93-95 derece su kullanılıyor. Çekirdeğe bakıyorum orta kavrum ama firma reçete de 94 derece öneriyor. Her dokuste acaba yakıyor muyum diye düşünüyorum...

Kahve yatağında 94 derecenin 70-80 derece olarak başlaması çok ilginç cidden. Elinize saglik. Çok güzel inceleme olmuş.

Seramik V60 var. Önce isitiyorum. Blooming gibi bekleme aralarında da kettleyi ocağa koyup 93-94 arası tutmaya çalışıyorum. Bir ara 88-90 deneyeceğim bakalım nasıl etki edecek...

Geri