• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

v60 için demleme ve öğütme sorunları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bing
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bing

Yeni Üye
İsim
chandler
Daha fazla  
İsim
chandler
Merhabalar, v60 ile demlemeye yeni başladım.
Petra'nın kavurduğu Acme kahvesinin çekirdeklerini aldım. Öğütücü olarak Weather Forecast CIN226 kullanıyorum. Öğütümle ilgili bir standart tutturamadım, bunda kötü bir öğütücü kullanıyor olmamın da etkisi vardır muhakkak. Öğütüm kalınlığı için çeşitli ayarlar yaptım, daha kaliteli öğütücülerdeki gibi bir click mekanizması yok, bunun yerine dişliyi saat yönünde veya tersi yönde döndürerek inceltip kalınlaştırıyorum.
Weather Forecast Öğütücü

Bunun dışında kağıt olarak aşağıdaki setle gelen kağıdı kullanıyorum.
Hario V60 set

Demlemelerim çoğunlukla tavsiye edilen sürelerin çok çok üstünde oluyor. Son demlemem 30gr kahve ve 500ml su ile, 6dakika 50 saniye sürdü, demleme sonunda kahve yatağı çamur gibi olmuştu. Muhtemelen daha kalın öğütmem gerekiyor fakat size de sormak istedim. Bu ekipmanlar ile içebileceğim en iyi kahveyi nasıl demleyebilirim? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Düzenleme: Önemli bazı bilgileri atlamış olabilirim, sorarsanız mutlaka cevaplarım.

Süresinin bu kadar uzaması ve kahve yatağının çamur gibi olması muhtemelen değirmenin çok fazla toz üretmesinden kaynaklıdır. 15/250 kahve-su gramajı ile deneyin, biraz da kalın öğütün, yardımcı olacaktır.

Süresinin bu kadar uzaması ve kahve yatağının çamur gibi olması muhtemelen değirmenin çok fazla toz üretmesinden kaynaklıdır. 15/250 kahve-su gramajı ile deneyin, biraz da kalın öğütün, yardımcı olacaktır.
teşekkür ederim cevabınız için, öğütüm fazla kalın olduğunda ne gibi sorunlar oluşur? nerede duracağımı nasıl anlayabilirim?

Öğütüm çok kalın olursa demlemede yeterli çözünmeyi sağlayamayabilirsiniz. O zaman ekşi-tuzlu-boş bir tat olabilir. 2-3dk arasını hedefleyip damak tadınıza ve kahveye göre aşağı yukarı oynayın. Kabaca; süreyi çok uzatmadan çözünmeyi biraz artırmak isterseniz su ısısını artırabilir, süreyi kısaltmadan çözünmeyi azaltmak isterseniz de su ısısını düşürebilirsiniz. 5'er derecelik ısı farklarıyla deneyerek hangi yöne devam etmeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.

Öğütüm çok kalın olursa demlemede yeterli çözünmeyi sağlayamayabilirsiniz. O zaman ekşi-tuzlu-boş bir tat olabilir. 2-3dk arasını hedefleyip damak tadınıza ve kahveye göre aşağı yukarı oynayın. Kabaca; süreyi çok uzatmadan çözünmeyi biraz artırmak isterseniz su ısısını artırabilir, süreyi kısaltmadan çözünmeyi azaltmak isterseniz de su ısısını düşürebilirsiniz. 5'er derecelik ısı farklarıyla deneyerek hangi yöne devam etmeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.
tekrar teşekkür ederim, yarın dediklerinizi denedikten sonra sonuçları yazarım size.

Geri