Asiditesi düşük bir kahve tercih ettim. Önceden orta düzeyde asiditesi olan bir kahve almıştım, onda da benzer sorunları yaşıyordum bunda da.belki eldeki kahvenin asiditesi fazla gelmiştir, kahveyi değiştirin.
Asiditesi düşük bir kahve tercih ettim. Önceden orta düzeyde asiditesi olan bir kahve almıştım, onda da benzer sorunları yaşıyordum bunda da.belki eldeki kahvenin asiditesi fazla gelmiştir, kahveyi değiştirin.
Belki'de alışkın olmadıgınız asiditeyi ekşilik olarak yorumluyor olabilir misiniz acaba ?Asiditesi düşük bir kahve tercih ettim. Önceden orta düzeyde asiditesi olan bir kahve almıştım, onda da benzer sorunları yaşıyordum bunda da.
valla neredeyse hiç ekşi olmayan filtre kahveler içtim, o yüzden kendi yaptığım kahvede öyle olsun istiyorum ama bilemiyorum dediğiniz gibi de olabilirBelki'de alışkın olmadıgınız asiditeyi ekşilik olarak yorumluyor olabilir misiniz acaba ?
Kavrum profili daha koyu kahveler deneyebilirsiniz belki içtiginiz kahveler şimdiye kadar kavrum profilleri daha koyu çikolata - kuruyemiş notalarının hakim oldugu kahveler olabilir. Erikliyi'de deneyin olmazssa muhtemelen böylevalla neredeyse hiç ekşi olmayan filtre kahveler içtim, o yüzden kendi yaptığım kahvede öyle olsun istiyorum ama bilemiyorum dediğiniz gibi de olabilir![]()
Markası nedir, nerede bulunur?strong beans kenya… önerilenden bir tık ince öğütüm, sıfır ekşilik![]()
Markası nedir, nerede bulunur?
Deneyeceğim, çok teşekkür ederim
ben etkin dripper ve french press ile denedim. ikisinde de sonuç çok lezzetli![]()
Evet suyun mineral zenginliği ve ph değeri de extractionu etkiliyor baya. Dengelemek için sodyum bikarbonat veya magnezyum katabilirsin aslında harici olarak suya çözünümü baya hızlandırabilir suyun yapısına bağlı olarak.Timemore C3 S2C ile 15-16 click'te öğütüyorum, 12 ve 14 denemişliğim de var, 18 denemişliğim de var. Ortalama 2.5 dakika demliyorum, daha az demlediğimde bu ekşilik çok daha bariz belli oluyor. Kahve / Su oranını da genelde 1:16 ya da 1:17'de tutuyorum. Yukarıda bahsettiğim çobanpınar'ın ppm değeri 130 civarı birşeyken Hayat su 60'larda birşeydi, iki tane çok uç ppm değerine sahip suları denedim ki farkını bariz şekilde göreyim diye ama beklediğim sonucu alamadımtabi sadece ppm'le de bitmiyormuş iş, suyun diğer mineralleri de önemliymiş o yüzden birçok kişinin önerdiği gibi Erikli markasıyla da bi denemek istiyorum, hatta Buzdağı'nı da denemek istiyorum. Kahvenin son hali aynı fotoğraftaki gibi
Su 96-97 derece olduğu an hemen dökmeye başlıyorum, bütün işlemler bittiğinde 2.5 dakikanın sonunda fincandayken 75-78 derece arasında oluyor kahve. Tabi bu normal mi değil mi bilmiyorum, demlemeye başlamadan hemen önce bütün ekipmanlarımı kaynar suyla dolduruyorum.Ekşilik sorunu, su sıcaklığı/ öğütüm derecesi ayarlarıyla ilgili olabilir.
Anladığım kadarıyla siz de benim gibi kahveyi sıcak sevenlerdesiniz. Her ne kadar "kahve sıcaklığı 60-65 derecenin üstünde olmamalıdır" gibi genel bir kanı olsa da, ben de 75 ve üstü derecelerde kahveyi sıcak tüketmeyi seviyorum. Belki sorun, çekirdeğin kendisinden ya da değirmenin homojen öğütüm yapamamasından kaynaklanıyor olabiliyor.Su 96-97 derece olduğu an hemen dökmeye başlıyorum, bütün işlemler bittiğinde 2.5 dakikanın sonunda fincandayken 75-78 derece arasında oluyor kahve. Tabi bu normal mi değil mi bilmiyorum, demlemeye başlamadan hemen önce bütün ekipmanlarımı kaynar suyla dolduruyorum.
Ya aldıgınız kahvede sorun var ya da sizin damak tadınız asiditesi yüksek daha böyle sitrik tarafta olan kahvelere uygun değil muhtemelen bu o da kademe kademe zamanla alışılan bir durum daha tatlı kahveler almanızı tavsiye ederim şöyle bir tadım çarkı atayım sizeErikli su ile denedim şimdi fakat bu sefer daha da ince öğüterek denedim, sonuç yine ekşimsi2:45 dakika, 3 adımda demledim üstelik.
meyve notalarına sahip kahveler genelde daha çok asidik olduğu için tercih etmiyordum, daha fazla ekşi olur diye, o yüzden hep çikolata, karamel, fındık vs. gibi notalara sahip paketleri alıyordumEkli dosyayı görüntüle 34904
Kurutulmuş Meyvelerden Sert Kabuklu yemişlerde dahil olan kısımdaki notaların yazıldıgı kahveleri alırsanız başlangıçta sizin için daha iyi olacaktır.
Başka kavurucular deneyebilirsiniz bazı kavurucular açık kavuruyormeyve notalarına sahip kahveler genelde daha çok asidik olduğu için tercih etmiyordum, daha fazla ekşi olur diye, o yüzden hep çikolata, karamel, fındık vs. gibi notalara sahip paketleri alıyordum