• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Bardakta Bulanıklık

Gaddar Halil

Barista
El Salvador La Providencia Naturra Red Bourbon sadece bir örnek kahve olarak Comandante 25 click v60 demliyorum ama kahveler bulanık oluyor.
26-27-28 click de denedim. Sebebi ne olabilir? Farklı kağıtlarla da denedim bu arada.

Merhaba, ben de yaklaşık olarak 96c su, 16/30 click öğütme derecesi (ki filter ayarında 12-22 arasında öğütme seçeneği sunan bir öğütücum var), 250 ml su (yaklaşık 3- 3,5 dk demleme süresi, Hario plastik v60, size 4 filtre kullanıyorum. Kahvem de orta derece kavrulmuş Peru kahvesi . Ve taze olduğunu soyleyebilirim gorece. Çekirdek halde alıyorum. Bulanık kahve konusu nasıl çözümlenir ki acaba

kullanılan filtreye göre değişebilir sonuçlar. yağı tam tutmamış olabilir, mikro partiküller geçmiş olabilir ya da bardağınız makinenizin gazabına uğrayıp çizilmiş ve buğulu bir görüntü veriyor da olabilir(çünkü tam olarak bunu yaşadım). tadı normalse bulanıklık önemli birşey değildir.

Merhaba aslında tadı da çamur gibi oluyor , daha doğrusu bayat kahve gibi değil de homojen bir tat almıyorum

Merhaba, ben de yaklaşık olarak 96c su, 16/30 click öğütme derecesi (ki filter ayarında 12-22 arasında öğütme seçeneği sunan bir öğütücum var), 250 ml su (yaklaşık 3- 3,5 dk demleme süresi, Hario plastik v60, size 4 filtre kullanıyorum. Kahvem de orta derece kavrulmuş Peru kahvesi . Ve taze olduğunu soyleyebilirim gorece. Çekirdek halde alıyorum. Bulanık kahve konusu nasıl çözümlenir ki acaba
96c yüksek bir ısı değil mi? Ben 93c demliyorum.

El Salvador La Providencia Naturra Red Bourbon sadece bir örnek kahve olarak Comandante 25 click v60 demliyorum ama kahveler bulanık oluyor.
26-27-28 click de denedim. Sebebi ne olabilir? Farklı kağıtlarla da denedim bu arada.
Arıtma su kullanıyorsanız filtre değişim zamanı gelmiş olabilir.

Değirmeniniz homojen öğütmüyor olabilir.

Geri