• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V 60 kahve demleme hakkında

Bu konuya cevap yazan diğer kahve severler gibi tecrübeli değilim lakin bu tecrübesizliğim nelere sebep oldu özetleyeyim. Filtre kahve makinesi ve Starbucks'ın migrosta satılan kahveleri ile yakın zamanda başlayan yolculuğum çığırından çıkmış bir şekilde ışık hızında devam ediyor :ROFLMAO: Benim de ilk yaptığım değirmen almak oldu. İyice araştırdıktan sonra Molent G50 satın aldım. Tartım sizin aldığınızın aynısı. Birkaç ay sonra eşime Hario Slim Plus aldım işyerinde kullansın diye. Eğer nitelikli kahve işine o değirmenle başlasaydım muhtemelen kahveye hiç bulaşmaz, şaraba başlardım. :ROFLMAO:Zaten nitelikli kahve ile yeni yeni tanışmıştım. Demlemeyi dahi zar zor yapıyordum. O değirmeni çözmem mümkün değildi. İnanın bana ömrümde içtiğim en kötü kahvelerin sebebidir Hario. Hatta birçok kahveyi 2-3 yudumdan fazla içemedim bile. Hario'dan faydalanabilmek için Nitelikli kahveden iyi anlayan biri olmak lazım. Zira bu kişiler şapkadan tavşan çıkarabiliyorlar.
Sözün özü değirmeni almışsınız artık kullanmayın iade edin diyemem. Ancak kahveden vazgeçmeyin. Çok keyifsiz demlemeler çıkacak karşınıza. Siz yine de sabredip para biriktirin.
Bana kalırsa hario değirmen konusunda çok pasif kaldı, kahve denince neredeyse ilk akla gelen marka fakat en baba ekipman V60 harici pek kendinden çok bahsedildiğini duymadım. 40 lı kutu filtreler hariç :) Hario çelik bıçaklı bir değirmen çıkarsa dünyada ses getirir bence ama piyasada tutunabilir mi güçlü rakipleri varken bilemedim.

V60 ve filtreleri hariç kullandığım hiçbir ürünü yok. Filtre konusunda da Cafec gibi çeşit sunabilen rakipleri var. Akıbeti ne olur bilemem. Senin gibi işin mutfağında olan arkadaşlarım daha iyi bir öngörü sunabilir. Sonuçta gözlemlerim oldukça kısa süreli. Ancak değirmen konusunda çok çok kötüler. Resmen hayal kırıklığı yaratıyorlar. Çok iyi bir ürün çıkarsa bile markanın bu alandaki bilinirliği hiç iyi değil. Güven kazanıp rağbet görmesi muhtemel mi emin değilim. Comandante bandında fiyat çıkarırsa, şüphesiz Comandate'yi tercih ederim. Molent fiyatında çıkarırsa soru işaretlerim olur, yine tercih etmem.
Cafec filtre kalitesini değiştirip istikrarı bozmasa hario önünden gidiyordu bildiğim kadarıyla ama ne zaman önce traditional sonra th3 kaliteleri bir tık değisti kıyamet koptu herkes yazdı, her şeyden önce istikrar önemli filtrede bence, bir standardi olmalı, hario 40 lı şuanlık iyi gidiyor ama yine cafec kullanan ağırlıkta gibi.

Bu konuya cevap yazan diğer kahve severler gibi tecrübeli değilim lakin bu tecrübesizliğim nelere sebep oldu özetleyeyim. Filtre kahve makinesi ve Starbucks'ın migrosta satılan kahveleri ile yakın zamanda başlayan yolculuğum çığırından çıkmış bir şekilde ışık hızında devam ediyor :ROFLMAO: Benim de ilk yaptığım değirmen almak oldu. İyice araştırdıktan sonra Molent G50 satın aldım. Tartım sizin aldığınızın aynısı. Birkaç ay sonra eşime Hario Slim Plus aldım işyerinde kullansın diye. Eğer nitelikli kahve işine o değirmenle başlasaydım muhtemelen kahveye hiç bulaşmaz, şaraba başlardım. :ROFLMAO:Zaten nitelikli kahve ile yeni yeni tanışmıştım. Demlemeyi dahi zar zor yapıyordum. O değirmeni çözmem mümkün değildi. İnanın bana ömrümde içtiğim en kötü kahvelerin sebebidir Hario. Hatta birçok kahveyi 2-3 yudumdan fazla içemedim bile. Hario'dan faydalanabilmek için Nitelikli kahveden iyi anlayan biri olmak lazım. Zira bu kişiler şapkadan tavşan çıkarabiliyorlar.
Sözün özü değirmeni almışsınız artık kullanmayın iade edin diyemem. Ancak kahveden vazgeçmeyin. Çok keyifsiz demlemeler çıkacak karşınıza. Siz yine de sabredip para biriktirin.
Hocam sanırım sizin damak tadı baya yukarıda dediğim gibi ben daha yeni başladığım için ben ne içsem süper geliyor şu an hatta sabahtan beri 2 lt kahve içmişimdir😁
3 ü bir arada mahmood kahve içmiş adamım sonuçta😊

Hocam sanırım sizin damak tadı baya yukarıda dediğim gibi ben daha yeni başladığım için ben ne içsem süper geliyor şu an hatta sabahtan beri 2 lt kahve içmişimdir😁
3 ü bir arada mahmood kahve içmiş adamım sonuçta😊
Hocam hariolarda mil sabitleme ile daha homojen sonuç aldığını yazanlar olmuştu. Bunu bir araştırın, faydalı olacaktır.

Hocam hariolarda mil sabitleme ile daha homojen sonuç aldığını yazanlar olmuştu. Bunu bir araştırın, faydalı olacaktır.
Önerinizi araştırıcam şu an için milde bir sorun görmedim varsada anlayabilecek seviyede değilim zaten yanlız öğütülen kahvelerin boyutlarına baktım eşit gibi duruyordu (youtube de öyle kontrol ediyorlardı tabi orada elek le kontrol ediyorlardı ben gözlem yaptım) ilerde ne olur bilemiyorum ama genede teşekkürler

Ilk yazdigin soruya cevap vermek isterim iyi kavrulmus bir kahveyi dogru ekipmanla ve teknikle demledigin surece yazmayan tadlari bile alirsin.

Çook yakın bir zamanda, 2-3 ay içinde yaşayacağın süreci ben de yaşadığım için konuya yazmak istedim. Nitelikli kahve macerasına ben de hario mini slim plus ile başladım, o zamanlar seramik ve çelik değirmenin farkını bilmiyordum tabii :) Başlarda çok güzel geliyordu. Ancak nitelikli kahve demlemenin bu kadar basit bir şey olmadığını ve değirmenimin çok çok yetersiz olduğunu işin içine girince anlamış oldum. O sıra daha iyi bir değirmene para vermek zor geliyordu ve eğer alacaksam en iyisini alayım modundayım. Bende elimdeki ekipmanlardan maksimum verimi almaya çalışayım dedim. İzlediğim videolarda demleme sonrası filtre kağıdında kalan gayet net seçilebilir kahve taneciklerinin benimkinde çamur olarak kaldığını gördüm. Değirmen hariç aynı şekilde demleme yapmama rağmen, demleme süremin normalden 1-1,5 dk fazla olduğunu farkettim. Benim değirmenim neden bu kadar toz çıkarıyordu? Önce harioda öğütücü ve mil problemi olduğunu öğrendim bunu için mil etrafına ince bir bant yapıştırma ve seramik öğütücünün çevresini bantla sarma gibi metodları (forumu biraz incelersen bunun anlatıldığı konuyu bulacaksındır.) denedim kısmen faydalı oldu da belkide bir şehir efsanesi ama seçenekleri denemek zorundasın işin güzel tarafı da bu sürekli kendini geliştirme çabası :) ancak hala istediğim sonucu alamıyordum. Benim tozlardan bir şekilde eleyerek kurtulmam gerekiyordu ama nasıl, kruve elekler pahallı ve satışı TR de yok. En basit ve en ucuz yöntem olarak delikleri çook küçük nerdeyse bir tuz tanesi bile giremeyecek şekilde olan çay bardaklarının üstüne konulan çay süzgeci (6TL 😂) aldım. Normalde v60 demlerken 400 mikron altında çıkan kahve tanecikleri en fazla %7-8 olması gerekirken ben süzgeçte eleyince %25 30 olduğunu gördüm :) Düşünsene her gün 18 gr kahve öğütüyorsun 6 7 gr toz elde ediyorsun berbat bir oran. Ee kahve pahallı bir şey ortalama 120 140 tl olan kahve sana dolayı olarak %30 pahallıya geliyor :) tabi ben çıkan tozları biriktirip türk kahvesi olarak demliyordum o ayrı konu dedim ya maksimum verim almaya çalışıyorum diye 😅 Neyse başlarda bu şekilde içtiğim kahvelerden baya baya keyif almaya başladım düşünsene Comandante de bile %3-4 olan toz bende 0 😅. 1 ay daha bu şekilde devam ettim, 1 fincan kahve içmek için harcadığım vakit en az 30 dk nerdeyse 18 gr kahve yi 9-10 seferde süzgece dökerek eliyorsun süzgeç küçük sonuçta bi yerden sonra zor gelmeye başladı sonuçta keyiflenmek için kahve içiyoruz bu çekilen çileye değer mi neden bu kadar uğraşıyorum. Düşündüm vakit çok kıymetli kahve madden değerli ben de bu işi devam ettirecem. Pahallı kahveler alıyoruz öğütemiyoruz saçma bi durum içindeydim. Şunun gibi düşün Ferrarin var ama Lpg li keyif alır mısın hayır. Neyse ertesi gün comandante siparişi geçtim durum bundan ibaret 😅 Tabi öncesinde başka şeyler de denemiştim ortalama 3,5 ay sürdü bu farkındalık. Seni 3 ay + en az 1 kg (600 TL) kahveni heba etmekten kurtarmaya çalışıyorum. Tabi kendin bu tecrübeyi yaşayıp öğrenmekte önemli eğer ben direk cmd ile başlasaydım şu an aldığım keyfi alamazdım muhtemelen. Ama sen direk onu almak zorunda değilsin 2. elde olsa en azından çelik bıçaklı bir öğütücü al derim timemore c2 işini görür diye düşünüyorum. Eğer yok ben bu işi yapamıyorum dersen ilerde yine burdan aynı fiyata satarsın değirmeni. yok ben sevdim ilerleyecem dersen de yine satar üstüne para koyar daha iyisini alırsın. Son 3 ayımın özeti budur arkadaşlar :) Çok konuştum ben bi pacamara demlemeye gideyim:)👌

Geri