• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore ve comandante karşılaştırmalı ayar çizelgesi

rica ederim.
zaten blog yazarı da kendi tecrübelerini aktarmış.
comandante de bile aynı demleme türünde herkes aynı clickte öğütmüyor. kimisi 21-22 clickte öğütürken diğeri 24-25 de öğütüyor vs.
click sayısını etkileyen bir sürü faktör var. çekirdek türü, kavrum derecesi vs. ayrıca kişinin zevkleri ve kullanım tecrübesi de etkileyecektir. insanlar kullandıkça ve alıştıkça zamanla demleme yöntemine göre kendi sistemleri oturur.
ayrıca timemore a karşı hala önyargılı olanlar ve yeni kullananlar için referans olsun istedim.
Buldum :).

Timemore ile konustugumda Italya'dan bir suredir ithalat yapamadiklarini soylemislerdi. Ustune Corona sureci de eklenince, daha da zor olmustur.

Espresso icin ozel burr tasarimlari vardi ve ana malzemesi de Italyan mali karbon celik. Ustune de titanyum nitrit kaplama atiliyormus. Kaplama Italya'da mi Cin' de mi atiliyor bilemiyorum. (Belki bilmeme de gerek yok :))

Satistaki G1S modelinde titanyum kaplama Cin mali karbon celik var ve tasarimi standart burrun aynisi. Demek ki, espresso icin olan burr'u kendileri uretemiyorlar. Onu da uretirlerse, o zaman kopyalama sureci tamamlanmis diyebiliriz. Ne dersin :)
Geçtiğimiz iki hafta boyunca TM Slim S modelini aradım durdum. Üşenmedim tüm satıcılara tek tek sordum var mı stokta diye. 4-5'i cevap verdi ve tamamı da temin edilemiyor dedi. Kısaca sizin dediğiniz gibi ithalat yapamıyorlar sanırım. Çünkü cevap verenlerden biri biraz açıklamış konuyu ve İtalyadan geldiği için şu an temin edilemiyor falan yazmış. Ucuz TM'lerde sanırım titanyum üretilmeyecek salgın bitene kadar.

Hocam bunun tercümesi nedir?Grafikten hiç bir şey anlamadim

Filtre için konuşacak olursam, ince partiküller(toz halindekiler) istenmeyen ebat, orta kalınlıktakiler olması gereken ebat ve kalınlar yine istenmeyen ebat olarak geçiyor. Grafiğe göre ideal ebat aralığını en iyi sağlayan Comandante olmuş oluyor. Bence ince partiküllerden ziyade kalın partiküllerin en az düzeyde olması gerek. Eğer tıkanmanın önüne geçilebilirse, ince partiküllerin tad üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Bu iki arastirma zit seyler soyluyor. Hangisine guvenecegiz? Forum icerisinde kendi tecrubesini paylaşan var mi? Gerci kendi fikrim aradaki fiyat farkina oranla comandante 👎

Coffeedesk kahve olayının biraz daha ticari yönü. Socratic Coffee olaya tamamen teknik yönden bakıyor. Reklam alma vb. durumları var mı bilmiyorum ama Socratic Coffee’yi tarafsız buluyorum.

bu daha önce yapılmıştı. ama comandantecilerin tepki göstermesinden endişeliyim.
linç yemeyi göze alarak linki aşağıya bırakıyorum. :)
10 gr kahvenin 6 farklı değirmende benzer ayarlarda öğütüldükten sonra kruve de 1100μm and 600μm elek plakaları kullanılması sonucu çıkan sonuçlar hesaplanmış.
teste göre en kötüden en iyiye sıralaması yukarıdan aşağıya doğru şekilde ekran görüntüsünü de aşağıya bıraktım.
detayları linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 2212

Bu deneyin en güzel kısmı Skerton Pro’nun -%1 retention’a sahip olması. 10 gram kahve koyup 9.7g alınması ne kadar saçma olsa da (timemore nano; biz slimde deneme yaptık retention yoktu), skerton pro’da 10 gram koyup 10.1 almaları mucize olmalı. Tabi altta açıklamışlar .1 gram kendini tamamlıyor vs diye, ama biz o gün 0.01g tartı ile çalışmıştık 😁

Ankara’da bu deneyi gerçekleştirdiğimizde ben de bir Comandante kullanıcısı olarak sonuçlara çok şaşırmıştım. O gün bugündür, timemore-cmd tartışmasına girmem, ama G1 seviyesine çıkıldıysa “why risk it?” diyerek cmd’ye yönlendirdim soranları...

Timemore’un değirmen olsun, herhangi ürettikleri bir şeyde kaliteden ödün vermemelerini takdir ediyorum. Black mirror tartılarını da gözüme diktim, beklemedeyim.

Son düzenleme:
timemore ve comandante karşılaştırmasında aynı kahveyi aynı miktarda öğütüp kalita wave ile demlemişler, ardından mikron ölçümü yapıp 100 gram için normalize etmişler, sonuçta comandante daha tutarlı duruyor ama timemore da fena değil. Ama daha ilginci comandante ile yapılan öğütümde aynı mikronda ekstraksiyon oranı daha yüksek gözüküyor.

Comandanteyi filtre ve espresso öğütümde karşılaştırdıklarında ise, esporessoda bariz şekilde daha iyi olduğu gözüküyor.20B42E4D-8A95-4494-906B-D070CF65A6C0.jpeg

Hatta comandante daha iyi sayılabilecek öğütücülere karşı bile espressoda çok iyi iş çıkarıyor.C673DFF1-21DF-4059-A165-59CB1267E87F.jpeg

Konuya girdiğimde umduğum bilgiyi bulamadım, genel olarak internette de yok. Benim gibi çoğu kişinin de merak ettigini düşünerek biraz daha açık sekilde sorumu aktarıyorum. Bir kahve reçetesine girdiğimizde mesela "cmd 25 click" yazıyor. Benim gibi yeni yeni degirmene heveslenip alanlar genelde timemore c2 ile başladığımız için, comandanteye verilen click sayisinin timemore c2'de kaç click'e denk geldigi konusunda tereddüt ediyoruz. Şuan click sayilari hakkinda bilgim tam olmadığından, tecrübeli hocalarim belki tablo seklinde olustururlar diyerek ornek bir cizelge yapmaya calisacagim

Cmd: 25 /timemore c2: 19/ molent g50: 30
Cmd: 24 / timemore c2: 19/ molent g50:28
Cmd:20/ timemore c2: 16/ molent g50: 23

Not: Degerler örnek verilmek amaçlı tamamen rastgele girilmiştir, öğütüm kalınlıkları hakkında bilgim yok.

Bu şekilde karşılaştırmalı bir tablomuz olsa forumca guzel olur diye düşünmekteyim

Ekleme: tabi ki click sayılarını kendimiz tada gore deneyerek bulmamiz gerekiyor fakat basta da bahsettigim gibi, yeni başlayanlar, recetelerde yazanları deneyerek başlıyor.

Geri