• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore s3

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Baki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baki

Barista
İsim
Kerem Baki Köse
Daha fazla  
İsim
Kerem Baki Köse
Espresso Makinesi
Flair pro 2
Değirmen
Commadante - Df64 -
Ekipmanlar
Origami - v60- Cup dripper-aeropress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Timemore yeni bir değirmen çıkarmış sanırım çok ilgimi çekti şu an için.

AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 4.952,81TL | Yeni TIMEMORE yeni S3 Extreme siyah çapak süper kahve değirmeni espresso kahve değirmeni taşlama çekirdek süper manuel kahve rulman

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231223_144910_Chrome.jpg
    Screenshot_20231223_144910_Chrome.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 161
Bu yeni degirmen hakkinda ne dusunuyorsunuz? Fiyati sadece 100 USD.
Timemore olması beni biraz düşündürttü fakat iç aksamını ufak inceleme videolarından gördüğüm kadarıyla beğendim.

Fiyatının bu kadar düşük olmasını beklemiyordum ama. Eğer göründüğü kadar da güzel öğütüyorsa yeni fiyat/performans canavarı olabilir.

Bende görünce aşırı yükseldim değirmene. Çok iyi gibi. Lakin hakkında fazla malumat yok. İnce öğütümlerde timemore X 'e ve diğer değirmenlere göre performansı nasıldır acaba? Ayrıca Avrupadan 6küsüre comandante c40 alabilirken değer mi s3'e

Ekran görüntüsü 2024-01-10 134054.png

Benim gibi Commandante'nin hızından usananlar için iyi bir seçenek midir acaba?
Bilemedim ki.
Screenshot_20240110_162024_YouTube.jpg

Gelsin bakalım kapışsın x-lite ile..
Nihayet dıştan ayarlama yükseltmesini yaptı timemore.. Darısı CMD başına.. 🙂
Mekanizmayı çevirirken çıkan sesi elimdeymiş gibi hissettim, çok iyiydi..

Timemore muhteşem yenilikler yapabilir, öğütüm süresini kısaltabilir vs. Yapamayacaği tek bir şey var: işcilik kalitesi ve finishing (tam karşılığını bulamadım)
Bu değirmeni Aliexpressten aldım diyelim bana kim alignment sorunu olmadan geleceğini temin edebilir?
Bana kim orasında burasında işçilik hatası olmadan geleceğini temin edebilir?
comandante alırsanız mükemmel merkezleme yapılmiş ve kusursuz finishing e sahip bir değirmen geleceğine ben eminim.
Yani bir ürün alırken bunlara da para verdiğinizi unutmayın. Almanyada üretilen, işcilik maliyeti ve kalite kontrol süzgecinden geçen bir ürün ile ucuz iş gücü karşılaştırması.
Timemore da tercihim alt segment ve ucuz değirmenleri olur.Üst segmentlere çıkarsam kalitede beklerim.
Bunlar benim 5 senelik kahve ekipmanı serüvenimdeki tecrübelerim.Siz tabiki hoşunuza gittiyse deneyebilirsiniz.

Bir süredir deniyorum bu değirmen, sadece pour over için kullanıyorum. Açıkçası beklentilerimin ötesinde sonuç aldığımı söyleyebilirim. Aynı süre içerisinde mizen 64om ve ssp mp burr de kullandım (ikisi de fellow ode'a takılı). Yani pour over için bu üç farklı kesiciyi dönüşümlü kullandım diyebilirim. Açıkçası tatlılık bakımından mizen çok önde olsa da s3 de hiç fena iş çıkarmadı. özellikle bazı çekirdeklerde daha iyi sonuç verdi diyebilirim. Asiditesi düşük, orta gövdeli, tatlı çıktılar arayanlar için ideal bir değirmen olabilir.

Daha önce ZP6 de denedim, ikisinin oldukça benzer olduğunu söyleyebilirim. ZP6'de gövde daha düşüktü.

2-3 Haftadır Hario V60 ve Etkin 2-Cup ile kullanıyorum. Bence pour over için beklediğimden iyi bir performansı var. Çok iyi kahvelerde kullanmadım. Elimde en taze Vitus Ethiophia var. Zümrüt Karaca Kenya Ve Ethiophia en eski (birkaç aylık desem yeri var.) var. Eski kavrum bile olsa boş bir tat almadım. En azında içilebilir tatlı hafifte olsa içindeki lezzetleri hissedebildiğim şekilde demleme sonuçları aldım. Özellikle Brownberry den aldığım son birkaç kahve var onlar da bile çoğu kafe de içtiklerimde iyi çıktılarım oldu.

Sadece Reçeteler bazında çok detay bulamadım. Genelde CMD klik paylaşımları var. Ama S3 için karşılıklarını bulmak zor. O yüzden 6 grid ile bir demleme yapıp biraz ince biraz kalın ayarlamalar yapamaya çalıştım. Reddit e baktığımda 4.5 - 5.5 aralığında bahsetmişler. bence tamamen kahvelerde kaynaklı sanırım.

Bu arada öncesinde MHW - R3 almıştım. Hem pour over hem espresso için fiyat performansı güzel ondan da memnunum. Son zamanlarda V60 lezzetleri daha hoşuma gittiği için S3 de bir denemek istedim. Eğer y.dışı alma imkanınız veya önceden almışsanız bu 80 dolar civarına çok iyi seçenek.

Malzeme hissiyatı ve kalitesel algısı da çok iyi bu arada. Sadece R3 göre klik halkası daha kolay döndürülebiliniyor. Sıkıntı yaratacak bir durum değil.
Tutarken el ile temas olursa ayar değişebilir ki bu tutma yeri geniş olduğu için sorun olmaz. Ben yaşamadım

Öğütüm hızında bence R3 başarılı. Hatta İnce öğütümlerde kesinlikle önde bence.

Benim düşüncem hem bütçe dostu hem de orta segment civarında bütçesi uygun olsun derseniz K6 (denemedim ama almya düşündüğümde bir seçenekti öğütümleri daha hızlı diye S3 ve R3 almaya karar vermiştim.) ile beraber çok iyi seçenekler.
Üst segmentlerden(CMD ve ZP6) önce bu değirmenler yeterli ama farkı var mı denemek isterdim.

Son düzenleme:
2-3 Haftadır Hario V60 ve Etkin 2-Cup ile kullanıyorum. Bence pour over için beklediğimden iyi bir performansı var. Çok iyi kahvelerde kullanmadım. Elimde en taze Vitus Ethiophia var. En eski (birkaç aylık desem yeri var.) Zümrüt Karaca Kenya Ve Ethiophia var. Eski kavrum bile olsa boş bir tat almadım. En azında içilebilir tatlı hafifte olsa içindeki lezzetleri hissedebildiğim şekilde demleme sonuçları aldım. Özellikle Brownberry den aldığım son birkaç kahve var onlar da bile çoğu kafe de içtiklerimde iyi çıktılarım oldu.

Sadece Reçeteler bazında çok detay bulamadım. Genelde CMD klik paylaşımları var. Ama S3 için karşılıklarını bulmak zor. O yüzden 6 grid ile bir demleme yapıp biraz ince biraz kalın ayarlamalar yapamaya çalıştım. Reddit e baktığımda 4.5 - 5.5 aralığında bahsetmişler. bence tamamen kahvelerde kaynaklı sanırım.

Bu arada öncesinde MHW - R3 almıştım. Hem pour over hem espresso için fiyat performansı güzel ondan da memnunum. Son zamanlarda V60 lezzetleri daha hoşuma gittiği için S3 de bir denemek istedim. Eğer y.dışı alma imkanınız veya önceden almışsanız bu 80 dolar civarına çok iyi seçenek.

Malzeme hissiyatı ve kalitesel algısı da çok iyi bu arada. Sadece R3 göre klik halkası daha kolay döndürülebiliniyor. Sıkıntı yaratacak bir durum değil.
Tutarken el ile temas olursa ayar değişebilir ki bu tutma yeri geniş olduğu için sorun olmaz. Ben yaşamadım

Öğütüm hızında bence R3 başarılı. Hatta İnce öğütümlerde kesinlikle önde bence.

Benim düşüncem hem bütçe dostu hem de orta segment civarında bütçesi uygun olsun derseniz K6 (denemedim ama alamya düşündüğümde bir seçenekti öğütümleri daha hızlı diye S3 ve R3 almaya karar vermiştim.) ile beraber çok iyi seçenekler.
Üst segmentlerden(CMD ve ZP6) önce bu deirmenler yeterli am farkı var mı denemek isterdim.
suna bir bakin. Yardimci olacaktir.

Ekli dosyalar

• IMG_7098.jpeg
    IMG_7098.jpeg
    37.2 KB · Görüntüleme: 87
S3 ile deneyimleri olan arkadaşlar da son aylık alımlardan deneyimleri olduysa paylaşabilir mi?

Deneyimler kısmında pek S3 göremedim. Ben de eklemeyi unuttum açıkcası :)

Ben güzel kavrumlarını olduğunu düşündüğüm Tetra - Coffe department - CoffeNutz alımları yaptım.

Hatta Sanal Baharat tan denemek üzere birkaç alımım oldu ve uzun beklemelerden sonra yoğun aromalar olmasa içimi güzel kahve çıktı olduğunu düşünüyorum.

Genel olarak 5.5 veya 5.8 klik aralıklarında 15-18-20 25 ve 30 gr lık demlemeler ile 1.:15 1:16 :17 oranla beraber gayet güzel sonuçları aldım. Fakat diğer marka değ. ile karşılaştırma yapamıyorum. Sonuç olarak memnun olduğu söylemeliyim.

Bu arada mokapot sevenler ile de güzel denemelerim oldu.

Önceki posttaki CMD klik karşılaştırmalarında 22-25 aralığında V60 demleyelere göre S3 karşılığı yaptığımda kahveler daha tatlılıktan ziyade sert, yoğun ve acılığı hissedilir oluyor. S3 te 5.2 klik altına V60 ta inmedim. Bu arada Hario V60 ve kağıt kullanıyorum.

Merhaba s3 için 2 tablo var siz hangisine daha yakın kullanıyorsunuz v60 için 5 click ve altı ince ve demlemesi uzun sürüyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-03-09-10-30-03-70_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2025-03-09-10-30-03-70_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    92.3 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20250309_102116.jpg
    IMG_20250309_102116.jpg
    24.5 KB · Görüntüleme: 33
Geri