• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore fish kettle ısı ayarı sorunu

Kahveşeker

Barista
İsim
Kahveşeker
Daha fazla  
İsim
Kahveşeker
Espresso Makinesi
Gaggia New Classic, Wacaco Picopresso
Değirmen
Comandante c40, Molent g50, idose t64
Ekipmanlar
Hario V60, Timemore crystal eye, Timemore b75, Moka pot, timemore fish kettle
Son zamanlarda kullandığım kettle, ayarladığım ısıda durmamaya başladı. 93 derece seçiyorsam 97 98 derecelere kadar çıktığını gördüm. Ayarlanan sıcaklıkta durduğunda bile ısıtma sonrası kettle ısı göstergesi inip çıkıyor. Isıyı doğru göstermiyor. Bununla ilgili tavsiyeleri bekliyorum.

bende fellow stagg ekg var. 500 gr altında su doldurduğumda 2-3 derece yukarıda duruyor, ben de 92 yapacaksam 89'a ayarlayarak çözüyorum az su koyduysam -%90 bu şekilde yapıyorum-. bazen de dediğiniz gibi saçmalıyor -dediğinizi yanlış yorumlamadıysam- saçmaladığında zemine tam oturttuğuma emin olacak şekilde kaldırıp yeniden koyuyorum sıkıntı geçiyor. zeminin ve kettle'ın zemine oturan kısmının temiz olduğuna ve sağlam oturduğuna dikkat edince çözülür sanıyorum eğer başka bir arıza yoksa.

Üretici firmanın, sıcaklığın stabil olabilmesi için en az 500 ml su doldurulması ile ilgili bir uyarısı var. İstenen sıcaklığa geldiğinde rölenin kapatma sesi gelmiyorsa roleden geliyorsa termostat, prob yada yazılımla ilgili bir durum olabilir tahminim.

Son zamanlarda kullandığım kettle, ayarladığım ısıda durmamaya başladı. 93 derece seçiyorsam 97 98 derecelere kadar çıktığını gördüm. Ayarlanan sıcaklıkta durduğunda bile ısıtma sonrası kettle ısı göstergesi inip çıkıyor. Isıyı doğru göstermiyor. Bununla ilgili tavsiyeleri bekliyorum.

Ben de bu kettle'i kullaniyorum. Kapagi yerine tam oturtamadiysam, isi kaybi nedeniyle ayarlanan derecenin uzerine cikiyor ama sizinki farkli bir durum galiba

Ben de bu kettle'i kullaniyorum. Kapagi yerine tam oturtamadiysam, isi kaybi nedeniyle ayarlanan derecenin uzerine cikiyor ama sizinki farkli bir durum galiba
Bazen tam derecede kalıyor sonra bir kaç derece aşağı düşüp yükseliyor. Tekrar ısıtınca ayarlı ısıya geliyor. Yani normalde ısıtmayı tamamlamış ancak derece gösterirken sapıtıyor.

Bazen tam derecede kalıyor sonra bir kaç derece aşağı düşüp yükseliyor. Tekrar ısıtınca ayarlı ısıya geliyor. Yani normalde ısıtmayı tamamlamış ancak derece gösterirken sapıtıyor.

Bu tip sicaklik dalgalanmalarinin, kettle'in alt kisminin ve oturdugu yerin tozlanmasindan kaynaklanabilecegini okumustum forumlarda. Tozunu alinca duzeliyormus. Kucuk bir pompa ile hava puskurterek temizlenebilir. Bir de kettle'in icinde kireçlenme olmadigindan emin olmak gerek. Sensor oldukca hassas.

Daha ciddi bir problem yoktur umarim :)

Geri