• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Chesnut G1 Titanyum Burr El değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan puspus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araştırdığım kadarıyla şöyle bir bilgi vereyim.
Timemore değirmenlerde iki farklı burr tasarımı (g1 ve g1s) ve bu iki faklı burr'un titanyum kaplamalı upgraded versiyonları var.

images (2).jpeg

G1 pour over için önerilmiş, G1s ise daha ince öğütümlerde performansı daha iyi olduğu belirtilmiş.
Titanyum kaplama daha yüksek bir sertlik sağlayarak G1 modeli için ince öğütümde bir miktar daha performans iyileştirmesi sağlıyor olsa da ince ayarlar için gene de G1s daha iyi.

Fakat G1s için de pour over performansı daha kötü olduğunu yazmışlar başka bir yerde. Kalın öğütümde daha fazla, toz üretiyormuş.

Pour over yöntemleri ağırlıklı olarak kullanılıyorsa ve nadiren ince öğütüm gerekiyorsa titianyum kaplama G1 modeli en uygun görünüyor.

Son düzenleme:
C2 değirmenimden üfleme pompası da çıkmıştı güzel bir ayrıntı ve iş yapıyor gerçekten kolay temizlik imkanı sağlıyor.G1 e de koysalarmış keşke ,ekstradan almanızı tavsiye edebilirim.

Normal burr için kabul espresso çekmiyor ama titanyum kaplamanin ne avantajı kaldı ki? Bunun rahat çekmesi lazim aslinda.Bence bir sorun isterseniz mail ile

Bir çok kullanıcının aynı şeyi yaşadığını duymuştum. Sanırım tüm değirmenler için genel bir durum bu.

C2 değirmenimden üfleme pompası da çıkmıştı güzel bir ayrıntı ve iş yapıyor gerçekten kolay temizlik imkanı sağlıyor.G1 e de koysalarmış keşke ,ekstradan almanızı tavsiye edebilirim.

Evet, G1’de çıkmaması büyük bir eksiklik.

Bence içinden çikan firça hic bir işe yaramiyor.Hemen killari dagildi zaten.Pompasi olmayan bir tane pompa kesinl alsın bak kesin :) önce peçeteyle kabasini alın sonra fos fos 3-4 pompa ve tertemiz

Merhabalar G1 değirmenim yeni elime ulaştı öncelikle sökerken rulmanların ikisi de çıkıyor sökerken çıktı mili çıkartırken bu normal bişey midir bir de takarken bana yardımcı olabilecek birisi var mı,sanki çevirme kolunu taktığımda tam oturmuyor?(ilk defa değirmen kullanıyorum)

Merhabalar G1 değirmenim yeni elime ulaştı öncelikle sökerken rulmanların ikisi de çıkıyor sökerken çıktı mili çıkartırken bu normal bişey midir bir de takarken bana yardımcı olabilecek birisi var mı,sanki çevirme kolunu taktığımda tam oturmuyor?(ilk defa değirmen kullanıyorum)
Normal bazen çıkabiliyor G1 modelinde rulmanlar bende G1 kullanıyorum. Tam Oturmuyor derken ?? C1 deki gibi Düşmemesi için sıkı yapılmış o yüzden üste taktıgınızda biraz üstten hafif dokunun hizalanacaktır.

Merhabalar tekrar geçen hafta timemore G1 değirmen aldım kafama çok takılıyor değirmendeki rulmanların çıkması normal bişey mi öğütüme herhangi bir etkisi var mı bunun rulamanların sabit olması gerekmiyor mu henüz bi öğütüm yapmadım ama uzun süre kullanımda sıkıntı çıkarabilitesi var gibi üstelik rulmanı nerden bulacağım lütfen yardımcı olabilir misiniz Gelburadan aldım değişim istedim Yiğit bey yardımcı olacaklarını söylediler sağolsunlar tekrar böyle bir problemle karşılaşır mıyım? (İlk değirmenim oldu hariodan sonra böyle bişey beklemiyodum aslında video atıyorum kusura bakmayın şangır şungur dağılıyor rulmanlar hiç tutmuyo ya sinir oldum gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim)

Selamlar değirmenin sıfır noktasında böyle arada durması normal bişey mi eğer öyleyse hangisi birinci adım yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• DA3E7D83-A0A2-416D-9E44-0F5A850CE458.jpeg
    DA3E7D83-A0A2-416D-9E44-0F5A850CE458.jpeg
    52.6 KB · Görüntüleme: 32
Timemore chesnut g1 titanyum burr eldegirmeni kullanan arkadaşlar, V60, espresso vs , hangi ayarları kullanıyorsunuz .paylaşırsanız sevinirim herkes faydalanır, teşekkürler.

Geri