• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore c2 vs Comandante Mk3 vs Molent G50 Değirmen Karşılaştırması ve Testi

Merhaba,

Yapmış olduğunuz inceleme ve emeğiniz için çok teşekkür ederiz. Kullanıcı gözünden yapılan incelemeler, görüş ve geri bildirimleriniz bizler için çok kıymetli. Sizler gibi hobisiyle yakından ilgilenen kullanıcıların ortaya attığı fikirlerden oluşan düşünce havuzu sayesinde kullanıcı görüşlerine ulaşma imkanı buluyoruz.

Doğru/yanlış, eksik/tam gibi yargı içeren ifadelerle değerlendirmeden her bir görüş ve deneyimi dikkate alarak ürünlerimizi ve kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Değerli yorumlarını paylaşan tüm kahveseverlere ayrı ayrı teşekkür ederiz.

D3A2D67B-F598-40F6-BE74-2F004836B74C.jpeg
Timemore: 15 click %40 1000qm üstü çıktı. Meraktan tekrar baktım sadece paylaşmak istedim. Merak etmeyin düşmemişti değirmen :).

Son düzenleme:
Ben de aşağıdaki gibi bir aralık tablosu oluşturuyorum arkadaşlar, haftasonu Ankara buluşmasında bu tabloyu değerli arkadaşların da görüşlerini alarak tamamlamayı hedefliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 3522

merhabalar, acaba bu tabloda bir güncelleme, gelişme var mıdır? demlemelerimde gerçekten çok yardımcı olacak sizlerin deneyimlerinize dayanarak oluşturmuş olduğunuz bu tablo :) bir de naçizane bi öneri olarak deneyimli arkadaşlara özellikle cmd-molent kaç klik kaç kliğe denk geliyor şeklinde yaklaşık bir derecelendirme yapılabilse çok güzel olur diye düşündüm. çünkü genelde reçeteler cmd klik düzeyine göre veriliyor ve açıkçası ben acemi bi kahvesever olarak çözümleyemiyorum tam olarak kaç klik kullanmam gerektiğini. böyle bir çalışma yapılırsa ben de elimden ne gelir bilemiyorum ama yardımcı olmak isterim, şimdiden teşekkürler :)

Selamlar,

bu aksam tabloyu paylasacagim, molent sahibi arkadaslarin da katkisiyla daha da netlestiririz referans araliklarini. Dunu Ankara bulusmasi bu anlamda faydali oldu diyebilirim.

draft olarak ama su sekilde birsey cikti diyebilirim. Espresso konusunda ise daha genis bir aralik kullanilabilir diye dusunuyorum.

Son olarak bendeki molent de topuzdaki rulman ve seffaf kavanoz haric tum guncellemeler var ve cok cok cok memnunum G50’den :-)

Ekli dosyalar

• DA44CE93-22BD-4F2D-9721-58CB9BFE7C51.jpeg
    DA44CE93-22BD-4F2D-9721-58CB9BFE7C51.jpeg
    132.5 KB · Görüntüleme: 180
Selamlar,

bu aksam tabloyu paylasacagim, molent sahibi arkadaslarin da katkisiyla daha da netlestiririz referans araliklarini. Dunu Ankara bulusmasi bu anlamda faydali oldu diyebilirim.

draft olarak ama su sekilde birsey cikti diyebilirim. Espresso konusunda ise daha genis bir aralik kullanilabilir diye dusunuyorum.

Son olarak bendeki molent de topuzdaki rulman ve seffaf kavanoz haric tum guncellemeler var ve cok cok cok memnunum G50’den :)

Çok teşekkürler, bu draft’ı referans alacağım, keyifli demlemeler :)

Selamlar,

Son olarak bendeki molent de topuzdaki rulman ve seffaf kavanoz haric tum guncellemeler var ve cok cok cok memnunum G50’den :)

French Press için 40-45 aralığını daha önce yazmıştım, ancak ben French Press'te medium'a daha yakın bir çekim kullanıyorum (medium-coarse), dolayısıyla daha kalın çeken arkadaşlar 45'in daha üstüne bile çıkabilir. Türk kahvesi için de 2-3 aralığının, (ben 2'de karar kıldım) uygun olduğunu düşünüyorum.

Bunun dışında auto-drip için (bende Moccamaster var) 36-40 aralığını (yeni aldığım kahveyi 38'de başlayarak revizyonlarla) kullanıyorum. Denemek isteyen arkadaşlar için başlangıç tarifi olabilir.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatalım. Aslında bu öğütücülerin karşılaştırılmasına pek anlam veremiyorum. Aynı fiyat aralığında değiller. G50-Slim, Pocket-C2, CMD-1Zpresso-Kinu gibi karşılaştırmalar daha mantıklı geliyor. Her neyse, başlık açıldığı dönemde zannedersem Timemore Türkiye distribütörlüğü, 1Zpresso falan zaten yoktu ki böyle bir karşılaştırma videosu çekilmiş.

3 aydır TM C2, 2 haftadır Molent G50, 2 gündür de CMD kullanıyorum. Şahsen hepsini beğendim ben. Mercedes-BMW-Audi gibi hepsi güzel, hepsinin de kendine özgü tasarımları var. Geçen hafta yaptığım C2 ve G50 karşılaştırmasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. CMD ile ilgili görüşlerimi de bir süre kullandıktan sonra yazarım.

Bugün kardeşimle birlikte CMD ve Molent G50 kör olmayan tadım testi yaptık.
20'şer gram Montag Peru Huabal kahve Molent 25 klik, CMD 20 klikte öğütüldükten sonra Kruve 400 elek ile tozları elendi. Molent'ten 3,6 gram, CMD'den 3,3 gram toz çıktı. Elenmiş kahveleri fotoğraftan görebilirsiniz.

Evde ekipman fazlalığı olduğu için ikişer dripper, ketıl, server ve tartı ile eşzamanlı demleme yaptık. Hario 40'lı filtre kullandık. 45 saniyede blooming sonrası 3 parçada toplam 250 gram su kullanarak yaptığımız demlemede CMD 2:30'da Molent 2:50'de bitti.

Sonuç: Ben net bir fark hissedemedim. Kardeşim de CMD'nin %20 (bu orana da nasıl ulaştı bilmiyorum, ayaklı refraktometre) daha yoğun olduğunu söyledi.
IMG_0173.jpgIMG_0174.jpg

Son düzenleme:
Geri