• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

THE PHYSICS OF FILTER COFFEE Kitabı

Kuantumkahve

Barista
İsim
Çınar
Daha fazla  
İsim
Çınar
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Genel olarak demleme yapıyorum evet ama aslında hala bilmediğim çok şey var.bende artık makaleler kitaplar gibi arayışlara girdim bu kitap çıktı karşıma
Bu kitabı nereden temin edebilirim e kitap olarak satışı varmı ve ingilizcesi basitmi?ingilizce seviyem fazla iyi değil ama kahveyle ilgili terimleri de az çok biliyorum.
Bu kitap iyi sağlam bilgiler içeriyormu demleme konusunda,kahve demlemenin fiziği ve kimyası ile ilgili
Ek olarak barista hustle sitesindede uzun yazılar eğitimler olduğunu gördüm aylık 15 dolar gibi bir ücrete.Üye olan bilgisi olan varmı kısacası böyle faydalı bilgi içerikli şeyler arıyorum.

Merhaba
Gagne nin kitabı bana göre referans seviyesinde bir kitap. Dili biraz ağır, C1/C2 seviye ister. Dilbilgisinden ziyade konu anlatımı oldukça ağır ben 2 kere altını çize çize okudum. Halen daha ara ara geriye dönüp bazı konuları tekrar inceliyorum.
Barista Hustle fiyat/performans olarak süper bir kaynak. %80 ini bitirmiş durumdayım ama güncel olarak da yeni modül ve konular ekleniyor.
Buna benzer Ally Coffee nin online roasting ve sensory eğitimleri var. Ben hepsini bitirdim. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Gene bu şekilde Boot Coffee Campus var. Burada tarladan bardağa kadar tüm aşamalarda yüzlerce video ve yazılı kaynak var. Kahve çiftçiliği, hasat, ithalat, ihracat, depolama, paketleme, öğütüm, kavurma, demleme, test/analiz vs yok yok. Tüm aşamaları bitirip (12 ana konu, 300/400 ara ders, 50 ye yakın ara sınav) 1 tane son sınavı geçerseniz Diploma da veriyorlar (6 ay dan biraz fazla sürmüştü bende toplam) Fiyatı biraz yüksek olabilir.
Bir başka kaynak ise Unspeciality Education. Sektördeki birçok şampiyondan demleme, roasting eğitimleri alabilirsiniz. Birkaç tanesini bitirdim burda. Başlayacaklarım da var. Tetsu Kasuya, Patrick Rolf gibi isimlerden ders alma şansınız var.

Merhaba
Gagne nin kitabı bana göre referans seviyesinde bir kitap. Dili biraz ağır, C1/C2 seviye ister. Dilbilgisinden ziyade konu anlatımı oldukça ağır ben 2 kere altını çize çize okudum. Halen daha ara ara geriye dönüp bazı konuları tekrar inceliyorum.
Barista Hustle fiyat/performans olarak süper bir kaynak. %80 ini bitirmiş durumdayım ama güncel olarak da yeni modül ve konular ekleniyor.
Buna benzer Ally Coffee nin online roasting ve sensory eğitimleri var. Ben hepsini bitirdim. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Gene bu şekilde Boot Coffee Campus var. Burada tarladan bardağa kadar tüm aşamalarda yüzlerce video ve yazılı kaynak var. Kahve çiftçiliği, hasat, ithalat, ihracat, depolama, paketleme, öğütüm, kavurma, demleme, test/analiz vs yok yok. Tüm aşamaları bitirip (12 ana konu, 300/400 ara ders, 50 ye yakın ara sınav) 1 tane son sınavı geçerseniz Diploma da veriyorlar (6 ay dan biraz fazla sürmüştü bende toplam) Fiyatı biraz yüksek olabilir.
Bir başka kaynak ise Unspeciality Education. Sektördeki birçok şampiyondan demleme, roasting eğitimleri alabilirsiniz. Birkaç tanesini bitirdim burda. Başlayacaklarım da var. Tetsu Kasuya, Patrick Rolf gibi isimlerden ders alma şansınız var.
Teşekkür ederim barista hustledan başlamak en mantıklısı gibi görünüyor percolation immersion sensory çoğu konuda uzun yazıları eğitimleri var.sca eğitimleri de var evet ama ben daha cok fiziksel kimyasal olarak olayları öğrenmek biaz daha bilimsel yaklaşabilmek istiyorum.

Teşekkür ederim barista hustledan başlamak en mantıklısı gibi görünüyor percolation immersion sensory çoğu konuda uzun yazıları eğitimleri var.sca eğitimleri de var evet ama ben daha cok fiziksel kimyasal olarak olayları öğrenmek biaz daha bilimsel yaklaşabilmek istiyorum.
Bilimsel yaklaşmak istiyorsan formullerine kadar anlatıyor kitap

Geri