• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

The Morning Machine kapsül kahve makinesi

kahvetrip

Barista
Su sıcaklığını, çıktı verimini, basınç profilini istediğiniz gibi ayarlayabildiğiniz, kavuruculardan demleme tarifleri alabileceğiniz, ön demleme yapabildiğiniz, suyun sertliğini bile okuyabildiğiniz bir kapsül kahve makinesi başlı başına ilginç bir deneyim bence.

Espresso Perfetto tarafından ülke pazarına sokulan nespresso uyumlu "Morning"i tüm detaylarıyla inceledim. Türkiye'deki ilk youtube incelemesi oldu :) Biraz uzun bir video ama alt kısımdan ilginizi çeken bölümlere sıçrayabilirsiniz.

Makinenin; aşırı pratikliği, nitelikli kahve dili ve edebiyatıyla birleştirmiş olması ilgi çekici olmuş. Ortaya çıkan ürün tabii ki otantik bir espresso değil ama bazı nitelikli kapsüllerde fark ciddi oranda azalıyor. Espresso ve filtre kahve arasında bir ara tür olarak kabul edilebilir fincanlar (espresso'ya daha yakın). İyi kahve doğru demlendiğinde belirgin bir asiditeyle birlikte aromaları rahatlıkla alabiliyorsunuz. Şimdiye kadar en beğendiğim kronotrop kapsülleri oldu. Makine aynı zamanda wifi ve app entegrasyonuna ve entegre bir tartıya da sahip. Aklınızda sorular varsa elimden geldiğince yanıtlarım..

Ürünün TR güncel fiyatı 15.930 lira. Kendi sitesinde ise 579 dolar olarak gözüküyor. Dolayısıyla ürün neredeyse aynı fiyattan hatta biraz daha ucuza TR pazarına girmiş diyebiliriz.

İzleme için teşekkürler!

Her ne kadar kapsül kahvelere ön yargılı olsam da rutin nespresso tüketen abim için baktığım ve merak ettiğim bir üründü. İstanbul kahve festivalinde espressoperfetto standında makineyi kısa da olsa inceleme şansı buldum. Ceyda hanım sağolsun çok yardımcı oldu. Grizzly Alaska Blend kapsülle demlenen bir kahveyi deneme şansım oldu. Açıkcası içtiğim kahve geçmiş nespresso deneyimlerim ile karşılaştırılamayacak kadar güzeldi. Fakat bu farkın makineden ziyade kahveden kaynaklandığını düşünüyorum. Teoride multifonksiyonel bir makine olsa da festivalde bunu görme şansım olmadı maalesef. Festival yoğunluğu nedeni ile orayı meşgul etmek istemedim fakat asıl sebep gün ışığında ekranın neredeyse hiç görülemiyor olmasıydı. Evde kullanırken bu sorun çok büyük oranda yaşanmayacaktır tabi ama benim festivaldeki deneyimimi çok ciddi miktarda etkilediği için bir not olarak belirtmek istedim. Hani bu makineyi alırım arkada klasik müzik camdan kahve barına yansıyan güneş ışığının altında kapsül kahvemi demleyip içerim diyorsanız çok hayalinizdeki gibi olmayabilir :D

Not: Belki ekran parlaklığı ayarlanabiliyordur, dolayısı ile bahsettiğim sorun sorun olmayabilir. Bu konuda bilgim yok malesef.

Her ne kadar kapsül kahvelere ön yargılı olsam da rutin nespresso tüketen abim için baktığım ve merak ettiğim bir üründü. İstanbul kahve festivalinde espressoperfetto standında makineyi kısa da olsa inceleme şansı buldum. Ceyda hanım sağolsun çok yardımcı oldu. Grizzly Alaska Blend kapsülle demlenen bir kahveyi deneme şansım oldu. Açıkcası içtiğim kahve geçmiş nespresso deneyimlerim ile karşılaştırılamayacak kadar güzeldi. Fakat bu farkın makineden ziyade kahveden kaynaklandığını düşünüyorum. Teoride multifonksiyonel bir makine olsa da festivalde bunu görme şansım olmadı maalesef. Festival yoğunluğu nedeni ile orayı meşgul etmek istemedim fakat asıl sebep gün ışığında ekranın neredeyse hiç görülemiyor olmasıydı. Evde kullanırken bu sorun çok büyük oranda yaşanmayacaktır tabi ama benim festivaldeki deneyimimi çok ciddi miktarda etkilediği için bir not olarak belirtmek istedim. Hani bu makineyi alırım arkada klasik müzik camdan kahve barına yansıyan güneş ışığının altında kapsül kahvemi demleyip içerim diyorsanız çok hayalinizdeki gibi olmayabilir :D

Not: Belki ekran parlaklığı ayarlanabiliyordur, dolayısı ile bahsettiğim sorun sorun olmayabilir. Bu konuda bilgim yok malesef.
Karşılaştırma yapmak lazım ama standart nespresso makinesinde bu kadar tutarlı bir çözünüm bana namümkün geliyor :D Tek fark kahve olmayabilir yani. Bu arada dediğiniz gibi, ekran parlaklığı muhtemelen açık hava ve güneşle ilgili zira evde ayarlarıyla oynamak aklıma bile gelmedi.

Karşılaştırma yapmak lazım ama standart nespresso makinesinde bu kadar tutarlı bir çözünüm bana namümkün geliyor :D Tek fark kahve olmayabilir yani. Bu arada dediğiniz gibi, ekran parlaklığı muhtemelen açık hava ve güneşle ilgili zira evde ayarlarıyla oynamak aklıma bile gelmedi.
Benim makineden beklentim hala yüksek aslında. Sizin de dediğiniz gibi standart kapsül makinelerinden çok daha fazlasını sunuyor. Bu sebeple aynı kapsülü farklı modlarda demleyip karşılaştırma yapmaya çalıştık ama bahsettiğim aksiliklerden ötürü nasip olmadı 😀

6,5-7 gr az ya 14 gr lık kapsüller olsa bence çağ atlar kapsül olayı 😅

Herkese selamlar konunun son mesajından itibaren yaklaşık iki yıl geçmiş. Ofis kullanımı için Morning kapsül kahve makinesi düşünüyorum. 2026 yılı itibari ile önerileriniz nelerdir. Şuan mevcut dual boiler bir espresso makinem var fakat bazen hızlı shot almak benim için biraz daha kullanışlı olacak. Şuan geri bildirimlere ihtiyacım var. Şuan alınır mı ? Başka bir makine önerisi var mıdır ? Daha önce bir kapsül kahve deneyimim olmadı. Benim için uygun olur mu ? Şimdiden değerli deneyimleriniz için teşekkür ederim.

Bu arada çok duymadığım ama makinede olan bir özellik var. Su tds ölçer mevcut.

Herkese selamlar konunun son mesajından itibaren yaklaşık iki yıl geçmiş. Ofis kullanımı için Morning kapsül kahve makinesi düşünüyorum. 2026 yılı itibari ile önerileriniz nelerdir. Şuan mevcut dual boiler bir espresso makinem var fakat bazen hızlı shot almak benim için biraz daha kullanışlı olacak. Şuan geri bildirimlere ihtiyacım var. Şuan alınır mı ? Başka bir makine önerisi var mıdır ? Daha önce bir kapsül kahve deneyimim olmadı. Benim için uygun olur mu ? Şimdiden değerli deneyimleriniz için teşekkür ederim.
İki yıldan uzun süredir düzenli evde kullanıyorum. hiçbir arıza vs. olmadı. çok stabil çalışıyor ve işini görüyor. niş espresso deneyimi için alınmaz tabii ama hızlı ve içilebilir shot konusunda hayat kurtarıcı. başta basınç profilleme falan uğraştım bayağı ama standart profiller büyük ihtimalle yeterli olacak.

Deneyim paylaşımınız için öncelikle teşekkürler. Kesinlikle bir espresso deneyimi beklentim yok fakat en azından tat profili çok fark ediyor mu ?

Geri