Merhaba, anlatmak istediklerinizi çok iyi anladım çünkü ilk Sezy alışverişimde ben de benzer düşünmüştüm. Ama sonra kavurucunun kavurma derecesinin düzenli alışveriş yaptığım kavuruculardan daha gelişmiş olduğunu anlayınca, siz de çekirdeklerin genişlemesine ve öğütülmüş rengine bakarak çıkarımlarda bulunabilirsiniz, başta demleme sıcaklığı olmak üzere değişkenlerimi ayarlayarak bu sorunun üstesinden gelmiştim. 90 derecenin altında, belki 87-88 gibi sıcaklıklar kullanmaktan çekinmeyin bence. Belki yine kavurma tadını rahatsız edici bulabilirsiniz, olabilir. İşin doğrusu ben de çok bayılmıyorum ama yılda bir de olsa damağımı güncellemek adına biraz daha gelişmiş kavurmalar içmeyi seviyorum, farklılık oluyor. Ben bir kahveden memnun kalmadığımı belirtince ve birisi bana böylesine uzun bir yazı yazınca rahatsız oluyorum o yüzden umarım rahatsızlık vermemişimdir diyip belki de gerçekten sizdeki partide bir sorun vardır diyip bitireyim…Aldığım kahvelerin tatlarının birbirine çok yakın olması! Uzun süreden beri olumsuz anlamda ilk kez bu tarz bir deneyim yaşadım. Güney Amerika kahveleri deneme seti ile Guatemala Antigua aldım. Belki de 100 gr lık deneme seti olduğu için böyle diye düşündüm ancak 250 gr lık kahvede aynıydı. Hepsinde de rahatsız edici bir tat vardı geriden gelen. Hani şu ucuz moliendo kahveleri gibi. Belki sadece ben yaşadım bu durumu bilemiyorum. Muhtemelen kalan kahveleri de içemeyeceğim, belki sütle tüketilebilir. Artık filtre kahve için bu ay başka firmadan sipariş vereceğiz. Amacım kimseyi zan altında bırakmak değil sadece deneyimini paylaşmak istedim.
Sözüm meclisten dışarı ama benzer bir deneyimi önceki alımlarlarda ben de yaşadığımdan bu toplu alımda pas geçtim. Yanlış okumuş ya da yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım toplu alıma yetişebilmek için kapasite üstü çalıştıklarından ve sanırım kavrum makinasını zorladıklarından bazen kavrumların bir tık tutarsız ve birbiri içine geçtiğini de söylediler diye hatırlıyorum. Geçen alımda içtiğim kahveler bu tanıma uyuyordu. Tabii başka nedenler de olabilir ama hatırladığım buydu. Tabii sezy’nin bunu içtenlikle paylaşıp şeffaf ve ilgili bir ‘esnaf’ olmaları da takdire şayan o ayrı. Bir de degassing sonrası (bence sezy kahveleri için optimum 2 ay) daha seveceğiniz bir yere de gelebilir, bence bir şans tanıyın. İyi demlemelerAldığım kahvelerin tatlarının birbirine çok yakın olması! Uzun süreden beri olumsuz anlamda ilk kez bu tarz bir deneyim yaşadım. Güney Amerika kahveleri deneme seti ile Guatemala Antigua aldım. Belki de 100 gr lık deneme seti olduğu için böyle diye düşündüm ancak 250 gr lık kahvede aynıydı. Hepsinde de rahatsız edici bir tat vardı geriden gelen. Hani şu ucuz moliendo kahveleri gibi. Belki sadece ben yaşadım bu durumu bilemiyorum. Muhtemelen kalan kahveleri de içemeyeceğim, belki sütle tüketilebilir. Artık filtre kahve için bu ay başka firmadan sipariş vereceğiz. Amacım kimseyi zan altında bırakmak değil sadece deneyimini paylaşmak istedim.