• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tchibo Black'N White filtre kahve nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LowPow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LowPow

Üye
İsim
Ahmet
Daha fazla  
İsim
Ahmet
Merhabalar. İlk kez doğru dürüst, kaliteli bir kahve arıyorum. Bu akşam saatlerimi buna harcadım :D
Her neyse en son başlıkta da belirttiğim gibi Tchibo Black'N White filtre kahvesini buldum. Ekşide granül kahvesinden bahsedilmiş, filtre kahveyle alakalı bir konu göremedim. Ve filtre kağıdıyla yapılabilir değil mi? İlk defa yapacağım için bilmiyorum tam ne yapacağımı.
:D
Almadan önce size sorayım dedim.
@portakalhalil hocam sizi bir konuda görmüştüm. Bakarsanız sevinirim. :)

Bir günde hem Starbucks hem de tchibo fazla geldi foruma
@LowPow dostum bu konuyu yarın konuşsak olur mu

Neden troll olsun hocam? Sadece soruyorum yav. Sanırım konuyu ysnlış yere açtım ama genel sorum bu yani.
Yanlış anlamayın amacım gücendirmek değil. Sadece forumda bu ve benzer sorular için çok zengin içerik mevcut. Direk sorunca ve bu sorular biraz üstüste gelince merak ettim. Tabi sormak hakkınız ancak inanın ufak bir araştırma ile cevaplarınıza ulaşabilirsiniz.

Almayın hocam 250 gr filtre kahve için çıkabileceğiniz max.bütçeyi belirtebilirseniz en azından bazı markaları önerelim size ?

Butik diye tabir edilen kavurucuların da bazılarında bütçe dostu blendler mevcut. Zaman zaman kod ile indirim imkanı da oluyor daha da ucuza getirilebilir. (Mesela şu an Coffeerem 1111 kodu ile %20 indirim var yanılmıyorsam)

İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Starbucks, tchibo'dan vs alacağınız kahvelerden çok daha iyidir.

@BK8 çok güzel yazmış.

Ben de @Ömer Aydın ofis kahvelerini güzel bir başlangıç noktası olarak düşünüyorum. Hatta siparişim de var deneyimleme imkanım olmadı daha hatta denemeden ofis 2 de çıktı.

İşte, ofiste vs. çikolata, tatlı herkesin beğenileceği fiyatı makul çekirdekler denemeye çalışıyorum. Kulübün aylık alım listesindeki kavurucuların blend ve espresso çekirdeklerini deniyorum. Şu ara aylık alımdaki @Niji Coffee Co. espresso Haruki çekirdeği gayet iyi. Diğerlerini denemedim; ama bir dahaki ziyarette espresso harmanlarını filtre de deneyip sizlerle paylaşayım. Olur mu Alireza Bey @Niji Coffee Co. ?

Diğer iki espresso harmanları:
Matsuo

Murasaki

Yanlış anlamayın amacım gücendirmek değil. Sadece forumda bu ve benzer sorular için çok zengin içerik mevcut. Direk sorunca ve bu sorular biraz üstüste gelince merak ettim. Tabi sormak hakkınız ancak inanın ufak bir araştırma ile cevaplarınıza ulaşabilirsiniz.
Bu siteyi ilk gördüğüm gibi kayıt oldum, siteyi tam araştırma zamanım olmadı. Teşekkürler.
Şeyi de unutmamak gerek, pahalı bir olay bu. Sanıyorum 18 yaşındaydın aklımda öyle kalmış, burada yazılıp çizilen kahveleri içmek için ayda 150 lira en az ayırmak gerek bence. Ben 250 gramı 100 lira bandında kahveler deneyip duruyorum ama bir iyi çıkıyor bir kötü. 200-250 lira bandındaki kahveler kesinlikle pişman etmiyor, daima iyi çıkıyor kısacası ben bu işe bulaştım iyisini öğrendim ama gelen çılgın zamlardan ötürü alamıyorum, ayırt ediyorum ama alamıyorum. Kısacası bütçen yoksa da salla bunları o durumda Tchibo da iyidir, ancak hayatında bir kez mutlaka üçüncü nesil kahve satan bir yere git ve tavsiye ettikleri bir V60 kahvesini iç, bence her Allah'ın kulunun ölmeden denemesi gereken birşey :)

Öğrenmekte kararlıysan nitelikli kahve nedir, üçüncü nesil kahve nedir, ticari kahve nedir, bu üç soru üzerine yoğunlaşırsan sağlam temel atarsın.
Öğrenmek istemesem zaten buraya kayıt olmam. Dediğiniz gibi her şey çok pahalı. Bütçemi de fazla tutamıyorum, o yüzden sanırım tchibo iyi bir seçim olacak.
Almayın hocam 250 gr filtre kahve için çıkabileceğiniz max.bütçeyi belirtebilirseniz en azından bazı markaları önerelim size ?
Hocam normalde max 100 gibi düşünüyordum, belki daha iyi çıkarsa 150 tl bütçe ayırabilirim ama her şeyde aşırı pahalı maalesef ki. Biliyorum 100 tl için neredeyse hiç iyi kahve yok ama bütçem de bu kadar maalesef.
Aslında çok kaliteli bir şey de beklemiyorum. Ortalama kafein ve kalite. Yani kalite olarak çok üst bir şey beklemiyorum. Ortalama 150, max 200 mg kafein olarak kendimi ayarladım ki bence 200den fazla kafein de zararlı.

Son düzenleme:
Merhaba, Tchibo veya farklı marka granül kahve içmek yerine gidin yakındaki bir milyoncudan küçük boy bir French press alın. French press seçerken, süzgeç kısmının cama değdiği kısımda kahvelerin kaçacağı boşluklar olmamasına dikkat edin, kâfi. Sonra da forumdaki kahve kavuran firmalar bölümünü inceleyin, kahvecilerin sitelerini inceleyin ve tadım notlarında ilginizi çeken ve bütçenize uygun bir kahveyi French press öğütüm seçeneğiyle sipariş verin. 100 TL altında hâlen bir çok güzel kahve mevcut.
Nasıl demleyeceğiniz konusunda Youtube'dan bir video izleseniz yeterli.

Merhaba, Tchibo veya farklı marka granül kahve içmek yerine gidin yakındaki bir milyoncudan küçük boy bir French press alın. French press seçerken, süzgeç kısmının cama değdiği kısımda kahvelerin kaçacağı boşluklar olmamasına dikkat edin, kâfi. Sonra da forumdaki kahve kavuran firmalar bölümünü inceleyin, kahvecilerin sitelerini inceleyin ve tadım notlarında ilginizi çeken ve bütçenize uygun bir kahveyi French press öğütüm seçeneğiyle sipariş verin. 100 TL altında hâlen bir çok güzel kahve mevcut.
Nasıl demleyeceğiniz konusunda Youtube'dan bir video izleseniz yeterli.
Hocam Tchibo'nun filtre kahvesi granül kahveye mi giriyor? 100 TL altında güzel kahve varsa önerebilir misiniz? Mehmet Efendi'nin Colombian kahvesini alacaktım ama hem Youtube'de hem de Ekşi'de birçok kişi tarafından sevilmemiş, Brazilian'da ilgimi çekti. Şimdi araştırıyordum. 100 TL altı önerebilirseniz çok iyi olur.

Linç yemekten çekindim ama Tchibo Latin Grande'yi beğeniyorum. Guatemala ağırlıklı bir harman. Damakta hoş, karamelsi bir tat bırakıyor.

Hocam Tchibo'nun filtre kahvesi granül kahveye mi giriyor? 100 TL altında güzel kahve varsa önerebilir misiniz? Mehmet Efendi'nin Colombian kahvesini alacaktım ama hem Youtube'de hem de Ekşi'de birçok kişi tarafından sevilmemiş, Brazilian'da ilgimi çekti. Şimdi araştırıyordum. 100 TL altı önerebilirseniz çok iyi olur.
"Ekşi" deki YENİ yorumlar "Kahve Kulübü" nün standartlarının çok çok altında. O sebepler piyasadaki GÜNCEL ürünlerle ilgili fikir edinmek istediğinizde "ekşi" deki genel, düz, popülist ve gereksiz yorumlara güvenmeyin.
Forumda(burada) aklınızdaki tüm sorulara güvenilir cevaplar verebilecek başlıklar ve kullanıcılar mevcuttur.

Bu siteyi ilk gördüğüm gibi kayıt oldum, siteyi tam araştırma zamanım olmadı. Teşekkürler.

Öğrenmek istemesem zaten buraya kayıt olmam. Dediğiniz gibi her şey çok pahalı. Bütçemi de fazla tutamıyorum, o yüzden sanırım tchibo iyi bir seçim olacak.

Hocam normalde max 100 gibi düşünüyordum, belki daha iyi çıkarsa 150 tl bütçe ayırabilirim ama her şeyde aşırı pahalı maalesef ki. Biliyorum 100 tl için neredeyse hiç iyi kahve yok ama bütçem de bu kadar maalesef.
Aslında çok kaliteli bir şey de beklemiyorum. Ortalama kafein ve kalite. Yani kalite olarak çok üst bir şey beklemiyorum. Ortalama 150, max 200 mg kafein olarak kendimi ayarladım ki bence 200den fazla kafein de zararlı.
Hocam coffeenutz'da ofis harman kahveleri var. 100 tl nin altında o kahvelere şans vermenizi önerebilirim. Birde hali hazırda ayın kavurucusu seçilen Niji'de Kongo kahvesi var. İndirim ile birlikte 100 tl'nin altına iniyor fiyatlar. Bu önerdiğim markaların kahveleri her halükarda Tchibo'dan çok daha verimli hale gelir sizin için

Hem granülü hem filtre kahvesi var. Tchibo'nun tüm kahvelerini yıllar önce içtim, kesin olarak uzak durun derim. Hele ki öğütülmüş alacaksanız, un gibi neredeyse Türk kahvesi inceliğinde öğütülmüş oluyor. Net olarak çok çok kötü kahveler.

100 TL altı tavsiye edebileceğim A Roasting Lab'in Astrower isimli yeni blend kahvesi. Düz, hafiften floral, hafif ve lezzetli bir kahve. Şu an elimde, arada içtiğim bir kahve.

Hocam coffeenutz'da ofis harman kahveleri var. 100 tl nin altında o kahvelere şans vermenizi önerebilirim. Birde hali hazırda ayın kavurucusu seçilen Niji'de Kongo kahvesi var. İndirim ile birlikte 100 tl'nin altına iniyor fiyatlar. Bu önerdiğim markaların kahveleri her halükarda Tchibo'dan çok daha verimli hale gelir sizin için
Hem granülü hem filtre kahvesi var. Tchibo'nun tüm kahvelerini yıllar önce içtim, kesin olarak uzak durun derim. Hele ki öğütülmüş alacaksanız, un gibi neredeyse Türk kahvesi inceliğinde öğütülmüş oluyor. Net olarak çok çok kötü kahveler.

100 TL altı tavsiye edebileceğim A Roasting Lab'in Astrower isimli yeni blend kahvesi. Düz, hafiften floral, hafif ve lezzetli bir kahve. Şu an elimde, arada içtiğim bir kahve.
Hocalarım peki kaç günde gelir? Veya aynı gün içerisinde mi gelir?

Butik diye tabir edilen kavurucuların da bazılarında bütçe dostu blendler mevcut. Zaman zaman kod ile indirim imkanı da oluyor daha da ucuza getirilebilir. (Mesela şu an Coffeerem 1111 kodu ile %20 indirim var yanılmıyorsam)

İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Starbucks, tchibo'dan vs alacağınız kahvelerden çok daha iyidir.
Perşembe günü sırf senin için uğraşıp, liste yapılan ve sabah 09:00 'da paylaşılan bu gönderiyi inceleyip, sipariş verseydin.
Hocalarım peki kaç günde gelir? Veya aynı gün içerisinde mi gelir?
Bugün gelirdi.

Ya da şu anda bakkala gidip, fındıklı nescafe alırsan. Hemen içersin.

Geri