• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tatlı ve Tuzlu Tarifleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir dilim yetmez; FINDIKLI KAKAOLU KEK

MALZEMELER
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Un
1.5 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilin

İçine ve üzerine kırılmış fındık içi

👉 Süt, şeker, yumurta ve zeytinyağı iyice çırpılır.
👉Ardından un ve kakao eklenip karıştırılır.
👉Kabartma tozu ve vanilya da eklenip son kez çırpılır.
🌝Şimdi arzu ettiğiniz kadar kırık fındık içi ekleyin hamura. Fakat bu aşamada çırpma teli veya mikser kullanmıyoruz. Fındığı ekledikten sonra tahta kaşık ile hamuru iki üç kez alt üst edin. Yeterli olacaktır.

👉Yağlanmış ve unlanmış kalıba/tepsiye/borcama dökün hamuru. Üzerine de isterseniz fındık serpin. 180 Derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 20200404_164214.jpg
    20200404_164214.jpg
    163.2 KB · Görüntüleme: 27
Palmier (Tarçınlı)

Palmier Milföy ve şekerle yapılan fransız tatlısı. Kadıköy İnci Pastahanesinde tanımıştım ilk. Şeker pişerken karamelize oluyor ve kıtır kıtır oluyor hamuru.
Bu tarifi evde sürekli bulundururum, buzluğa atıp sonra kesip kesip pişiririm. Şimdi de buzluğa doldurdum :)
Bazen tahinli de yapıyorum.

Önce 4 tane milföyü birleştirip hafifçe açıyoruz. Şeker ve tarçın serpip tersini çeviriyoruz. Sonra erimiş tereyağı sürüp tekrar şeker ve tarçın serpiştiriyoruz.

IMG_20200407_212417-01.jpeg

Sonra şekildeki gibi katlayıp ortada buluşturuyoruz.

IMG_20200407_212504-01.jpeg

İnce ince kesip üstü kızarana kadar fırına veriyoruz. Terayağı arttıysa bu aşamada yine sürebilirsiniz. Tezgahta kalan şekerleri de üzerine serpiştirirsiniz.

IMG_20200407_213159-01.jpeg

Bu arada saklayacaksam kesmeden buzluğa atıyorum, çıkarınca kesiyorum.

IMG_20200407_224137-01.jpeg

En son klasik brovni tarifimi paylaştım. Natural kahvelerle pek iyi gidiyor :)

Videoyu izledim canım çekti. Brownie yapmak hem kolay hem zevkli. Sık sık yaptığım bir tatlı. Sizin tarifi de deneyeceğim. Elinize sağlık. (y)

@kahvetrip'in brownie tarifini denedim sağa sola kafa atıyorum zevkten🤪 sadece biraz dağıldı benimkisi. organik bi bitter çikolata ile nasıl olur tahmin edemiyorum. yanında diquinho #2
IMG_MIX2S_20200531_143308.jpgIMG_MIX2S_20200531_143339.jpg

Sağlıklı sayılabilecek bir tarif, çünkü içinde un ve işlenmiş şeker yok. :)

Un yerine rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi, şeker yerine rondodan geçirilmiş dut kurusu olduğundan lif içeriği de başarılı denebilir. Muzu biraz fazla koyduğum için elmanın rolünden çaldı gibi oldu, ama muz sevenler için güzel. Spordan önce tüketmek için baya ideal bence.

Bu sefer ölçüyle ve tarifle geldim 😅 Aşırı basit zaten.

Elmalı & Cevizli Kek

2 orta boy yumurta
3 ufak ezilmiş muz
1 rendelenmiş orta boy elma
1.5 su bardağı yulaf ezmesi (un yerine)
1 su bardağı robottan çekilmiş dut kurusu (şeker yerine)
3/4 su bardağı yoğurt (süt de konabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
1 tatlı kaşığı tarçın
70 - 80 gr kadar ceviz (daha az da konabilir, ben azıcık proteinli olsun diye fazladan ekledim)
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve robottan geçmiş dut kurusunu iyice çırptıktan sonra kabartma tozu, yoğurt, muz, elma ve yulafı ekleyip çırpmaya devam ettim. En son tarçın ve parçalanmış cevizi de ekleyip 180 derece fırında 40 dakika kadar pişmesini bekledim.

IMG-7549.jpg

Sağlıklı sayılabilecek bir tarif, çünkü içinde un ve işlenmiş şeker yok. :)

Un yerine rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi, şeker yerine rondodan geçirilmiş dut kurusu olduğundan lif içeriği de başarılı denebilir. Muzu biraz fazla koyduğum için elmanın rolünden çaldı gibi oldu, ama muz sevenler için güzel. Spordan önce tüketmek için baya ideal bence.

Bu sefer ölçüyle ve tarifle geldim 😅 Aşırı basit zaten.

Elmalı & Cevizli Kek

2 orta boy yumurta
3 ufak ezilmiş muz
1 rendelenmiş orta boy elma
1.5 su bardağı yulaf ezmesi (un yerine)
1 su bardağı robottan çekilmiş dut kurusu (şeker yerine)
3/4 su bardağı yoğurt (süt de konabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
1 tatlı kaşığı tarçın
70 - 80 gr kadar ceviz (daha az da konabilir, ben azıcık proteinli olsun diye fazladan ekledim)
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve robottan geçmiş dut kurusunu iyice çırptıktan sonra kabartma tozu, yoğurt, muz, elma ve yulafı ekleyip çırpmaya devam ettim. En son tarçın ve parçalanmış cevizi de ekleyip 180 derece fırında 40 dakika kadar pişmesini bekledim.

Ekli dosyayı görüntüle 4777
Mükemmel görünüyor ellerinize sağlık. Bunu ketoya nasıl uydurabiliriz acaba 😋

Mükemmel görünüyor ellerinize sağlık. Bunu ketoya nasıl uydurabiliriz acaba 😋

Ketoya uyduramayız, keto bu kadar fazla kompleks karbonhidratın önünde diz çöküp tövbe diler...

Naçizane fikrim; en güzeli ketosisten çıkmayı göze alıp, keki hüpletip, sonra efendi efendi yeniden vücudu ketosise sokmaktır efenim.

Ketoya uyduramayız, keto bu kadar fazla kompleks karbonhidratın önünde diz çöküp tövbe diler...

Naçizane fikrim; en güzeli ketosisten çıkmayı göze alıp, keki hüpletip, sonra efendi efendi yeniden vücudu ketosise sokmaktır efenim.
Maalesef. Hiç affetmiyor domates bile ketonlarimi geriye çekiyor 😄
En iyisi hiç özenmemek hiç bakmamak ve görmemek.
Başka yerde görünce hatta yanımda yeseler bile umrumda olmuyor ama forumda görünce çok cazip geldi, size tekrar afiyet olsun.
Bende bugün yaptığım ketojenik ekmekten tostu paylaşıyorum o zaman.
69gr tahin
69gr keten tohumu unu
4 yumurta
2 cimdik tuz ve kabartma tozu
Karıştır çırp kek kalıbında 180° yarım saat pişir.
IMG_20200927_154042.jpg

Geri