Sensei
Üye
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Yasemin
Daha fazla
- İsim
- Yasemin
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- İdealtepe
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Suadiye
Kahve yanına yakışan her türlü tarifi paylaşıp, ayrıca paylaşılan tarifleri deneyip burada fotoğrafını paylaşabilirsiniz.
Ben forumdan @Avare isteği üzerine dün yaptığım tatlıyı paylaşarak başlıyorum.☺
Elmalı Yulaflı Çıtır Pie
DİKKAT---Bu tarif çırpma, yoğurma içermez!
1. Elmalar rendelenir ve yarım limon sıkıp karıştırılır bir kenarda bekletilir. Bu süre içinde limon asidi ile elmalar pişip kararıyor. Bu yüzden ilk bu işlemi yapmanız önemli
2. Un,yulaf,şeker ve tarçın bir kapta karıştırılır.
3. Kelepçeli yuvarlak kalıbın en altına heryeri kaplayacak şekilde tereyağı rendeliyoruz. Üzerine un karışımımızı serpiyoruz. Onun da üzerine elma rendesi yayıyoruz. Sonra yine un karışımı ve elma. Böyle ben 3 kat yaptım. Ara katlarda tereyağı olmayacak, sadece en alt ve en üst.
4. Tüm katlar bitince (bu arada en üst kat un karışımı olmalı, elma aralarda) üstüne yine tereyağı rendeliyoruz fakat alt kısımdan daha çok olmalı. Tereyağın üzerine de şeker gezdiriyoruz, bu şekerin yanması ve üstün kıtırlaşmasını sağlıyor.
5. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. 10 dk dinlendirip servis yapabilirsiniz, sıcak sıcak güzel oluyor.
Ben forumdan @Avare isteği üzerine dün yaptığım tatlıyı paylaşarak başlıyorum.☺
Elmalı Yulaflı Çıtır Pie
DİKKAT---Bu tarif çırpma, yoğurma içermez!
Malzemeler
6 adet kırmızı elma
460 gr un
250 gr yulaf
80 gr şeker ( ben az tatlı yapıyorum, arttırabilirsiniz)
1 yarım limon
3 tatlı kaşığı tarçın
Yaklaşık 150 gr tereyağı (buzlukta beklemiş soğuk olmalı)
İsteğe bağlı ceviz, fındık, fıstık, kaju vb.
1. Elmalar rendelenir ve yarım limon sıkıp karıştırılır bir kenarda bekletilir. Bu süre içinde limon asidi ile elmalar pişip kararıyor. Bu yüzden ilk bu işlemi yapmanız önemli
2. Un,yulaf,şeker ve tarçın bir kapta karıştırılır.
3. Kelepçeli yuvarlak kalıbın en altına heryeri kaplayacak şekilde tereyağı rendeliyoruz. Üzerine un karışımımızı serpiyoruz. Onun da üzerine elma rendesi yayıyoruz. Sonra yine un karışımı ve elma. Böyle ben 3 kat yaptım. Ara katlarda tereyağı olmayacak, sadece en alt ve en üst.
4. Tüm katlar bitince (bu arada en üst kat un karışımı olmalı, elma aralarda) üstüne yine tereyağı rendeliyoruz fakat alt kısımdan daha çok olmalı. Tereyağın üzerine de şeker gezdiriyoruz, bu şekerin yanması ve üstün kıtırlaşmasını sağlıyor.
5. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. 10 dk dinlendirip servis yapabilirsiniz, sıcak sıcak güzel oluyor.
Son düzenleme: