• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tatlı ve Tuzlu Tarifleriniz

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sensei

Üye
Konum
İstanbul
İsim
Yasemin
Daha fazla  
İsim
Yasemin
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İdealtepe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Suadiye
Kahve yanına yakışan her türlü tarifi paylaşıp, ayrıca paylaşılan tarifleri deneyip burada fotoğrafını paylaşabilirsiniz.

Ben forumdan @Avare isteği üzerine dün yaptığım tatlıyı paylaşarak başlıyorum.☺

Elmalı Yulaflı Çıtır Pie

DİKKAT
---Bu tarif çırpma, yoğurma içermez!

Malzemeler
6 adet kırmızı elma
460 gr un
250 gr yulaf
80 gr şeker ( ben az tatlı yapıyorum, arttırabilirsiniz)
1 yarım limon
3 tatlı kaşığı tarçın
Yaklaşık 150 gr tereyağı (buzlukta beklemiş soğuk olmalı)
İsteğe bağlı ceviz, fındık, fıstık, kaju vb.

1. Elmalar rendelenir ve yarım limon sıkıp karıştırılır bir kenarda bekletilir. Bu süre içinde limon asidi ile elmalar pişip kararıyor. Bu yüzden ilk bu işlemi yapmanız önemli

2. Un,yulaf,şeker ve tarçın bir kapta karıştırılır.

3. Kelepçeli yuvarlak kalıbın en altına heryeri kaplayacak şekilde tereyağı rendeliyoruz. Üzerine un karışımımızı serpiyoruz. Onun da üzerine elma rendesi yayıyoruz. Sonra yine un karışımı ve elma. Böyle ben 3 kat yaptım. Ara katlarda tereyağı olmayacak, sadece en alt ve en üst.

IMG_20200317_214531-01.jpeg

4. Tüm katlar bitince (bu arada en üst kat un karışımı olmalı, elma aralarda) üstüne yine tereyağı rendeliyoruz fakat alt kısımdan daha çok olmalı. Tereyağın üzerine de şeker gezdiriyoruz, bu şekerin yanması ve üstün kıtırlaşmasını sağlıyor.

IMG_20200317_215513-01.jpeg

5. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. 10 dk dinlendirip servis yapabilirsiniz, sıcak sıcak güzel oluyor.
IMG_20200317_225901-01.jpeg
IMG_20200318_232254_994.jpg
 
Son düzenleme:
Hafif sıcak halde yanına güzel bir top vanilyalı dondurma ile güzel gider bu tarif 👏 ellerinize st @Sensei 👌
 
Çok sevindim böyle bir başlığın olmasına :love:

3-4 yıl önce koşu ve ağırlık çalışmalarımdan önce dışarıdaysam hem sağlıklı, hemde enerji verecek öğünümü kendim yapıp, mümkün olduğunca yanımda bulundururdum. Ama mutfaktaki en büyük hatam malesef doğaçlama gidiyor olmak. Biri bana tarif verdiğinde de malzemeleri görüp, o anki ruh halime göre doğaçlama bir şekilde ölçülerini belirlediğimden spesifik bir tarifim olamadı hiç ☹ İşlenmiş şekersiz öğünler yapıp pişirirdim. Görselleri hala duruyor ve içlerinde neler olup olmadığını da hatırlıyorum, ama tariflerini bilmiyorum 🤷‍♀️ 😅


Mesela bu antep fıstıklı bar 😋 Şeker yerine dut kurusunu robottan geçirip toz haline getirmiştim. Onun dışında içinde kendi yaptığım fıstık ezmesi, antep fıstığı, gün kurusu, yulaf ezmesi, muz, hindistan cevizi ve kabak çekirdeği var. Evet baya kaloriliydi 😅

15874761_10155036805043469_1863880077925358954_o.jpg

----

Elmalı ve tahinli kek. Rende elma, muz, yulaf unu, tarçın, ceviz vardı içinde. Biraz daha pişebilirmiş ama olsun 😅

19780704_10155646668868469_268289834381089539_o.jpg

----

Bu portakal rendesi, hindistan cevizi, badem, chia, yulaf ezmesi, keten tohumu, elma rendesi, muz ve tarçın içeren bir kurabiye. Ama şeker ve un zinhar yok :)

15370142_10154914516373469_3969621386222391560_o.jpg

----

Vişneli ve kakaolu bar. İçinde yulaf, ceviz, muz var ayrıca.

17814235_10155335802198469_7705843367964827739_o.jpg

----

Bu da çilekli bar :) İçerisinde elma, hindistan cevizi ve yulaf var.

17807284_10155333233018469_2419795925882125729_o.jpg
 
Tuzlu olarak birkaç şey var.


Balkabağı mevsiminde çok uyguladığım bir tarif. Ama boş vakit olması lazım 😅 Balkabaklarını çubuk şeklinde kestikten sonra zeytinyağı, zerdeçal ve köri ile biraz yoğurup fırınlıyorum. Patates kızartması gibi ama sağlıklı versiyonu. Doğan görünümlü Şahin.

14681035_10154764979713469_8909180782261258816_o.jpg

----


Bu da kiş gibi bir şey sanırsam, ya da tuzlu kek. Un yerine fasulyeyi haşlayıp rondodan un kıvamına gelinceye kadar geçirdim. Onun dışında içinde ezine peyniri ve lor peyniri var. Fesleğen var. Siyah zeytin var. Protein açısından iyi bir öğün oluyordu bundan yemek.

18156170_10155400207268469_4671833281748256912_o.jpg

----

Bu bir üsttekinin neredeyse aynısı, sadece siyah yerine yeşil zeytin ve fesleğen yerine maydanoz vardı o kadar :)

17359063_10155274563178469_4252663337169180106_o.jpg

----

Bu ne çok tatlı, ne de çok tuzlu bir tarif. Bu sefer bu tarifi "Goodful" isimli bir sayfadan almıştım. Bitter çikolatayı (Ben Lindt %85 kakaolu bitter kullandım) hindistan cevizi yağı ile eritiyoruz, ufak muffin kalıbına döküp dondurucuda soğumaya bırakıyoruz. Sonra fıstık ezmesini (ev yapımı olursa şukela) tarçın, bal ve hindistan cevizi yağı ile bir miktar mikrodalgada ısıtıyoruz. Erimiş çikolatayı koyduğumuz kalıpların üstüne pay ediyoruz ve yine dondurucuda bekletiyoruz.
Şimdi yapsam hayatta yiyemem çünkü hindistan cevizi yağının kokusuna bile tahammülüm yok artık, onun yerine başka bir şey düşünülürse daha lezzetli olur bence :)

15875082_10155035984738469_3234148146807624474_o.jpg


https://www.facebook.com/photo.php?...527468468.-2207520000..&type=3&size=1080,608#
 
Kahve yanına yakışan her türlü tarifi paylaşıp, ayrıca paylaşılan tarifleri deneyip burada fotoğrafını paylaşabilirsiniz.

Ben forumdan @Avare isteği üzerine dün yaptığım tatlıyı paylaşarak başlıyorum.☺

Elmalı Yulaflı Çıtır Pie

DİKKAT
---Bu tarif çırpma, yoğurma içermez!



1. Elmalar rendelenir ve yarım limon sıkıp karıştırılır bir kenarda bekletilir. Bu süre içinde limon asidi ile elmalar pişip kararıyor. Bu yüzden ilk bu işlemi yapmanız önemli

2. Un,yulaf,şeker ve tarçın bir kapta karıştırılır.

3. Kelepçeli yuvarlak kalıbın en altına heryeri kaplayacak şekilde tereyağı rendeliyoruz. Üzerine un karışımımızı serpiyoruz. Onun da üzerine elma rendesi yayıyoruz. Sonra yine un karışımı ve elma. Böyle ben 3 kat yaptım. Ara katlarda tereyağı olmayacak, sadece en alt ve en üst.

Ekli dosyayı görüntüle 922

4. Tüm katlar bitince (bu arada en üst kat un karışımı olmalı, elma aralarda) üstüne yine tereyağı rendeliyoruz fakat alt kısımdan daha çok olmalı. Tereyağın üzerine de şeker gezdiriyoruz, bu şekerin yanması ve üstün kıtırlaşmasını sağlıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 923

5. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. 10 dk dinlendirip servis yapabilirsiniz, sıcak sıcak güzel oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 921
Ekli dosyayı görüntüle 924
Ne kadar özenli ve özel olmuş bu paylaşım. Çok teşekkür ederim 🥰
 
Geçenlerde yapmıştım, tutturana kadar 10 kere değiştirdim eklemeler- çıkarmalar derken. Son tarifim bu. Pınar marka kullanırsanız krema ve labneyi iyi olur. Tabi mascarpone ile yapacaksanız başka :)

Orjinal Tiramisu Pişmeyen Tarif- Malzemeler tabi ki orjinal değil, türk işi :)

3 yumurta
400 ml krema
400ml labne
1 su bardağından az şeker
Vanilya ( ben sıvı kullanıyorum 1 damla )
Kahve ( ben espressodan yaptım )
Kedi dili bisküvi

Yumurtaların sarısını cam veya metal kaba alıp üzerine şekeri ekleyip benmari usulü ocağa koyuyoruz. Şekerler eriyip sarısı pişene kadar ( sıvı kıvam olcak) sürekli çırpıyoruz.
Beyazlarını da beze gibi olana kadar çırpıyoruz;
Ayrı kapta kremayı ters çevirince akmayacak kadar katı olana kadar çırpıyoruz.
Pişen yumurta sarısı soğuduktan sonra içine labneyi koyup çırpıyoruz, sonra kremayı ekleyip çırpıyoruz, vanilya ekliyoruz.
Sonra yumurta beyazlarını 3 parça halinde karışıma ekliyoruz, köpüğünü söndüremen yavaşça karıştırıyoruz. Kremayı dolaba atıp 1-2 saat dinlendiriyorum sertleşmesi için.
Soğumuş kahveye kedi dillerini arkalı önlü hemen daldırıp çıkarıyoruz.
Tüm yüzeyi kedi dili kaplıyoruz, sonra krema sonra kedidili ve yine krema.
IMG_20200322_163504.jpg

Dolaba koyup en az 1 gün dinlendiriyoruz. Çıkarınca kakao serpiyoruz.

IMG_20200322_163240.jpg. IMG_20200322_163209.jpg
 
Geçenlerde yapmıştım, tutturana kadar 10 kere değiştirdim eklemeler- çıkarmalar derken. Son tarifim bu. Pınar marka kullanırsanız krema ve labneyi iyi olur. Tabi mascarpone ile yapacaksanız başka :)

Orjinal Tiramisu Pişmeyen Tarif- Malzemeler tabi ki orjinal değil, türk işi :)



Yumurtaların sarısını cam veya metal kaba alıp üzerine şekeri ekleyip benmari usulü ocağa koyuyoruz. Şekerler eriyip sarısı pişene kadar ( sıvı kıvam olcak) sürekli çırpıyoruz.
Beyazlarını da beze gibi olana kadar çırpıyoruz;
Ayrı kapta kremayı ters çevirince akmayacak kadar katı olana kadar çırpıyoruz.
Pişen yumurta sarısı soğuduktan sonra içine labneyi koyup çırpıyoruz, sonra kremayı ekleyip çırpıyoruz, vanilya ekliyoruz.
Sonra yumurta beyazlarını 3 parça halinde karışıma ekliyoruz, köpüğünü söndüremen yavaşça karıştırıyoruz. Kremayı dolaba atıp 1-2 saat dinlendiriyorum sertleşmesi için.
Soğumuş kahveye kedi dillerini arkalı önlü hemen daldırıp çıkarıyoruz.
Tüm yüzeyi kedi dili kaplıyoruz, sonra krema sonra kedidili ve yine krema.
Ekli dosyayı görüntüle 999

Dolaba koyup en az 1 gün dinlendiriyoruz. Çıkarınca kakao serpiyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 1000. Ekli dosyayı görüntüle 1001
Tamda bugün Tiramusu yapayım diyordum ilaç gibi geldi bu post :)
 
Tamda bugün Tiramusu yapayım diyordum ilaç gibi geldi bu post :)
Yaparsanız fotoğraf paylaşın :) Bu arada yumurta sarısını benmari usulü tam kıvamında pişirmek önemli kremanın tutması için. Bir de bisküvileri çok bulamayın kahveye, kahve akıp kremayı sıvılaştırıyor.
 
Geçenlerde yapmıştım, tutturana kadar 10 kere değiştirdim eklemeler- çıkarmalar derken. Son tarifim bu. Pınar marka kullanırsanız krema ve labneyi iyi olur. Tabi mascarpone ile yapacaksanız başka :)

Orjinal Tiramisu Pişmeyen Tarif- Malzemeler tabi ki orjinal değil, türk işi :)



Yumurtaların sarısını cam veya metal kaba alıp üzerine şekeri ekleyip benmari usulü ocağa koyuyoruz. Şekerler eriyip sarısı pişene kadar ( sıvı kıvam olcak) sürekli çırpıyoruz.
Beyazlarını da beze gibi olana kadar çırpıyoruz;
Ayrı kapta kremayı ters çevirince akmayacak kadar katı olana kadar çırpıyoruz.
Pişen yumurta sarısı soğuduktan sonra içine labneyi koyup çırpıyoruz, sonra kremayı ekleyip çırpıyoruz, vanilya ekliyoruz.
Sonra yumurta beyazlarını 3 parça halinde karışıma ekliyoruz, köpüğünü söndüremen yavaşça karıştırıyoruz. Kremayı dolaba atıp 1-2 saat dinlendiriyorum sertleşmesi için.
Soğumuş kahveye kedi dillerini arkalı önlü hemen daldırıp çıkarıyoruz.
Tüm yüzeyi kedi dili kaplıyoruz, sonra krema sonra kedidili ve yine krema.
Ekli dosyayı görüntüle 999

Dolaba koyup en az 1 gün dinlendiriyoruz. Çıkarınca kakao serpiyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 1000. Ekli dosyayı görüntüle 1001


bayagi bir zahmetli bu tarif, cok merak ettim simdi tadini.

tiramisu en sevdigim cunku.

universitede yillarinda melon cafe'de yediklerimin tadini hala unutmadim. labne ile yaptiklarimdan ziyade mascarpone ile yaptiklarimin tadi daha cok benziyor. bu tarifi deneyecegi mascarpone ile belki yakalarim o tadi :)
 
bayagi bir zahmetli bu tarif, cok merak ettim simdi tadini.

tiramisu en sevdigim cunku.

universitede yillarinda melon cafe'de yediklerimin tadini hala unutmadim. labne ile yaptiklarimdan ziyade mascarpone ile yaptiklarimin tadi daha cok benziyor. bu tarifi deneyecegi mascarpone ile belki yakalarim o tadi :)
Zahmetli ama değiyor. İtalyan tiramisu gibi hafif ve kreması köpük gibi oluyor. Mascarpone alamazsanız en yakıını kesinlikle pınar labne, başka markalara yönelmeyin. Piyasaki tüm markalarla deniyorum hep bir şey yapacaksam :)
 
Zahmetli ama değiyor. İtalyan tiramisu gibi hafif ve kreması köpük gibi oluyor. Mascarpone alamazsanız en yakıını kesinlikle pınar labne, başka markalara yönelmeyin. Piyasaki tüm markalarla deniyorum hep bir şey yapacaksam :)

labne ile daha once denedim ancak bahsettigim o tada uzakti. metro markette satilan yerli uretim kaanlar marka mascarpone peynirini begendim. migros marketteki yerli uretim peyniri tavsiye etmiyorum.
 
Son düzenleme:
Ben de kremayı böyle yapıyorum, zahmetli ama bu vakte kadar yiyen herkes mutlaka sırrı nedir diye sormuştur.
Maskarpon biraz pahalı oluyor, pınar labneyle tuzsuz krem peyniri 2e1 oranda karıştırıyorum ben. Ya da direk labne ama @Sensei dediği gibi en iyisi pınar 👍
 
Cookie'min tarifini yoğun istek üzerine(1 kişi) atıyorum🤪
Ben 1 dk fazla pişirmişim siz yapmayın:( Yine de ortası yumuşak, kenarları ve altı kıtır enfes bi tarif oldu. Şekeri %25 daha az koyduğumu da belirtmeliyim.
Tarif:
91d1783e-4e5c-40f7-99fb-b623502e64c8.jpg
 
Cookie'min tarifini yoğun istek üzerine(1 kişi) atıyorum🤪
Ben 1 dk fazla pişirmişim siz yapmayın:( Yine de ortası yumuşak, kenarları ve altı kıtır enfes bi tarif oldu. Şekeri %25 daha az koyduğumu da belirtmeliyim.
Tarif:
Ekli dosyayı görüntüle 1065

Oğlum bugün baba kurabiye istiyorum diyince denedik, pek beceremedik şeklini ama tadı güzel oldu 👍
IMG_20200328_211702.jpg
 
Kahvenin yanında iyi gider; HAŞHAŞLI ÇÖREKIMG-20200328-WA0019.jpg


Hamuru İçin


1 Su Bardağı Ilık Su(200 ml bardak ölçüm)
1 Su Bardağı Ilık Süt
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Paket Yaş Maya
1 Adet Yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
6 Su Bardağı Un (Un kalitesine göre miktar artıp azalabilir)

İç Harcı

1 Su Bardağı Haşhaş Ezmesi
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Su Bardağı Toz Şeker



Üzeri İçin
Yumurta Yarısı
Birkaç Damla Zeytinyağı
Susam


HAZIRLANIŞI:

Su, süt, sıvıyağ, şeker ve maya öncelikle iyice karıştırılır ve 5 - 10 dakika üzeri kapalı halde maya aktifleşsin diye bekletilir.

Daha sonra yumurta beyazı, tereyağ ve tuz eklenir tekrar karıştırılır.

Artık unu azar azar kontrollü olarak eklemeye başlayabiliriz.

Yoğurduğumuz hamuru 1 saat boyunca üzeri örtülü olarak mayalandırıyoruz.



İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ GÜZELCE HARMANLIYORUZ.



Herşey hazır, şimdi hamuru eşit 10 parçaya bölüp bezeliyoruz.

Hamur bezelerini eşit boyda fazla ince olmayacak şekilde açıyoruz. Hepsinin arasına haşhaş ezmeli karışım sürüp kat kat bu işlemi tekrarlıyoruz.

En üste haşhaş ezmesi sürmüyoruz.

Şimdi merdane ile bu kat kat hamuru biraz daha genişletip açıyoruz.

Hamuru dikine 2 parmak kalınlığında kesip kıvırıyoruz. Daha sonra bu şeridi sarıyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.

200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Pastaneden alıp çok beğenmiştim daha önce. Evde kuru incir ve ceviz olunca deneyeyim dedim. Uydurdum ve başarılı oldu.
8-9 tane kuru incir
4 çorba kaşığı toz şeker
150 ml süt
Ceviz (miktarını hiç hatırlamıyorum. 200 gr'a yakın olabilir.)
3 çorba kaşığı hindistan cevizi tozu
Çay kaşığının ucu ile toz tarçın
2 yumurtanın akı
100 gr'a yakın yulaf (tavada kavurdum biraz)

Önce incirleri küçük parçalara bölüp üstüne şeker de koyarak blender'dan geçireyim dedim ama olmadı. Blender'ın bıçaklarına takılıp durdu incirler. Vazgeçmedim tabii. Şekerli incirleri bir kaba alıp üstüne süt ilave ettim. Sonra buzdolabına kaldırdım dün. Bugün onları kaşık kaşık blender'dan geçirdim. Hayli bulamaç haline geldiler. Tarçını, hindistan cevizini, yumurta aklarını, bıçakla kestiğim cevizleri ve tavada kavurduğum yulafları incirlere ilave edip önce yoğurdum sonra bir kısmını ufak toplar halinde, bir kısmını daha rastgele şekilde fırın tepsisine dizdim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 13 dakika pişirdim. Bir dahaki sefere şekersiz, pekmezli ya da ballı deneyeceğim.
Çok lezzetliler. Yarın @Cihan'a da götüreceğim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20200329_155827.jpg
    IMG_20200329_155827.jpg
    81.7 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20200329_153851.jpg
    IMG_20200329_153851.jpg
    100.3 KB · Görüntüleme: 30
Pastaneden alıp çok beğenmiştim daha önce. Evde kuru incir ve ceviz olunca deneyeyim dedim. Uydurdum ve başarılı oldu.
8-9 tane kuru incir
4 çorba kaşığı toz şeker
150 ml süt
Ceviz (miktarını hiç hatırlamıyorum. 200 gr'a yakın olabilir.)
3 çorba kaşığı hindistan cevizi tozu
Çay kaşığının ucu ile toz tarçın
2 yumurtanın akı
100 gr'a yakın yulaf (tavada kavurdum biraz)

Önce incirleri küçük parçalara bölüp üstüne şeker de koyarak blender'dan geçireyim dedim ama olmadı. Blender'ın bıçaklarına takılıp durdu incirler. Vazgeçmedim tabii. Şekerli incirleri bir kaba alıp üstüne süt ilave ettim. Sonra buzdolabına kaldırdım dün. Bugün onları kaşık kaşık blender'dan geçirdim. Hayli bulamaç haline geldiler. Tarçını, hindistan cevizini, yumurta aklarını, bıçakla kestiğim cevizleri ve tavada kavurduğum yulafları incirlere ilave edip önce yoğurdum sonra bir kısmını ufak toplar halinde, bir kısmını daha rastgele şekilde fırın tepsisine dizdim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 13 dakika pişirdim. Bir dahaki sefere şekersiz, pekmezli ya da ballı deneyeceğim.
Çok lezzetliler. Yarın @Cihan'a da götüreceğim.

Çok güzel görünüyor 😍
Ben buna benzer tarifi yumurta akı ile keçiboynuzu pekmezini iyice çırpıp köpük haline getiriyorum. Sonra yulaf ve diğer malzemeleri (kuru meyve, kuruyemiş vs ne varsa) bocalıyorum. Pekmez güzel lezzet veriyor tavsiye ederim.
 
Toplam 3 dakikada yer fıstıklı cookie (mikrodalgada)

4 silme yemek kaşığı un
1 silme yemek kaşığı şeker veya pekmez
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi (şekersiz tercihim)
2 veya 3 yemek kaşığı süt
Damla çikolata


Un, şeker ve kabartma tozunu kupada karıştırıp, fıstık ezmesi ve süt ekliyoruz iyice karıştırıyoruz. İsteğe göre damla çikolata ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.

IMG_20200401_174606-01.jpeg

En yüksek ayarda 1:30 dakika pişirip çıkarıyoruz.

IMG_20200401_175013-01.jpeg
 
Geri
Üst