• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tartı mı Değirmen mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dwtexe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tartı olarak bu da iş görüyor. 1 gram hassasiyetli dolayısıyla çekirdek tartmaya uygun sayılmaz, demleme için güzel.

https://www.ikea.com.tr/urun/genomsnitt-siyah-mutfak-tartisi-40480154

Bu tartı da çekirdek için.

https://www.hepsiburada.com/kama-mini-cep-terazisi--500-gr-01-gr--hassas-p-HBV000003938Z?magaza=E-İMPALA&url_src=and-product-detail

Tavsiye: demleme için alacağın tartı min 1 kg limitli olsun.

Üzerine koycağın karaf + demleme aparatı falan da dahil oluyor. 2 kişilik demlemelerde sorun çıkabilir.

Bu arada iki seçenek arasında tabiki de değirmen. Hatta değirmen ve kahve olsun gerisi biraz teferruat. Bi şekilde demlenir o kahve.

tartı olarak bu da iş görüyor. 1 gram hassasiyetli dolayısıyla çekirdek tartmaya uygun sayılmaz, demleme için güzel.

https://www.ikea.com.tr/urun/genomsnitt-siyah-mutfak-tartisi-40480154

Bu tartı da çekirdek için.

https://www.hepsiburada.com/kama-mini-cep-terazisi--500-gr-01-gr--hassas-p-HBV000003938Z?magaza=E-İMPALA&url_src=and-product-detail

Tavsiye: demleme için alacağın tartı min 1 kg limitli olsun.

Üzerine koycağın karaf + demleme aparatı falan da dahil oluyor. 2 kişilik demlemelerde sorun çıkabilir.

Bu arada iki seçenek arasında tabiki de değirmen. Hatta değirmen ve kahve olsun gerisi biraz teferruat. Bi şekilde demlenir o kahve.
değirmen olarak kingrinder p0, tartı olarak da tchibo nun tartısını tercih ettim. tartı geldi 10 numara 3kg sınırı var 0.1g hassasiyeti boyutu da ideal.

Bu arada tartı 500 lira değirmenler 3500-5500-9500. Çok yersiz bir karar aşaması olduğuna karar verdim. :D

Bu arada tartı 500 lira değirmenler 3500-5500-9500. Çok yersiz bir karar aşaması olduğuna karar verdim. :D
Değirmeni de 750 ye aldım hocam 😁

1704353414448.jpg
@zebercet hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Ben bu değirmeni v60 ve üstü büyüklükteki öğütmelerde mi kullanabilirim sadece?

değirmen elinize ulaştığınızda yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim, ben de almayı düşünüyorum
Siparişte arıza çıkmış tekrar sipariş verdim inşallah yakında elime ulaşacak diye umuyorum. Max 10 güne yazarım hocam durumu

Timemore c2 ler vaktinde f/p değirmen olarak öneriliyor ya da alınıyordu.
ve klik plakasında da kronik problemler çıktığını okumuştum. Hiç kullanmadım.
Konuya geç dahil oldum ama söylemeden geçmeyim.

Plakalarında sorun olan C2 değil C3. Bazı kullanıcılar ezilme sorunu yaşadı.

C2lerin plakasında sorun yoktu. İlk çıkan modellerde pirinç plaka vardı. Sonradan çıkan modellerde (updated c2) alüminyuma geçtiler.

comandante parası biriktiriyorum ben hala, ben biriktirdikçe de o artıyor. galiba ben de bu hayalden vazgeçip bakıcam başka grinderlara ama ne kadar çelik burr da olsa cmd olamıyor ya hiçbiri
Dün CMD MK4 satın aldım, bende sizin gibi bekledim fiyatlar uçtukça uçtu. 😄 Türkiye’de enflasyona ayak uydurmak mümkün değil. Her gün fiyatlar uçuyor. Bence bir an önce alın, daha da zam gelecek.

alabileceğim en hızlı şekilde maalesef alamam yani ciddi bir miktar artarsa da artsın artık yapacak bir şey yok o gider ben kovalarım 😅 hayırlı olsun size mükemmel bi ekipman tam ömrülük @uguryilmaz

Timemore c2 ler vaktinde f/p değirmen olarak öneriliyor ya da alınıyordu.
ve klik plakasında da kronik problemler çıktığını okumuştum. Hiç kullanmadım.

Gene başlangıçta önerebileceğim k0 ‘ı mütemadiyen kullanıyorum. Hatta son 10gündür cmdyi evde bıraktım memlekete k0 götürdüm. Bence f/p olarak müthiş bir değirmen.
Timemore f/p tahtını bana göre kaybetti. Onu alana kadar kingrinder k0 ya da 1zp q2 air kesinlikle alınabilir değirmenler oldular.
@zebercet hocam K6’nın yanına espresso makinesinde ve chemex demlemelerinde kullanmak için f/p tartı önerir misin ?

@zebercet hocam K6’nın yanına espresso makinesinde ve chemex demlemelerinde kullanmak için f/p tartı önerir misin ?
Selam, benim aktif kullandığım tartılar bunlar. 3ünde de memnunum

Espresso için searchpean tiny2 / timemore mini kullanan çok fazla espressocu dostumuz var.

Geçen gün Dragonfly bu tartıyı önermişti. Alıntıda inceleme videosuda var. Ara boyutta. Değerlendirilebilir.

Bu linkteki Cube Coffee Scale 2.0 ürünü tavsiye ederim ebatları miniler kada küçük değil timemore basic kadar da büyük değil, akıllı modu var, hem espresso hem pour over kullanımına uygun. şurada incelemesi var. Ayrıca sadece espresso kullanımı için mini versiyonu önerebilirim. Bununla birlikte Robot ile kendi kullandığım SearchPean Tiny 2 da oldukça iyi bir tartıdır.

Ben de bu tartıyı bugün sipariş ettim. Denememe daha var, ayrıca ilk tartım olacak. Deneyince yine yazarım.
gayet güzel bir tartı, ben uzun zaman kullandım. tek eksiği sık sık pil değiştirmem gerekti. belki de bana gelen üründe sıkıntı vardır, umarım sizde yaşanmaz aynı sorun.

gayet güzel bir tartı, ben uzun zaman kullandım. tek eksiği sık sık pil değiştirmem gerekti. belki de bana gelen üründe sıkıntı vardır, umarım sizde yaşanmaz aynı sorun.
Teşekkür ederim, ben de pilli yerine şarjlı olanlara bakayım dedim ama fiyat çok fark ediyordu o yüzden pilli olsun dedim bakalım artık değişiriz gerektikçe.

Espresso ve filtre için bir arada kullanabileceğim güzel bir tartı önerebilir misiniz ?

Geri