• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tarih

emrekocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Deneme - Deneme

Selamlar.

Günümüzde baristayım ya da araştırmacıyım gibi halk gözünde muğlak, herkes tarafından yapılabilecek bir şeymiş gibi görülebilse de ben bir tarihçiyim ama resmî lisanslı olanından. :)

Kahve ile ilgilenen başka tarihçiler de varsa tanışmak isterim. Burada kitap tavsiyesi isteyebilirsiniz mesela ya da yapay zekaya sormak istemezseniz sorabilirsiniz. İlginizi çeken şeyler neler öğrenmek isterim. Ortaçağ ve İlkçağ konularında daha iyi yanıtlar verebilirim. Kahve tarihi hakkında da konuşabiliriz.

Tehlike Uyarısı: Politikaya kayabilecek sorular sormaktan ve bu tarz tartışmalara girmekten kaçının, mümkünse Yakınçağ ve Cumhuriyet dönemi için kitap dışında soru sormayın. Bir şey yazmadan önce iki kere süzgecinizden geçirin. Birbirimizi üzmeyelim.

Hocam merhaba;

Kendi tarihim ile ilgili yani Türklerin bilinen ilk kökeninden Osmanlı ve diğer devletlere kadar olan ve hakiki bilgi içeren kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Piyasada bir çok kitap var fakat eksik ya da yalan bilgi olma olasılığı yüksek dokümanlarda var. Sizin tavsiyenize açığım.

Bir de yüzyıllar hatta bin yıllar önce varolmuş toplulukların yaşantısı ve yok oluşları ile ilgili kitap tavsiyesi de alabilirim. Bu tür konular fazlasıyla ilgimi çekiyor. İnka İmparatorluğu, Hititler, Sümerler, Pompei, Rapa Nuiler, Mayalar gibi bir çok topluluk hakkında belgeseller izledim fakat akılda kalıcı olması bakımından kitap daha çok işe yarar bir materyal olacaktır diye düşünüyorum

Mayalar, İnkalar, Mısırlılar gibi medeniyletler hep göklerden gelen varlıkları anlatmaya çalışmışlar. Hatta onlarla iletişime geçtiklerinde dair çeşitli nesneler yapmışlar. Bu nedenle de bazı medeniyetlerin günümüzden bazı teknolojilerde daha ileri gittikleri görülmüş. Aslında ilkel gibi düşünülse de kendi zamanlarında süper bir güç ve teknolojiye sahip oldukları anlaşılıyor. Mısır'daki dikili taşların sırrı nedir mesela? Aynı taşlardan yanılmıyorsam Dünya üzerinde sadece 6 ya da 8 nokta da var. Birisi Sultanahmet'te. Bunlarla ilgili çeşitli teoriler var ve dünya dışı varlıkların bu noktaları iletişim aracı olarak kullandığı yönünde bilgiler var.

Hocam merhaba;

Kendi tarihim ile ilgili yani Türklerin bilinen ilk kökeninden Osmanlı ve diğer devletlere kadar olan ve hakiki bilgi içeren kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Piyasada bir çok kitap var fakat eksik ya da yalan bilgi olma olasılığı yüksek dokümanlarda var. Sizin tavsiyenize açığım.
Sergey Grigoryeviç Klyaştorniy, Lev Nikolayeviç Gumilöv, Peter B. Golden, Vasilij Vladimiroviç Barthold, Sergey Grigoreviç Agacanov.

Bu yazarlara bakabilirsiniz. Türk tarihini Türk'ten öğrenmeyi, dinlemeyi önermem. Yabancı telif eser kovalayın.

Türk tarihini Türk'ten öğrenmeyi, dinlemeyi önermem
Merhabalar. Tek adam ve ikinci adam serisini almayı düşünüyordum. Şevket Süreyya’nın objektifliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında kesin alıp okuyacağım ama ekstra olarak yabancı kaynaklardan iyi çevirisi olan ne önerirsiniz?

Merhabalar. Tek adam ve ikinci adam serisini almayı düşünüyordum. Şevket Süreyya’nın objektifliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında kesin alıp okuyacağım ama ekstra olarak yabancı kaynaklardan iyi çevirisi olan ne önerirsiniz?
Benim alanım olmadığı için okuduğum kitaplar arasında yer almıyor ama Şevket Süreyya'nın kitapları Cumhuriyet Tarihi çalışmak isteyenlerin ilk okuduğu kitaplardandır. Türkiye'de cumhuriyetin bileşenlerine dair yazılar ya onların fanatikleri ya da onların düşmanları tarafından yazılıyor, o yüzden tahminimce objektiflik anlamında muhteşem bir şey okumayacaksınız.

Yabancı olarak Andrew Mango bakabilirsiniz.

Benim alanım olmadığı için okuduğum kitaplar arasında yer almıyor ama Şevket Süreyya'nın kitapları Cumhuriyet Tarihi çalışmak isteyenlerin ilk okuduğu kitaplardandır. Türkiye'de cumhuriyetin bileşenlerine dair yazılar ya onların fanatikleri ya da onların düşmanları tarafından yazılıyor, o yüzden tahminimce objektiflik anlamında muhteşem bir şey okumayacaksınız.

Yabancı olarak Andrew Mango bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim.

Geri