• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Şubat 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Şu anda kitapçığı satın alanların tek farkı fiziksel olarak elinde tutabilmek oldu yani. Almamın asıl sebebi referans reçetelerine sahip olabilmekti fakat şu anda almayanlar arasında bir farkımızın kalmadığını görüyorum maalesef. Satın almadan önce reçete için sizinle iletişime geçmemek benim hatam oldu galiba. Guji için degass süresi ne kadar beklemeliyim? Şu anda aroma olarak çok arka planda kalıyor maalesef. 95 derece, crystal eye, k-ultra 6.0, 4 döküş 60-60-60-70 3:16 şeklinde demledim.
Merhaba, Dimtu ile ilgili teknik sorunuza @OkanT Bey mümkün olan en kısa sürede cevap verecek.

Kitapçık ile ilgili konuyu ise birkaç boyutta ele alabiliriz:

1) Fonksiyonellik: Kitapçığın fiziksel baskı halinde sunulmasının fonksiyonel olarak daha elverişli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her defa bir bilgiye ulaşmak istediğiniz zaman bir link açmak yerine elinizde olan fiziksel bir materyale yönelebilirsiniz. Ayrıca, demlemelerinizi takip edebilmeniz için oluşturduğumuz "Demleme Notlarım" kısmı da reçetelerinizin tutarlılığını ve/veya farklarını görmeniz için bir takip sistemi oluşturuyor.

2) Kitapçıktaki Bilgiler: Kitapçıktaki bilgilerde ekstra gizli veya ulaşılması zor bir bilgi söz konusu değildir, reçeteler de buna dahil. İster etkinlik döneminde, isterse de etkinlik haricinde kahvelerimizi alan veya almayan herkes istediği soruyu, istediği kanaldan bize ulaşarak sorabilir. Hatta biz bunu kendi içimizde bir etkinlik haline getirdik ve sosyal medya hesabımızda "İçeriden Bilgi" konsepti adı altında belirli aralıklarla gerçekleştiriyoruz.

3) Etkileşim: Bu etkinlikte, bu kitapçıkla birlikte hedefimiz kahvelerimiz ve onlarla ilgili olan unsurlarla (ilginizi çekerse her kahveye özel olarak tasarladığımız Spotify listelerimize de bakabilirsiniz) küçük ve etkileşim odaklı interaktif bir ekosistem oluşturmaktı.

4) Hatıra: Bu kitapçığın fiziksel baskısının en önemli amaçlarından birisi, bir hatıra niteliği taşımasıdır.

5) Finansal Boyut: Kitapçıkları daha önce de bahsettiğimiz üzere bize yansıyan üretim maliyetinden de düşük ve sembolik bir fiyatta tuttuğumuzu söyleyebilirim, yani kitapçıktan herhangi bir finansal kazanç sağlamamız söz konusu değildir.

Sonuç itibariyle, Calibre olarak etkinliğe katılan herkesin güzel, etkileyici ve tatmin edici bir deneyim yaşamasını istiyoruz. Bunun için de gelen yorumları değerlendirip, bu bağlamda aksiyonlar alıyoruz. Aldığımız aksiyonların sonuçlarını da biz de sizlerle birlikte gözlemliyoruz (bu şans ise şüphesiz bu etkinliğin interaktif yapısından kaynaklanıyor) geliştirilmesi gereken bir nokta varsa geliştirmek için çaba sarf ediyoruz.

Yine bir sorunuz, şikayetiniz ve/veya talebiniz olursa bize istediğiniz kanaldan ulaşabilirsiniz. Başlığın ilk mesajında telefon numaralarımız da mevcut, istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Cevap yazmadan önce kontrol sağlayamadım ancak eğer İstanbul'da ikamet ediyorsanız kavurmahanemize de misafir olabilirsiniz :)

Kalibre bir deneyim dileğiyle :)

Şu anda kitapçığı satın alanların tek farkı fiziksel olarak elinde tutabilmek oldu yani. Almamın asıl sebebi referans reçetelerine sahip olabilmekti fakat şu anda almayanlar arasında bir farkımızın kalmadığını görüyorum maalesef. Satın almadan önce reçete için sizinle iletişime geçmemek benim hatam oldu galiba. Guji için degass süresi ne kadar beklemeliyim? Şu anda aroma olarak çok arka planda kalıyor maalesef. 95 derece, crystal eye, k-ultra 6.0, 4 döküş 60-60-60-70 3:16 şeklinde demledim.
Merhaba,

Dimtuda paketi actiginizda cok guzel bir koku yayiliyor olmali, bu yani sekilde bardagada gecmesi gerekir.
Recetenizde gayet uygun gozukuyor, aklima gelen ilk olasiliklar, farkli bir su denemeniz, yada su sicakligini biraz arttirmaniz olabilir.
Tabiki geleneksel yikanmis bir kahveden isleme bagli yogun abartili tatlar beklememek gerekir. Ciceksilik, ve iri cekirdekli meyveleri andiran, daha narin, zarif, elegant, cayimsi bir bardak cikmasini bekleriz. Bu kahve ozelinde bulmak mumkun olursa abant su onerebilirim.
Kitapçık için teşekkür ederim.

Öğütüm referans için mikron ayarları sormak istedim. Gerçekten 350-400 mikron kadar için mi iniyorsunuz?

Mikron olayı bazen farklı anlaşıldığını farklı ettim

Ekli dosyayı görüntüle 42124
Merhaba,

Sorunuz icin tesekkur ederim. Aydinlatici, guzel bir soru olmus.
Cevabi hayir. Bu cetvelde gosterilen kahve tanelerinin boyutu, bizim referans verdigimiz ise, degirmenin bicaklari arasindaki boslugun olcusu.
Bunun sebebi ise, kisa bir google aramasi ile hemen hemen her degirmenin bir klik yada olcu inceldiginde yada kalinlastiginda kac mikron fark olustugu kolayca bulunabilir. Orn. Comandante 1 klik arasi 35 mikron vb gibi.
Cetveldeki 300-400um arasi dus bicakli bir degirmende saniyorum yaklasik 700-800um parca boyutuna denk gelecektir.

Tariflerde kullanmak maksadıyla şöyle bir site var. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama ben epeydir kullanıyorum...

https://honestcoffeeguide.com/coffee-grind-size-chart/

Bir de coffeos isminde App var. Google playde bulabilirsiniz. O uygulamada da bu tarz faydalı araçlar var. ☕
Ben yaklaşık 10 yıldır nitelikli kahve ile ilgiliyim. Önceleri ekipman çok önemli diye düşünürdüm. Yok melodrip kullan, yok çekirdeği şu ayarda öğüt vs sonra kahveden keyif alamaz oldum. Sonra sadece farklı kahveler denemeye başladım ama hepsini aynı sıcaklık, aynı gramaj, aynı büyüklükte örgütüm ile v60da demledim ve kahveden aldığım keyif inanın arttı. Hem de kahvenin tadını etkileyen ana unsurun çekirdek olduğunu fark ettim. Tabi ki kimseye farklı sıcaklık, ogutum vs denemeye gerek yok demiyorum. Sadece bunların etkisinin çok az olduğunu, asıl önemli olanın çekirdek olduğunu iddia ediyorum. Ben böyle yapıyorum diye aldığım keyif azalmiyor ama yine de bir de şöyle dene farkı görürsün diyenler olursa dinlemek isterim.

Kullandığınız su bile etki ediyor. 1 derecelik su ısısı bile dramatik şekilde tadı farklılaştırır. Öğütümün boyutu, kullandığınız değirmen, kullandığınız filtre bile her şeyi değiştirebiliyor. Aynı kahve aynı öğütüm aynı su ve sıcaklık ama th2 ve th3 ile ayrı ayrı demleme yaparsanız aradaki farkın ne kadar çok olduğunu görürsünüz. Evet çekirdek bir etkendir ama diğer tüm parametreler büyük bir etki oluşturur. Her zaman aynı parametreler ile bir kahveden yüzde 60 verim alırken, diğerinden yüzde 30 bir başkasından yüzde 80 verim alırsınız.

Kullandığınız su bile etki ediyor. 1 derecelik su ısısı bile dramatik şekilde tadı farklılaştırır. Öğütümün boyutu, kullandığınız değirmen, kullandığınız filtre bile her şeyi değiştirebiliyor. Aynı kahve aynı öğütüm aynı su ve sıcaklık ama th2 ve th3 ile ayrı ayrı demleme yaparsanız aradaki farkın ne kadar çok olduğunu görürsünüz. Evet çekirdek bir etkendir ama diğer tüm parametreler büyük bir etki oluşturur. Her zaman aynı parametreler ile bir kahveden yüzde 60 verim alırken, diğerinden yüzde 30 bir başkasından yüzde 80 verim alırsınız.
Kesinlikle. Ben de zaman geçtiktçe demleme konusunda ne kadar çok değişken olduğunu ve bu değişkenlerdeki en ufak değişikliklerin bile kahvede ne kadar fark yaratabildiğini gördüm.

Genelde eşimle aynı anda ikimize de kahve yaparım. İki tane dripperda aynı kahve aynı su aynı öğütüm ayarı aynı döküş her şey aynı ama kahvelerin tadı bazen o kadar farklı oluyor ki. Ve büyük ihtimal tek sebebi tek kettle kullandığım için birine daha önce döküş yapmaya başlıyorum ve yarım derece bile olsa hep aralarında bi sıcaklık farkı oluyor veya döküşleri birebir aynı yapamıyorum fiziksel olarak.

Özellikle v60 o kadar hata kaldırmıyor ki o sweet spot dediğimiz noktayı yakalamak sonra onu kaybetmemek çok çok zor çünkü o aralık çok dar. Bugün demlediğiniz kahve yarın bir gün daha dinlenmiş olduğu için bile birebir aynı tadı yakalayamıyorsunuz.

@volcano hocam gibi bende robusta içeren klasik italyan bir çekirdek talep ediyorum. Sepete birer paket rococo ve neoclassic blend ekledim ancak bunun yanına bol krema ve sıfır ekşilik vadeden bir bir blend daha yakışırdı sayın @OkanT 😊
Merhaba,

Bu konuyla ilgili bir sonraki kavurumda çalışma yapacağız. Teşekkürler.

@OkanT bir sonraki kavurum ne zaman olacak acaba espresso için sipariş vermeyi bekliyorum.

Alıma 3 no.lu tadım seti ile katıldım bugün teslim edildi. Öncelikle calibre ekibine sundukları deneyim için teşekkür ederim. Kahve hobisi artık sadece içecek olmaktan çıkıp demleme öncesinden başlayıp bardaktaki son yudumu içene kadar devam eden bir deneyim haline dönüşmüşken Calibre ekibi de bu deneyimi farklı bir boyuta taşımak için devamlı elinden geleni yapıyor.

Kahveler, setler bence de oldukça pahalı ama aslında her toplu alımda beklediğimiz farklı çekirdekleri küçük gramajlarda sunarak farklı ve yenilikçi kahveleri deneyimleme fırsatı ayağıma kadar gelmişken kaçırmak istemedim açıkçası.

Kitapçık da oldukça güzel bir anı olacak her kahveden sonra aklımda kalanları not alıp daima saklayacağım. Son olarak sormak istediğim bazı şeyler var bunları da aşağıda bırakıyorum.

1. Kahveler valfsiz kutular ile geldiği için kahvelerin gaz salınımı ve tazelik dengesini kurmak açısından süreçte tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mıdır? Valfli paketlere transfer etmek, dönem dönem kutuların ağzını açarak içerde biriken karbondioksiti dışarı salmak gibi. Yoksa kutularda olduğu gibi bırakalım mı?

2. Paketli su tavsiyeniz var mıdır veya su içeriği ile ilgili olarak genel olarak bir tavsiyeniz varsa biz o yönde su seçimi de yapabiliriz.

3. Kitapçıkta önerilen reçetelerde bazı sayfalarda öğütüm derecesi cmd red clix bazılarında direkt cmd olarak ifade edilmiş hangisi doğrudur veya hangi sayfada hangisi ifade edildiyse onu mu kullanmak gerekir?

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Alıma 3 no.lu tadım seti ile katıldım bugün teslim edildi. Öncelikle calibre ekibine sundukları deneyim için teşekkür ederim. Kahve hobisi artık sadece içecek olmaktan çıkıp demleme öncesinden başlayıp bardaktaki son yudumu içene kadar devam eden bir deneyim haline dönüşmüşken Calibre ekibi de bu deneyimi farklı bir boyuta taşımak için devamlı elinden geleni yapıyor.

Kahveler, setler bence de oldukça pahalı ama aslında her toplu alımda beklediğimiz farklı çekirdekleri küçük gramajlarda sunarak farklı ve yenilikçi kahveleri deneyimleme fırsatı ayağıma kadar gelmişken kaçırmak istemedim açıkçası.

Kitapçık da oldukça güzel bir anı olacak her kahveden sonra aklımda kalanları not alıp daima saklayacağım. Son olarak sormak istediğim bazı şeyler var bunları da aşağıda bırakıyorum.

1. Kahveler valfsiz kutular ile geldiği için kahvelerin gaz salınımı ve tazelik dengesini kurmak açısından süreçte tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mıdır? Valfli paketlere transfer etmek, dönem dönem kutuların ağzını açarak içerde biriken karbondioksiti dışarı salmak gibi. Yoksa kutularda olduğu gibi bırakalım mı?

2. Paketli su tavsiyeniz var mıdır veya su içeriği ile ilgili olarak genel olarak bir tavsiyeniz varsa biz o yönde su seçimi de yapabiliriz.

3. Kitapçıkta önerilen reçetelerde bazı sayfalarda öğütüm derecesi cmd red clix bazılarında direkt cmd olarak ifade edilmiş hangisi doğrudur veya hangi sayfada hangisi ifade edildiyse onu mu kullanmak gerekir?

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Merhabalar,

Oncelikle guzel dusunce ve sozleriniz icin ben tesekkur ederim.
Sorularinizi asagida yanitlamaya calisayim;
1; kutular tamamen hava gecirmez degiller, gaz salinimi yapiyor olarak gozlemdik biz, olcmemiz mumkun olmamakla birlikte, valf kadar oluyordur diye tahmin ediyorum. Dort dortluk bir cozum degil tabiki, sizin saklamak icin daha uygun bir cozumunuz olursa transfer edebilirsiniz.
Kisa zamanda maliyet fonksiyon olarak en uygun cozum olarak bunu bulabildik. Acikcasi kisa vadede farkedilebilir olumsuz bir problem yarattigini gozlemlemedik. Hepsini olamasa bile dikkatinizi en cok ceken, sizi en cok heyecanlandiran birkac kahveyi farkli ambalaj yada kavanoza alabilirsiniz. Ambalajlar ile ilgili olumlu/olumsuz geri donuslerde onemli, bizim icinde bir nevi test oluyor. Sonrasi icin degerlendirip degerlendirmemek icin karar vermemize yardimci olacaktir.
2. Receteler icin kolay ulasilabilir olarak caffefour su kullandik. Daha iyi bir alternatif olarak abant tavsiye edebilirim, fakat herkesin ulasmasi mumkun olmayabilir. Diger bir alternatif olarak taskesti degerlendirebilirsiniz.
3. Burada sanirim sorunuzu ben tam anlayamadim, hatta simdi kontrolde ettim fakat goremedim. Recetelerde tum referanslar red clix olarak vermeye calistik, en arka sayfadada 3 degirmen icin referans araligi verdik. Sizin kafanizi karistiran tam olarak hangi bolum, bir fotografini iletebilirseniz, daha kolay anlayacagim, ben farkedemiyor olabilirim, kusura bakmayin.

3. -Guncelleme- simdi farkettim ne demek istediginizi, haklisiniz duzenlemede bir problem olmus. Tum recete ogutum referanslarini red clix olarak alin lutfen. Sonraki sayfada diger degirmenler icin nasil cevireceginizi gorebilirsiniz. Uyariniz icin tesekkurler.

Son düzenleme:
Geri