lmvrhsnzd
Barista
Daha fazla
- İsim
- Elmar
- Firma
- Calibre Coffee
Merhaba, Dimtu ile ilgili teknik sorunuza @OkanT Bey mümkün olan en kısa sürede cevap verecek.Şu anda kitapçığı satın alanların tek farkı fiziksel olarak elinde tutabilmek oldu yani. Almamın asıl sebebi referans reçetelerine sahip olabilmekti fakat şu anda almayanlar arasında bir farkımızın kalmadığını görüyorum maalesef. Satın almadan önce reçete için sizinle iletişime geçmemek benim hatam oldu galiba. Guji için degass süresi ne kadar beklemeliyim? Şu anda aroma olarak çok arka planda kalıyor maalesef. 95 derece, crystal eye, k-ultra 6.0, 4 döküş 60-60-60-70 3:16 şeklinde demledim.
Kitapçık ile ilgili konuyu ise birkaç boyutta ele alabiliriz:
1) Fonksiyonellik: Kitapçığın fiziksel baskı halinde sunulmasının fonksiyonel olarak daha elverişli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her defa bir bilgiye ulaşmak istediğiniz zaman bir link açmak yerine elinizde olan fiziksel bir materyale yönelebilirsiniz. Ayrıca, demlemelerinizi takip edebilmeniz için oluşturduğumuz "Demleme Notlarım" kısmı da reçetelerinizin tutarlılığını ve/veya farklarını görmeniz için bir takip sistemi oluşturuyor.
2) Kitapçıktaki Bilgiler: Kitapçıktaki bilgilerde ekstra gizli veya ulaşılması zor bir bilgi söz konusu değildir, reçeteler de buna dahil. İster etkinlik döneminde, isterse de etkinlik haricinde kahvelerimizi alan veya almayan herkes istediği soruyu, istediği kanaldan bize ulaşarak sorabilir. Hatta biz bunu kendi içimizde bir etkinlik haline getirdik ve sosyal medya hesabımızda "İçeriden Bilgi" konsepti adı altında belirli aralıklarla gerçekleştiriyoruz.
3) Etkileşim: Bu etkinlikte, bu kitapçıkla birlikte hedefimiz kahvelerimiz ve onlarla ilgili olan unsurlarla (ilginizi çekerse her kahveye özel olarak tasarladığımız Spotify listelerimize de bakabilirsiniz) küçük ve etkileşim odaklı interaktif bir ekosistem oluşturmaktı.
4) Hatıra: Bu kitapçığın fiziksel baskısının en önemli amaçlarından birisi, bir hatıra niteliği taşımasıdır.
5) Finansal Boyut: Kitapçıkları daha önce de bahsettiğimiz üzere bize yansıyan üretim maliyetinden de düşük ve sembolik bir fiyatta tuttuğumuzu söyleyebilirim, yani kitapçıktan herhangi bir finansal kazanç sağlamamız söz konusu değildir.
Sonuç itibariyle, Calibre olarak etkinliğe katılan herkesin güzel, etkileyici ve tatmin edici bir deneyim yaşamasını istiyoruz. Bunun için de gelen yorumları değerlendirip, bu bağlamda aksiyonlar alıyoruz. Aldığımız aksiyonların sonuçlarını da biz de sizlerle birlikte gözlemliyoruz (bu şans ise şüphesiz bu etkinliğin interaktif yapısından kaynaklanıyor) geliştirilmesi gereken bir nokta varsa geliştirmek için çaba sarf ediyoruz.
Yine bir sorunuz, şikayetiniz ve/veya talebiniz olursa bize istediğiniz kanaldan ulaşabilirsiniz. Başlığın ilk mesajında telefon numaralarımız da mevcut, istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Cevap yazmadan önce kontrol sağlayamadım ancak eğer İstanbul'da ikamet ediyorsanız kavurmahanemize de misafir olabilirsiniz
Kalibre bir deneyim dileğiyle