• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2023 - Tetra N Caffeine - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Arkadaşlar merhabalar,

Geçen ay @kahveanalisti tarafından açılan "Ayın Deneyimi" başlığını daha derli/toplu olması için kapatıyor ve eski sisteme geçiyoruz. O başlıkta yazanlar bundan sonra açılacak tüm deneyim başlıklarında geçerli olacaktır.

Ocak Ayında bizlerle toplamda "7 kişi" (üzücü bir rakam olduğunu belirtmeden geçmek istemiyorum) deneyimini paylaşmış bulunuyor. Bu 7 kişinin deneyim yazıları editör ekibi tarafından ( @kahveanalisti @NoDRaC @Daunterm ) belli puan sistemiyle değerlendirilmiş olup bir sıralama geçekleştirilmiştir.

Bizlerle deneyimini paylaşmış ve en yüksek puanı alan arkadaşımız @berhan ikinci arkadaşımız ise @caspase oluyor. Kendilerini tebrik ederiz. Hediye olarak "Kafein Kültür 250 gr kahve + Kafein Kültür Tadım Kaşığı" hediye ediyoruz. Teşekkürler @orkunustel @kahveanalisti

Deneyimlerinizi forum ile paylaşmanızı ve iyi bir ay geçirmenizi dileriz.
Her ay içerisinde seçilecek deneyimler bir sonraki deneyim başlığında paylaşılacaktır!
Kahve Kulübü Editör Ekibi

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Tetra N Caffeine @Tetra.n.Roastery
Çekirdek:
Demleme Yöntemi:
Öğütüm:
Kahve Miktarı:
Su Miktarı:
Toplam Süre:
Oran:

KAHVELER:

JAIRO ARCILA - Kolombiya
Tadım Notu: Böğürtlen, Yıldız Anason, Tropikal Meyveler İşlem: Gün Kurusu ( 200 saat fermente ) Tür: Caturra Hasat Yılı : 2022

DIOFANOR RUIZ - Kolombiya
Tadım Notu: Kardinal Üzüm, Vişne Likörü, Kırmızı Meyveler İşlem: Gün Kurusu ( Anaerobik ) Tür: Castillo Hasat Yılı : 2022

NORBEY QUIMBAYO - Washed Anaerobic - Kolombiya
Tadım Notu: Mandalina, Ayva, Kayısı İşlem: Yıkanmış ( Anaerobik ) Tür: Tabi Hasat Yılı : 2022

RAFAEL AMAYA - Kolombiya
Tadım Notu: Portakal Kabuğu, Kırmızı Meyveler, Kayısı İşlem: Yıkanmış ( Anaerobik ) Tür: Caturra Hasat Yılı : 2022

NORBEY QUIMBAYO - Kolombiya
Tadım Notu: İncir, Portakal Kabuğu, Nektarin İşlem: Yıkanmış Tür: Caturra Hasat Yılı : 2022

JAVIER RUBIO - Kolombiya
Tadım Notu: Sarı Meyveler, Mandalin, Beyaz Greyfurt Tür: Caturra Hasat Yılı : 2022

Diğer seçkilerimiz:

LAS DELICIAS - El Salvador
Tadım Notu: Ahududu, Çikolata, Rom İşlem: Gün Kurusu - Anaerobik Fermantasyon

BELLA VISTA - Honduras
Tadım Notu: Yoğun Rom, Kurutulmuş Muz, Kırmızı Elma İşlem: Gün Kurusu

SAN VICTOR - Guatemala
Tadım Notu: Şarap, Beyaz Çiçekler, Karamel İşlem: Gün Kurusu - Anaerobik Fermantasyon

BOMBE BENSA - Etiyopya
Tadım Notu: Çarkıfelek Meyvesi, Yıldız Meyvesi, Yasemin İşlem: Gün Kurusu

EL JAGUAR - Guatemala
Tadım Notu: Çayımsı, Kiraz, Nektarin İşlem: Yıkanmış

SITIO MANTIQUEIRA - Brezilya
Tadım Notu: Kumkuat, Kırmızı Erik, Tatlı İşlem: Honey

BSCA - Brezilya
Tadım Notu: Çikolata, Fıstık Ezmesi, Kremamsı İşlem: Gün Kurusu

BENCH MAJI - Etiyopya
Tadım Notu: Sedir Ağacı, Kurutulmuş Limon, Çayımsı İşlem: Yıkanmış

DJIMMAH - Etiyopya
Tadım Notu: Akçaağaç Şurubu, Kakao Tozu, Kurutulmuş Erik İşlem: Gün Kurusu

ALLY SEÇKİSİ:

HONDURAS OPALACA

Tadım notları: CARAMEL, MILK CHOCOLATE, ALMOND, LEMON
Cins: LEMPIRA - Rakım: 1500 m - İşlem: WASHED

COSTA RICA AQUIARES
Tadım notları: WATER MELON, STRAWBERRY, BUBLEGUM, RED WINE,COMPLEX
Cins: H1 CENTOAMERICANO F1 HYBRID - Rakım: 1200 m - İşlem: ANAEROBIC NATURAL Hasat: 2022

EL SALVADOR APANECA ILAMATEPEC
Tadım notları: PLUM, APPLE, HONEY, VANILLA
Cins: BOURBON - Rakım: 1375 m - İşlem: HONEY Hasat: 2022

ETHIOPIA KONGA
Tadım notları: FLORAL, STONE FRUITE, TEA LIKE, GUAVA
Cins: HEIRLOOM - Rakım: 1925 m - İşlem: NATURAL Hasat: 2022

Son düzenleme:
Merhabalar, yönlendirmek gibi olmaması açısından yazıp yazmamak konusunda emin olamadık. Herkesin farklı hassasiyetleri var fakat bizler geri dönüşlerinizi hem merak ediyor hem de önemsiyoruz. Motivasyon sağlama sebebiyle, forum yöneticileri tarafından seçilecek bu ayın kazanan deneyimine Tetra N Roastery olarak Cofinet Specialty Kolombiya Serisi ve seçeceğiniz bir adet Cafec Filtresi hediye etmek istiyoruz. İkinciye ise istediğiniz 250 gram kahvemizden hediye vereceğiz.

Bu başlığı takip etmek bizler için çok heyecan verici olacak. Herkese şimdiden afiyetler olsun😊

Merhabalar, yönlendirmek gibi olmaması açısından yazıp yazmamak konusunda emin olamadık. Herkesin farklı hassasiyetleri var fakat bizler geri dönüşlerinizi hem merak ediyor hem de önemsiyoruz. Motivasyon sağlama sebebiyle, forum yöneticileri tarafından seçilecek bu ayın kazanan deneyimine Tetra N Roastery olarak Cofinet Specialty Kolombiya Serisi ve seçeceğiniz bir adet Cafec Filtresi hediye etmek istiyoruz. İkinciye ise istediğiniz 250 gram kahvemizden hediye vereceğiz.

Bu başlığı takip etmek bizler için çok heyecan verici olacak. Herkese şimdiden afiyetler olsun😊
Forum kültürüne destekleriniz için teşekkürler!

Deneyimleri bekliyoruz!

Merhaba. Öncelikle tüm ülkeme büyük geçmiş olsun. Çok çok üzgünüm. Bu ay 4 adet kahve sipariş ettim. Bir defter tuttum. Kahve etiket ve fiyatlarını yapıştırıp beğenilerimi not ediyorum. İlk olarak BSCA Brazil i denedim. Oldukça beğendim. Koyu kıvamı hoşuma gitti. Aile fertleri de aynı görüşte.(Simens otomatik makine kullanıyorum.) 2.olarak Daye Bensa Bombe-Ethiopia yı deniyoruz. Ama bu kahveyi beğenmedim. Bana hitap etmedi. Oğlum ve eşim de aynı görüşte. Diğer ikisini de deneyince paylaşırım. Arkadaşlar bir de kusuruma bakmayın., öyle derin bir bilgim yok. Kendi beğenime göre yorum yapmaya çalışıyorum. Sizler çok geliştirmişsiniz kendinizi. Yolun başında olduğumun farkındayım.

Son düzenleme:
Merhaba. Bensa Bombe-Ethiopia yı pek beğenmediğimi yazmıştım. Bu sabah Las Delicias El Salvador ile karıştırıp kullandım. Çok daha iyi oldu. Sevdim. Karışım bitince El Salvador un tek başına tadıyla ilgili fikrimi paylaşırım. Herkese afiyet olsun kahveseverler.

las delicias'ı nestle su elimde kalmadığından Abant ile demledim. Abant ile bu kahvenin daha uyumlu olduğunu düşünüyorum.
comandante 21 klik
Hario 100'lü poşet
2.25-2.30 bitiş

1 şubat kavrumu dionafor ruiz ilk paketi bitmek üzere. Genelde anaerobic cekirdeklerde kullanmayı sevdiğim 2 reçete var, onları sırayla denediğimde fermente tatların yoğun ve karanlık olduğunu gördüm. Biraz korkutmuştu açıkçası.
Kavurucu reçetesi güzel çalışıyor. 5-6 demlemeyi o reçete üzerinden yapıp güzel sonuçlar aldım. Tatlı kırmızı meyveler. Tatlı kiraz mı desem bilemedim.

Bugün başka bir şey denemek istedim.
16/250 92⁰C kuzeyden
Hario 40'lı filtre plastik v60
Cmd 23 klik
80 gr suyla 45 sn blooming
Kalan suyu 1:30'a kadar dairesel döküş. Sonra hafif spin, 2-3 turcuk. Bitiş 2:00
Sonuç: yine benzer tatlılıkta kırmızı meyveler. Asidite biraz daha belirgin, koku çok bariz vişne. Damakta da vişne hoşafı gibi tatlı bir vişne, kokuyla öne çıkıyor. Sırada arcila ve bombe var. Nassip.

1 şubat kavrumu dionafor ruiz ilk paketi bitmek üzere. Genelde anaerobic cekirdeklerde kullanmayı sevdiğim 2 reçete var, onları sırayla denediğimde fermente tatların yoğun ve karanlık olduğunu gördüm. Biraz korkutmuştu açıkçası.
Kavurucu reçetesi güzel çalışıyor. 5-6 demlemeyi o reçete üzerinden yapıp güzel sonuçlar aldım. Tatlı kırmızı meyveler. Tatlı kiraz mı desem bilemedim.

Bugün başka bir şey denemek istedim.
16/250 92⁰C kuzeyden
Hario 40'lı filtre plastik v60
Cmd 23 klik
80 gr suyla 45 sn blooming
Kalan suyu 1:30'a kadar dairesel döküş. Sonra hafif spin, 2-3 turcuk. Bitiş 2:00
Sonuç: yine benzer tatlılıkta kırmızı meyveler. Asidite biraz daha belirgin, koku çok bariz vişne. Damakta da vişne hoşafı gibi tatlı bir vişne, kokuyla öne çıkıyor. Sırada arcila ve bombe var. Nassip.
Dionafor Ruizi ben de denedim Kavurucunun paylastigi recete gayet guzel isliyor Th1 kagitla cok guzel sonuc veriyor La divisia ciftligine , daha once ictigim gesha kahvesinden beri ayri bir sempatim var , merak ettigim bir kahveydi ve begendim ancak ve ancak gunde iki demleme yapilip icilecek bir kahve degil gibi geldi , yorabilitesi var gibi :) Aeropress varsa eger ters metod kalin ogutum yaparak denemenizi tavsiye ederim hocam , fermente tatlar bi tık daha hafif geldi bana ters metodla da begendim yani ☕

Dionafor Ruizi ben de denedim Kavurucunun paylastigi recete gayet guzel isliyor Th1 kagitla cok guzel sonuc veriyor La divisia ciftligine , daha once ictigim gesha kahvesinden beri ayri bir sempatim var , merak ettigim bir kahveydi ve begendim ancak ve ancak gunde iki demleme yapilip icilecek bir kahve degil gibi geldi , yorabilitesi var gibi :) Aeropress varsa eger ters metod kalin ogutum yaparak denemenizi tavsiye ederim hocam , fermente tatlar bi tık daha hafif geldi bana ters metodla da begendim yani ☕
Afiyet olsun hocam, fermente tatları seviyorum ben ama tabi başta bahsettiğim şekilde demlenmiş günde 2 fincana damak dayanmaz 😅 kavurucu reçetesini kağıt hariç aynı şekilde denedim hep. Elimde bolca 40'lı hario var ve memnun da olunca başka kağıtlara elim gitmiyor. Bu reçetelerde fermente tatlar çok baskın gelmiyor -benim alışkanlıklarıma göre- aeropress de deneyebilirim, tavsiye için teşekkürler hatta memnun kaldığınız reçeteyi daha detaylı yazabilirseniz diğer arkadaşlar için de faydalı olur. Belki denemek isteyen başkaları da çıkar :)

Afiyet olsun hocam, fermente tatları seviyorum ben ama tabi başta bahsettiğim şekilde demlenmiş günde 2 fincana damak dayanmaz 😅 kavurucu reçetesini kağıt hariç aynı şekilde denedim hep. Elimde bolca 40'lı hario var ve memnun da olunca başka kağıtlara elim gitmiyor. Bu reçetelerde fermente tatlar çok baskın gelmiyor -benim alışkanlıklarıma göre- aeropress de deneyebilirim, tavsiye için teşekkürler hatta memnun kaldığınız reçeteyi daha detaylı yazabilirseniz diğer arkadaşlar için de faydalı olur. Belki denemek isteyen başkaları da çıkar :)
Tabi ki 👍
Aeropress ters metod 14 gr / 200 ml
Cmd 26 click - Tek filtre kagidi
92 derece 200 ml suyu dokup 7 tur saat yonu 7 tur tam tersi olacak sekilde karistirip filtre kapagini takabilirsiniz
2 dk 15. saniye de ters cevirip pistonu yavasca bastirarak 2 30 da demlemeyi sonlandiriyoruz
Bu arada abaca+ ve th1 kullanan biri olarak hario posetlerinizin yanina th1 eklemenizi ozellikle tavsiye ediyorum :)

Demleme Reçetesi:

Çekirdek: El Jaguar
Demleme Yöntemi: V60
Öğütüm: Molent g50 39 klik
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 225 ml (Nestle) 93°
Toplam Süre: 2.20
Oran:1/15
Demleme Basamakları:
1) 0-0.30' 60 ml su ile bloming yapıyoruz ( içerden dışarıya doğru dairesel hareketlerle).
2)0.30-0.55' 60 ml suyu dairesel hareketlerle içten dışa yavaşça döküyoruz.
3)0.55' -1.25' 60 ml suyu dairesel hareketlerle dıştan içe doğru yavaşça döküyoruz.
4) 1.25'-2.20' 45 ml suyu dairesel hareketlerle dıştan içe doğru yavaşça döküyoruz ve bitiş. ( İlk üç basamaktaki su döküş hızımız 15-20 saniye aralığına denk geliyor. Dördüncü basamakta ise 10 saniye civarına denk geliyor.)

Kahveyi demlerken filtreye yaklaşınca iğne yapraklı çamları koparırken elinizde kalan o kokuya benzer bir çam kokusu geliyor. ( Tadım notları arasında çam yok ama ben ona benzettim :) )
İlk yudum kirazımsı bir tatla başlıyor. Bardağın ortalarına gelmeden nektarini hissedebiliyorsunuz. Genel olarak nektarin ağırlıklı bir bardak. İçimi rahat,bitter tatlar yok.

Reçetede TH1 kullanılmasının amacı nedir? Aynı süreleri başka filtre lle yakaladığımızda tatta büyük değişiklik yaşar mıyız Sefer Hocam? @Tetra.n.Roastery

Reçetede TH1 kullanılmasının amacı nedir? Aynı süreleri başka filtre lle yakaladığımızda tatta büyük değişiklik yaşar mıyız Sefer Hocam? @Tetra.n.Roastery
Merhaba süreyi kontrol etmek için avantaj sağladığı için TH-1 tercih ediyoruz. Tabi aynı süreleri yakalarsanız tatta büyük farklılıklar olmaz. Alternatif olarak Abaca+ kullanmakta hoşumuza gidiyor. Immersion için fermente bir kahve değilse, mümkünse Th-3 ya da 40'lı Hario kullanıyoruz. Zaten her daim reçetelerimiz yalnızca referans olarak sunuluyor. Çok daha iyilerini sizler de deneyerek bulabilirsiniz. Afiyetler olsun ☺️

Merhaba süreyi kontrol etmek için avantaj sağladığı için TH-1 tercih ediyoruz. Tabi aynı süreleri yakalarsanız tatta büyük farklılıklar olmaz. Alternatif olarak Abaca+ kullanmakta hoşumuza gidiyor. Immersion için fermente bir kahve değilse, mümkünse Th-3 ya da 40'lı Hario kullanıyoruz. Zaten her daim reçetelerimiz yalnızca referans olarak sunuluyor. Çok daha iyilerini sizler de deneyerek bulabilirsiniz. Afiyetler olsun ☺️
Teşekkürler üstad.

Diofanor ruiz
V60
Cmd 22 klik
Nestle 93 derece
16/250
50ml 35 saniye
50 ml 30 saniye
75 ml 30 saniye
75 ml 30 saniye
Son döküşten sonra swim yapıp,sefer beyin yatağı düzlemek adına vurduğu bir taktik var onu yaptım.İlk içtiğimde vişneli browni,sonradan mayhoş üzüm tadından tatlı üzüme doğru gidiyor.Tadım profilinde:kardinal üzümle,vişne likörü yazıyor bunları yemediğim için tatları nasıl bilmiyorum.Bunları aldım tat olarak muhteşem ya kırmızı meyveler havada uçuşuyor.Çok sevdiğim bir çekirdek oldu.

Ethiopia BENSA bombe
V60
Cmd 22 klik
Nestle 93 derece

16/250
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
5 adımda demledim 3:30 da bitti demleme burada naneyi yedikten sonra ağızda bir ferahlama soğukluk olur ya hep bu kahvede bunu alıyorum.Asiditesi yüksek bir kahve ama ekipman olarak bence bu kahvede chemex olan chemexle demlesin orada tatlar daha belirgin hale geliyor.
Bu kahvenin potansiyel yüksek baya tarif deniyorum.Daha da güzel olacak 20.güne girdiğinde bu kahve.

Diofanor ruiz
V60
Cmd 22 klik
Nestle 93 derece
16/250
50ml 35 saniye
50 ml 30 saniye
75 ml 30 saniye
75 ml 30 saniye
Son döküşten sonra swim yapıp,sefer beyin yatağı düzlemek adına vurduğu bir taktik var onu yaptım.İlk içtiğimde vişneli browni,sonradan mayhoş üzüm tadından tatlı üzüme doğru gidiyor.Tadım profilinde:kardinal üzümle,vişne likörü yazıyor bunları yemediğim için tatları nasıl bilmiyorum.Bunları aldım tat olarak muhteşem ya kırmızı meyveler havada uçuşuyor.Çok sevdiğim bir çekirdek oldu.

Ethiopia BENSA bombe
V60
Cmd 22 klik
Nestle 93 derece

16/250
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
50ml 30 saniye
5 adımda demledim 3:30 da bitti demleme burada naneyi yedikten sonra ağızda bir ferahlama soğukluk olur ya hep bu kahvede bunu alıyorum.Asiditesi yüksek bir kahve ama ekipman olarak bence bu kahvede chemex olan chemexle demlesin orada tatlar daha belirgin hale geliyor.
Bu kahvenin potansiyel yüksek baya tarif deniyorum.Daha da güzel olacak 20.güne girdiğinde bu kahve.
Benim aldığım bombe 02/01 yani 2 Ocak kavrumlu tadı güzel ama kavruma yakın tarihde içilse daha mı iyi olur bilmiyorum.

Merhaba, sipariş verirken kahveleri tek tek inceledim ve işlenme türlerine göre sipariş verdim. Örneğin Norbey Quimbayo kahvesine baktığımda bir yıkanmış bir yıkanmış anaerobik seçeneği mevcut. Son dönemde içtiğim anaerobiklerden hiç haz etmediğim için hiç düşünmeden yıkanmış olanları tercih ettim fakat kahveler gelince şunu fark ettim yıkanmış olanlar da kısıtlı fermantasyondan geçmişler. Biri 40 saat diğeri 30 saat. Şahsi fikrim kahvelerin etiketlenmeleri yıkanmış ve yıkanmış anaerobik şeklinde olmamalıydı. Kahvelere gelecek olursak bana ulaştıklarında degassingleri bitmişti, forumdaki yorumlardan anladığım kadarıyla çoğu kullanıcı degassing beklemeden içtikleri için isli tatlarla karşılaşmışlar. Ben bu tarz tatlara denk gelmedim. Kavucurunun tarifi hoşuma gitti, th1 elimde yoktu ama traditional ile akım aynı sürede bitti. Norbey ve javier aşırı fermente tatlara sahip değiller o yüzden kahveler beni mutlu etti.
Benim denediğim tarif ise şöyle

Çekirdek: Norbey Quimbaya Washed
Demleme Yöntemi: Origami Air + th3 Filtre
Öğütüm: 18 klik Comandante
Kahve Miktarı: 16 gram
Su Miktarı: 240 ml
Toplam Süre: 2.35-2.40
Oran: 1/15
40x40x80x80 Tetra'nın tarifindeki gibi dökümü tamamladım.

Bu şekliyle benim daha çok hoşuma gitti denemenizi tavsiye ederim.

Son olarak ise ambalaj konusunu belirtmeden geçemeyeceğim kavurucu bu yorumumu umarım yapıcı bir eleştiri olarak düşünür. Bence bu kadar kağıda gerek yok. Kutunuz gayet güzel, kutunun üzerine balonlu naylona gerek olmadığını düşünüyorum. Ekstra her kağıt parçası beni üzüyor. Valfe ve zipli paketlere takılmayan biriyim ama bunlardan birinin eksik olması bana garip geliyor. Bir paketi valfli kavanozuma aldım diğer paketi ise kullanılmış bir zipli pakete koydum. Yanında gelen demir ile paketin hava almaması mümkün değildi. Ama bu benim eksikliğim bir adet daha valfli kavanoz almalıyım. Keşke paketler hem valfsiz hem de zipsiz daha iyi geri dönüştürülebilir olsalar. Bu ay benim için güzel bir deneyimdi emeği geçenlere teşekkür ederim.

Benim aldığım bombe 02/01 yani 2 Ocak kavrumlu tadı güzel ama kavruma yakın tarihde içilse daha mı iyi olur bilmiyorum.
Benimki de aynı ama bu çekirdek özelinde konuşacak olursak ne kadar bekletirsen güzelleşiyor denendi onaylandı daha öncede almıştık.Ama v60 ta denememiştim hep chemex içtik.Nitrosunı içtik,espressosunu içtik muhteşem kahve şarap gibi bekledikçe iyileşiyor çözemedim.:)

Benimki de aynı ama bu çekirdek özelinde konuşacak olursak ne kadar bekletirsen güzelleşiyor denendi onaylandı daha öncede almıştık.Ama v60 ta denememiştim hep chemex içtik.Nitrosunı içtik,espressosunu içtik muhteşem kahve şarap gibi bekledikçe iyileşiyor çözemedim.:)
Aynen aynen ilk aldığımda üzerinden 2 veya 3 hafta geçmişti hemen v60 yapıp tadınca bu ne biçim kahve o kadar da övdüler satıcı dahil dedim uzun süre bir daha demlemedim attım kenara. Bir ayı geçince tekrar denedim biraz hoşuma gitti. Bir haftadır da hemen hemen her gün demliyorum su gibi gidiyor maşallah. Alalı bir buçuk ay olmasına rağmen enteresan şekilde bekledikçe tadı daha acayip oluyor. Bitmeden tekrar alayım dedim bitmiş maalesef.

Geri