• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

⚠️Stanley Trigger Action ve Switchback Acil Yenileme Kararı

BeanEngineer

Barista
Merhabalar,

Sosyal medyada görmüşsünüzdür, United States Consumer Product Safety Commission, Stanley'in bazı modellerinde ve bazı ID numaralarına sahip ürünlerinde "Yüksek Yanık Riski" oluşturduğundan dolayı, değişim kararı verdi. İşin komik tarafı benim termosum da sorunlu olanlardan ve birçok kez yandım...

Site Linki : https://www.cpsc.gov/Recalls/2025/S...Trigger-Action-Travel-Mugs-Due-to-Burn-Hazard

Değişim kararını Türkiye Distribütörünün tanımadığını düşünüyorum, Globale yönlendiriyor instagramdaki hikayelerinden de görmüşsünüzdür, Globaldeki başvuru linki sadece Amerika ve Kanada ülkelerini kapsıyor, Türkiye'yi seçemiyorsunuz. Distribütör Garantili ürünlerde herhangi bir sorunda yine o firma ilgilendiğinden dolayı bu problemde de yine distribütör ilgilenmesi gerekiyor.
Eğer sizin de sorunlu modellerden biriyse önce yine Distribütöre ulaşmanızı tavsiye ederim. Eğer yanıt alamazsanız Tüketici Hakem Heyetine başvurup Ürünün Ayıpsız Misli İle Değişimi başlığından tüm detayları iletmenizi tavsiye ederim.
Konu Gizli Ayıp olduğundan kanunda net bir süre yok ister 2 sene ister 10 sene, gizli ayıbın kanıtı belirttiğim bağlantıdaki durumdur.

Gelişmelerden haberdar ederim.

Son düzenleme:
IMG_5093.jpeg

Aldığım günden beri sevmediğim. Sıcak tutma performansı hiç olmayan bir termostu zaten.

Son düzenleme:
Bende de 8 yıldır kullandığım swithback modeli var. ilk 2 saat zaten içilemiyordu. bu zamana kadar yanma tehlikesi nedeniyle geri çağrılmamış olması çok garip geldi. Büyük IMG_20241214_192347.jpeg

Bende ki iki model de liste de yer alıyor. Fakat ben bu güne kadar yanmadım kapakla ilgili bir şikayetim olmadı. Sıcak soğuk tutma performansından da bir şikayetim yoktu.
Kutup ayısına bu tutumu yakıştıramadım. Tüketici yanında olmalarını beklerdim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-12-14 at 23.32.54.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-14 at 23.32.54.jpeg
    107.8 KB · Görüntüleme: 52
Bende ki iki model de liste de yer alıyor. Fakat ben bu güne kadar yanmadım kapakla ilgili bir şikayetim olmadı. Sıcak soğuk tutma performansından da bir şikayetim yoktu.
Kutup ayısına bu tutumu yakıştıramadım. Tüketici yanında olmalarını beklerdim.
Trigger Action modelinde bir basınç problemi vardı zaten ben birkac kez elimi yaktım, ağzına kadar sıcak su/çay/kahve doldurup biraz bekleyince dökmeden önce tuşuna basıp havasını almanız gerekiyor eğer dökmeye başlarken tuşuna basarsanız basınç baya patlıyor, tuş kısmından bile içindeki sıvı çıkıyor eliniz yanıyor

Trigger Action modelinde bir basınç problemi vardı zaten ben birkac kez elimi yaktım, ağzına kadar sıcak su/çay/kahve doldurup biraz bekleyince dökmeden önce tuşuna basıp havasını almanız gerekiyor eğer dökmeye başlarken tuşuna basarsanız basınç baya patlıyor, tuş kısmından bile içindeki sıvı çıkıyor eliniz yanıyor
İki modelde de var o sorun iyi güzel içiliyor ama kapak sıkıntılı. İçmeden önce ben de havasını alıyorum. Ama basma tuşunu dikkatli kullanmak gerekiyor ciddi basınçla çıkıyor basma tuşundan sıcak su ya da kahve.

Switchback modelini, 2018'de trigger mountain versiyonundaki sızdırma probleminden dolayı değişimi yapılmıştı, üzerine fark ödeyerek satın almıştım. Benimki de bu hatalı seriden, benim de yanmışlığım çoktur da, nefret edip artık sadece rafta tutuyorum Stanley'i. Hatta şöyle komik bir anım var, bir yaz günü arabada Stanley'den bacağıma dökülmüştü de bacağım yanmış soyulmuş, hastaneye götürdüğüm kızıma yapıştırılan Hello Kitty'li yara bantlarından bir tane de bacağıma yapıştırmıştım :) 2 aya yakın yanığın izini taşıdım.

Stanley'in bu ve benzeri trigger modelleri kahve içimi için fazlasıyla overrated. Trigger tüm modeller ağıza dayamak için kesinlikle çok kullanışsız, su harici bir şey içmenin hiçbir anlamı yok. Çünkü tetiği tam dik konumdayken geri bırakmak gerekli ki üzerinde kahve/çay artığı bırakıp giysinize damlamasın. Ya da sadece başka bir kaba içeceği aktarmak üzere taşımak gerekir ki, bu da boy için son derece saçma. Sıcak/soğuk performansı ile ilgili en ufak bir şikayetim yok ama özellikle kahve tüketmek için edinmek çok saçma, trigger sistem parmak yorucu. Ben 2024 yılında halen daha hevesle alanları anlamıyorum...

Kapaktaki basınç problemi haricinde alttaki sızdırmaz parçanın tam oturup oturmadığını her kapatışta kontrol etmek gerekiyor. Ben o şekilde çantamda çokça kez mağduriyet yaşadım.

EDIT: Ayrıca şunu farkettim ki, benim 2018'de aldığım Switchback modeli 2017 üretimi. Nasıl oldu da yaklaşık 2,6 milyon üründe bu problem var diye düşündüm, adamlar ısrarla 17'den 23'e kadar bundan üretmişler.

Son düzenleme:
Böyle bir sorun, reklam malzemesi olur mu bilmiyorum. İsteyerek yapılmadığı belli. Yine de gizli bir mesaj verilmiş olacak:

Ürün, sıcaklığı abartılı koruyor. Stanley kullanıcıları o kadar memnun ki yanmayı bile sorun etmiyorlar. Diğer serilerde sorun yok. Sadece şu 350bin adet üründe sorun var :)

Globalden cevap geldi.

"Değerli Stanley Müşterisi,

E-postanız için teşekkür ederiz.
Stanley 1913, 12 Aralık 2024'te ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu (CPSC) ve Kanada Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yaparak Switchback ve Trigger Action Seyahat Kupalarını gönüllü olarak geri çağırdı. Şu anda, bir sonraki adımları değerlendirmek için dünyanın dört bir yanındaki yerel acentelerle iletişim kurma sürecindeyiz. Yerel eylem planlarımızı geliştirdikçe daha fazla güncelleme gelecek.

Teşekkür ederim,
Stanley Müşteri Hizmetleri Ekibi EMEA"

Benim eski termos(sonu 717 trigger) listede yok ama söz konusu sorun bunda da var. Bence kendileri bile sorunun çapından haberdar değiller.

Not: Stanley almayın.

Fellow aldıktan sonra Stanley çok boş yatırımmış anladım. Stanley sadece sıcak, soğuk ve buzlu suda işe yarar bir ürün. Fellow’un yanına yaklaşamaz kahve tadı ve aromalar olsun sıcak tutma olsun Fellow on gömlek üstün.

Fellow gerçekten iç yapısıyla kahvenin tadını hiç değiştirmeden gayet tatmin edici olarak sıcak tutma özelliğine sahip eğer kahve için kullanacaksanız kesinlikle fellow

Geri