• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Soy Cezve Boyut Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erhan39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fiyatları bayağı bir artmış. Uzun süredir bakmıyordum.
900 mü lira...
Cidden artış korkunç. Ama Soy genelde yurtdışı çalışan bir firma, fiyatları dövize endeksliyse artış döviz bazında normal gibi...
Geçen seneye göre iki katına çıkmış; döviz de öyle. Ama iç piyasaya daha uygun fiyatlı dağıtılabilir hammadde sıkıntısı yoksa.
Global satış yaptıkları sitelerinde C3G 125 $ fiyatlı görünüyor.

Son düzenleme:
Soy cezvede boyut önemli midir? Küçük olanla büyük cezvede yapılan kahve arasında tat farkı oluyor mu? En büyük cezvede tek kişilik ya da iki kişilik kahve yapıldığında sorun olur mu? İki kişi için hangi boyut olmalı?

Soy cezvede boyut önemli midir? Küçük olanla büyük cezvede yapılan kahve arasında tat farkı oluyor mu? En büyük cezvede tek kişilik ya da iki kişilik kahve yapıldığında sorun olur mu? İki kişi için hangi boyut olmalı?

@PortatifBarista şu şekilde özetlemiş önceki sayfada:

Isı kontrolü, doz, partikül boyutu, bütün değişkenleri ayrı ayrı değiştirmeniz gerekecektir. Çünkü hali hazırda bütün referans reçeteler tek kişiliğe endeksli çıkıyor. Lakin bu demek değildir ki 3 kişilik cezve de iyi kahve çıkmaz. Elbette çıkar fakat üzerinde zaman harcamanız gerekir.

Bunun dışında iki kişilik demlemeler için ben C3 kullanıyorum. Birkaç santim köpürme payıyla demlemenin sonuna gelindiğinde ağzına kadar dolmuş oluyor öyle düşünebilirsiniz, ki ben genelde kişi başı 80 ml, yani toplamda 160 ml su kullanıyorum. 140-150 ml kullanırsanız biraz daha pay kalmış olur.

Geri