• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Soy Cezve Boyut Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erhan39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erhan39

Barista
İsim
Erhan şuk
Daha fazla  
İsim
Erhan şuk
İYİ GÜNLER,
SOY MARKA CEZVE ALACAĞIM. 2 FİNCANLIK MI YOKSA 3 FİNCANLIK MI OLANI ALMALIYIM.
AMACIM 2 FİNCAN DEMLEMEK. C2G MODELİ YETERLİ Mİ YOKSA C3G MODELİNİ Mİ ALMALIYIM.
TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞLAR CEVAPLARSA SEVİNİRİM.

ÇOK TEŞEKKÜRLER. BOYUT BÜYÜDÜKÇE ISI KONTROLÜ VE DEMLEME PROBLEMİ YAŞAR MIYIM DİYE DÜŞÜNDÜM.
3G MODELİNDE TEK FİNCANLIK KAHVEYİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEMLEYEBİLİR MİYİM?

çok fazla sorun olmaz. Ama düzenli tek kişilik kullanacaksanız 2g modeli daha mantıklı. Ben 90-100 ml civarında demliyorum o yüzden 2g kullanıyorum

ÇOK TEŞEKKÜRLER. BOYUT BÜYÜDÜKÇE ISI KONTROLÜ VE DEMLEME PROBLEMİ YAŞAR MIYIM DİYE DÜŞÜNDÜM.
3G MODELİNDE TEK FİNCANLIK KAHVEYİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEMLEYEBİLİR MİYİM?
Isı kontrolü, doz, partikül boyutu, bütün değişkenleri ayrı ayrı değiştirmeniz gerekecektir. Çünkü hali hazırda bütün referans reçeteler tek kişiliğe endeksli çıkıyor. Lakin bu demek değildir ki 3 kişilik cezve de iyi kahve çıkmaz. Elbette çıkar fakat üzerinde zaman harcamanız gerekir.

2 kişilik olan cezve ile standart 70ml fincan kullanarak iki kişiye köpüklü güzel birer kahve yapmak çok zor. (Hacim yetersiz kalıyor) Ustalar daima tek kişiye tek cezve kullanıyor fakat 2 kişilik reçeteler de mevcut. Ben 3 kişilik cezve ile düzenli olarak 2 kişilik demlemeler yapıyorum ve sonuçlar gayet iyi çıkıyor.

Bugün Soy Cezvem geldi ve ilk denememi yaptım. Tek başıma Türk kahvesi içmeyi pek sevmiyorum, hep eşimle içerim o yüzden iki kişi içmek için hangisini alayım diye soruşturunca c3'te karar kıldım.
Köpük payıyla neredeyse tavana kadar yükseldi 2 kişilik kahve... İyi ki C2 almamışım çünkü yetmeyecekti.

Son düzenleme:
Bugün Soy Cezvem geldi ve ilk denememi yaptım. Tek başıma Türk kahvesi içmeyi pek sevmiyorum, hep eşimle içerim o yüzden iki kişi içmek için hangisini alayım diye soruşturunca c3'te karar kıldım.
Köpük payıyla neredeyse tavana kadar yükseldi 2 kişilik kahve... İyi ki C2 almamışım çünkü yetmeyecekti.
Ben de ilk demlememden sonra oh be iyi ki demiştim. Soy cezve gerçekten kaliteli bir ürün ve farkı fincanda kesinlikle hissediliyor. Güzel günlerde güzel kahveler içmenizi dilerim.

Ben de ilk demlememden sonra oh be iyi ki demiştim. Soy cezve gerçekten kaliteli bir ürün ve farkı fincanda kesinlikle hissediliyor. Güzel günlerde güzel kahveler içmenizi dilerim.
Teşekkür ederim. :)

ben de her gün 160 ml fincanlardan 2 adet annemle kendime yapıyorum hangi boyutunu almalıyım sizce

4 modelini almalısınız, taşma payı ile ancak yeterli olur.

Genelde tek fincan yapmıyorsanız C3G'yi tavsiye ederim nacizane. 2 fincanın da 3 fincanın da üstesinden geliyor. Hatta 2 fincan için bence daha kullanışlı.

Soy cezve alma düşüncesindeyim ama okuduklarımdan hala tam olarak boyuta karar veremedim. Tek kişilik demlemeler için C1 mi C2 mi daha uygun? @teyyaredenkahve Levent hocam Instagram'da C1 kullandığınızı gördüm acaba 85 ml toplam kapasite yeterli oluyor mu yoksa sınırda mı?

Ben c2 kullanıyorum tek kişilik demlemelerim için. İçine su koyup tarttığımda 140 ml civarı aldı. C2 bile küçük yani, yıkarken c1 çok zor olurmuş gibi geldi bana. Bi de taşma yaptığında c1 ile zor zamanlar yaşayabilirsiniz bence. Ben c2 almanızı tavsiye ederim rahatlık açısından.

Soy cezve alma düşüncesindeyim ama okuduklarımdan hala tam olarak boyuta karar veremedim. Tek kişilik demlemeler için C1 mi C2 mi daha uygun? @teyyaredenkahve Levent hocam Instagram'da C1 kullandığınızı gördüm acaba 85 ml toplam kapasite yeterli oluyor mu yoksa sınırda mı?
Merhaba, fotoğraftaki C2G ve şu an 85gr su ile dolu. Kahve tozu döktüm :) umarım nettir.

20211231_211536.jpg
Tutma kolunu tutan puntaların hizasına kadar doldurduğunuzda 120 gram alıyor. Tam dolu iken de @dibowie nin yazdığı gibi.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Ben de C2'ye doğru yönelmiştim aslında ama aklımda yine de C1 ile alakalı soru işaretleri vardı. Taşma payını da göz önüne alarak C2 alacağım gibi duruyor.

Fiyatları bayağı bir artmış. Uzun süredir bakmıyordum.

Geri