var, espresso ve filtre farklı profillerde oluyor. Sitede de kahve ismi yanında “- Espresso” yazıyorsa o espresso profili.Selamlar, Espresso için kavrumlarda fark varmı?
Merhaba Cem bey,var, espresso ve filtre farklı profillerde oluyor. Sitede de kahve ismi yanında “- Espresso” yazıyorsa o espresso profili.
Merhaba Cem bey,
degassingi paket üzerindeki üretim kavram tarihinden itibaren hesaplamamız gerekiyor değil mi?
Merhaba.Merhabalar, nitelikli kahve tecrübem yok, daha önce moliendo, starbucks,julius Meinl gibi çekirdek kahvelerle espresso yaparken demleme işine de yeni başladım arkadaki lezzetleri hissedince. Yıllardır espresso içerken bugünlerde pour over kahve işine sardım. Bu güzel fırsatı da görünce 3 adet siparişim oldu.
Degassing süresinin 8. Gününde yetmiştir herhalde diyerek rwanda ile başladım. Comandante 23 klickte 30-40 saniye blooming bekleyip 1/16 ölçekte iki döküm yaptığım diğer kahvelerde (çok kavrulmuş starbucks, ikea vs.) berrak bir kahve elde ederken rwanda için hafif bulanık ve ekşi bir kahve ortaya çıktı. Sakın yanlış anlaşılmasın bunun benden kaynaklandığına eminim o yüzden soruyorum. Degassing biraz daha mı beklemek lazım? Blooming suyunu dökmüyorum bardakta kalıyor bu arada…Biraz kahveyi mi kalınlaştırmak lazım ne önerirsiniz? Selamlar herkese.
Selamlar tabii kiMerhaba Cem bey,
degassingi paket üzerindeki üretim kavram tarihinden itibaren hesaplamamız gerekiyor değil mi?
Blooming suyunu dökmüyorum bardakta kalıyor ne demek hocam tam anlayamadım. Su miktarını arttırabilirsiniz ya da süreyi uzatabilirsiniz 20-21 klik gibi. Bir de bahsettiğiniz kahvelere alışıksanız biraz ekşimsi çıkar hep.Merhabalar, nitelikli kahve tecrübem yok, daha önce moliendo, starbucks,julius Meinl gibi çekirdek kahvelerle espresso yaparken demleme işine de yeni başladım arkadaki lezzetleri hissedince. Yıllardır espresso içerken bugünlerde pour over kahve işine sardım. Bu güzel fırsatı da görünce 3 adet siparişim oldu.
Degassing süresinin 8. Gününde yetmiştir herhalde diyerek rwanda ile başladım. Comandante 23 klickte 30-40 saniye blooming bekleyip 1/16 ölçekte iki döküm yaptığım diğer kahvelerde (çok kavrulmuş starbucks, ikea vs.) berrak bir kahve elde ederken rwanda için hafif bulanık ve ekşi bir kahve ortaya çıktı. Sakın yanlış anlaşılmasın bunun benden kaynaklandığına eminim o yüzden soruyorum. Degassing biraz daha mı beklemek lazım? Blooming suyunu dökmüyorum bardakta kalıyor bu arada…Biraz kahveyi mi kalınlaştırmak lazım ne önerirsiniz? Selamlar herkese.
Bazı kahve demleyen kişiler blooming teki süzülen suyu döküyorlarBlooming suyunu dökmüyorum bardakta kalıyor ne demek hocam tam anlayamadım. Su miktarını arttırabilirsiniz ya da süreyi uzatabilirsiniz 20-21 klik gibi. Bir de bahsettiğiniz kahvelere alışıksanız biraz ekşimsi çıkar hep.
İlk defa duydum farklıymışBazı kahve demleyen kişiler blooming teki süzülen suyu döküyorlar
İlk defa duydum farklıymış
Şu an bir demleme atölyesindeyim. İsim vermiyorum.
Blooming kısmının midemize zararlı gazlar içerdiğini ve bu kısmın dökülmesi gerektiği öneriliyor. Sizce dökülmeli (!) mi?
Gramına 2 TELE verdiğim kahvenin utanmasam posasını yerim vallahi ahahaha.
Evet bunu kast etmiştim. Bana da israf gibi geliyor hatta sonda posanın üzerinde kalan kahvenin yağlı köpüğünü ince çay kaşığı ile alıp bardağa bile attığım oluyor israf olmasın diyeBazı kahve demleyen kişiler blooming teki süzülen suyu döküyorlar
James hofman yönteminde sanırım kullanılıyordu blooming suyunu dökmek ekşiliii azaltmak için... Ama bir çok kişi dökmüyor... Her yiğidin kahve demleme şekli farklı hangisi iyi oda meçhul damak tadı kimisi ekşi tatlar sever kimi tatlı, kimi sulu sever kimi yoğun. Bu kahve işinin başlangıcı var ama sonu yok...Evet bunu kast etmiştim. Bana da israf gibi geliyor hatta sonda posanın üzerinde kalan kahvenin yağlı köpüğünü ince çay kaşığı ile alıp bardağa bile attığım oluyor israf olmasın diye![]()