• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔️ Sonuç Mart 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Merhabalar, nitelikli kahve tecrübem yok, daha önce moliendo, starbucks,julius Meinl gibi çekirdek kahvelerle espresso yaparken demleme işine de yeni başladım arkadaki lezzetleri hissedince. Yıllardır espresso içerken bugünlerde pour over kahve işine sardım. Bu güzel fırsatı da görünce 3 adet siparişim oldu.

Degassing süresinin 8. Gününde yetmiştir herhalde diyerek rwanda ile başladım. Comandante 23 klickte 30-40 saniye blooming bekleyip 1/16 ölçekte iki döküm yaptığım diğer kahvelerde (çok kavrulmuş starbucks, ikea vs.) berrak bir kahve elde ederken rwanda için hafif bulanık ve ekşi bir kahve ortaya çıktı. Sakın yanlış anlaşılmasın bunun benden kaynaklandığına eminim o yüzden soruyorum. Degassing biraz daha mı beklemek lazım? Blooming suyunu dökmüyorum bardakta kalıyor bu arada…Biraz kahveyi mi kalınlaştırmak lazım ne önerirsiniz? Selamlar herkese.

Merhabalar, nitelikli kahve tecrübem yok, daha önce moliendo, starbucks,julius Meinl gibi çekirdek kahvelerle espresso yaparken demleme işine de yeni başladım arkadaki lezzetleri hissedince. Yıllardır espresso içerken bugünlerde pour over kahve işine sardım. Bu güzel fırsatı da görünce 3 adet siparişim oldu.

Degassing süresinin 8. Gününde yetmiştir herhalde diyerek rwanda ile başladım. Comandante 23 klickte 30-40 saniye blooming bekleyip 1/16 ölçekte iki döküm yaptığım diğer kahvelerde (çok kavrulmuş starbucks, ikea vs.) berrak bir kahve elde ederken rwanda için hafif bulanık ve ekşi bir kahve ortaya çıktı. Sakın yanlış anlaşılmasın bunun benden kaynaklandığına eminim o yüzden soruyorum. Degassing biraz daha mı beklemek lazım? Blooming suyunu dökmüyorum bardakta kalıyor bu arada…Biraz kahveyi mi kalınlaştırmak lazım ne önerirsiniz? Selamlar herkese.
Merhaba.
Su/Ekipman/Sıcaklık/Filtre olarak ne kullandınız?
Degassing süresi tecrübeme göre kahveden kahveye değişiyor. Kavurucular birkaçı dışında genelde ortalama gün verir.
Size ve diğer arkadaşlara yardımcı olması adına;
Kenya içtiğimde 5. gününde içilebilir olarak not ettim.
El salvador siberia ise 5.gününde içilebilir değildi bence ekstra 10 güne daha ihtiyacı vardır.

Blooming suyunu dökmüyorum bardakta kalıyor ne demek hocam tam anlayamadım. Su miktarını arttırabilirsiniz ya da süreyi uzatabilirsiniz 20-21 klik gibi. Bir de bahsettiğiniz kahvelere alışıksanız biraz ekşimsi çıkar hep.

640dad319fb1c ile alıma katıldım. Kavrumları mümkünse yakın tarihli gönderirseniz sevinirim. Sipariş esnasında not bölümü göremedim.

Saygı duyarım :) özellikle bazı tadım notasına sahip posaları arada ağzıma çalarım bende! Hiç blooming i dökmedim, yalnız belkide degassing süresi geçmemiş kahvelerde uzun bir blooming verip sonra dökmek belkide sonuçları değiştirebilir?

kenya, divina ve pacamara siparis etmistim. 3'nu demlemis bulundum. muthis, elinize saglik.

pacamaryi fam'dan da ictim. iki farkli profil ve bence sizinkisi az biraz daha koyu profil, cok begendim.

elinize saglik

Elkin Guzman ile 4. demlemem, az önce grizzly'nin 4 döküşünü denedim. Daha iyisini yapmak lazım. Öğütüm aralığı tavsiyesi reçetede yok maalesef. Orada arıyorum cevabı

Son düzenleme:
Evet bunu kast etmiştim. Bana da israf gibi geliyor hatta sonda posanın üzerinde kalan kahvenin yağlı köpüğünü ince çay kaşığı ile alıp bardağa bile attığım oluyor israf olmasın diye:)
James hofman yönteminde sanırım kullanılıyordu blooming suyunu dökmek ekşiliii azaltmak için... Ama bir çok kişi dökmüyor... Her yiğidin kahve demleme şekli farklı hangisi iyi oda meçhul damak tadı kimisi ekşi tatlar sever kimi tatlı, kimi sulu sever kimi yoğun. Bu kahve işinin başlangıcı var ama sonu yok...😂 😂

640f0b03ce313 siparis no ile alima
  • El Salvador Finca La Fany Pacamara 250 gr. Çekirdek \\ Öğütme İstemiyorum x 1
  • Costa Rica Aquiares Estate 250 gr. Çekirdek \\ Öğütme İstemiyorum x 1
  • El Salvador Finca La Siberia - Filtre 250 gr. V60 x 1
  • Kenya Kiandu AB 250 gr. Çekirdek \\ Öğütme İstemiyorum x 1
ile katildim.

Özellıkle Costa rica ve Kenya yı merak ediyorum. Herkese keyifli alımlar.

640f7e338c272 sipariş numarası ile ile ben de katıldım.

Ethiopia Kabira Lot #7 250 gr. Çekirdek \\ Öğütme İstemiyorum
175,00 TL
1 Adet

Filter Blend 250 gr. Filtre Kahve Makinesi
115,00 TL
1 Adet

Burundi Ghombo Commune-Filter 250 gr. Çekirdek \\ Öğütme İstemiyorum
170,00 TL
1 Adet
Emeği geçen herkese teşekkürler :)

Geri