• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sizce nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EfeEmre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EfeEmre

Barista
İsim
Efe
Daha fazla  
İsim
Efe
Espresso Makinesi
Gaggia
Değirmen
Timemore C3S
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Üsküdar
Selamlar
V60 ile 2 kişilik demlemeler biraz zor.
Sizce nasıl?
Kahve Bombe Abore - Zümrüt Karaca
Hario V60 cam dripper 02 Hario bol poşet filtre
Su 95-93 C
Timemore C3 16 klik 30 gram
Blooming sonrası 3 parça

Ekli dosyalar

• IMG_1365.jpeg
    IMG_1365.jpeg
    132 KB · Görüntüleme: 49
Selamlar
Sizce nasıl?
Su 95-93 C
Blooming sonrası 3 parça

Afiyet olsun, asıl kıstas yatağın nasıl göründüğünden çok tadı olmalı @EfeEmre Bey,tadı nasıldı?

Afiyet olsun, asıl kıstas yatağın nasıl göründüğünden çok tadı olmalı @EfeEmre Bey,tadı nasıldı?

Teşekkür ederim. Yeni bir çekirdek benim için 2 kişilik demlemede bir problem yoktu ancak tek kişilik demleye göre biraz büyük taneli öğütüm mü olmalı?

Yeni bir çekirdek benim için 2 kişilik demlemede bir problem yoktu ancak tek kişilik demleye göre biraz büyük taneli öğütüm mü olmalı?
Bunun klasik cevabı evet olacaktır ama bu biraz kolaya kaçmak açıkçası...Çünkü bazı standart reçeteler bu ezberi hem alt hem de üst eşikte bozarlar.Mesela Scott Rao'nun eski standart reçetesi ve Hoffman Ultimate reçetesinde kullandığınız öğütümden daha ince bir ogutum kullanılır ama döküş basamağı daha düşüktür,sıcaklık daha yüksektir ve dokus debileri de kahve ve su oranına göre oldukça agresif seyredebilir.Yani döküş basamağı arttırılarak elde edilmek istenen kahve ve su temas süresini öğütümü ince tutarak elde edebilirler.Bununla taban tabana zıt Kasuya 4:6 ise kullandiginizdan çok daha kalın bir öğütümün tercih edildiği bir reçetedir.Burada da ogutum kaynaklı inanilmaz derece kısa olması muhtemel kahve su teması ise demleme suyunun sıcaklığını düşürerek ve dokus basamagi arttırarak dengelenir.Keskin köşeli dogrularin ve tabularin olduğunu kabul etmek bu nedenle bana çok da doğru gelmiyor acikcasi.Demleme parametreleri ve demlemeye etkileri üzerine tecrübeniz arttıkça,bu parametrelerin etkilerini, diğerlerini düzenleyerek tolere edebilir hale getirebilirsiniz.Bu konuda ise tat esas kıstas olmalı diye düşünüyorum.

Selamlar
Sizce nasıl?
Su 95-93 C
Blooming sonrası 3 parça
Kenarlardaki tortu haneyi temsil eder, hanenize 3 vakte kadar yeni bi ekipman gelecek. Kahve yatağında, at mı desem, koç başı mı desem ama bi hayvan başı olduğu kesin, bu kısmettir sevgili Emre, bahtın açık. Tartıda ise 4 vakte kadar yolculuk var. İnşallah 3:3,5 vakitlere indirirsin.

Teşekkür ederim bilgiler için o zaman daha aşina olduğum bir çekirdek üzerinde denemem mantıklı olacaktır. Sanırım bir süre 2 kişilik demlemeleri azaltmalıyım.

Hocam bloom artı tek dokuş deneyin 91 derece

Kenarlardaki tortu haneyi temsil eder, hanenize 3 vakte kadar yeni bi ekipman gelecek. Kahve yatağında, at mı desem, koç başı mı desem ama bi hayvan başı olduğu kesin, bu kısmettir sevgili Emre, bahtın açık. Tartıda ise 4 vakte kadar yolculuk var. İnşallah 3:3,5 vakitlere indirirsin.
Sanırım tortular bir Comandante ihtiyacını, kısmetse sonra artık 2 kişilik daha lezzetli fincanlara uzanan bir ömür ve öğrenmeye harcanan tonlarca çekirdeği temsil ediyor

Teşekkür ederim bilgiler için o zaman daha aşina olduğum bir çekirdek üzerinde denemem mantıklı olacaktır. Sanırım bir süre 2 kişilik demlemeleri azaltmalıyım.
Aksine bence arttırmalısınız 😂 Denemeden,tecrübe etmeden bence iki kişilik reçeteler oluşturmak zordur,üstelik o çekirdeğe de özeldir 🫤 Bu parametreler üzerine oynamaz,farklı reçete ve metodlar denemezseniz ileride elinize geçebilecek deneyim çekirdeklerine haksızlık etmiş olursunuz.Her ne kadar bazı şeyleri standart olarak kabul etsek de kontrol edemediğimiz bir sürü değişken hala söz konusu olacak çünkü,kavrum profilleri ve su tercihi gibi...

Aksine bence arttırmalısınız 😂 Denemeden,tecrübe etmeden bence iki kişilik reçeteler oluşturmak zordur,üstelik o çekirdeğe de özeldir 🫤 Bu parametreler üzerine oynamaz,farklı reçete ve metodlar denemezseniz ileride elinize geçebilecek deneyim çekirdeklerine haksızlık etmiş olursunuz.Her ne kadar bazı şeyleri standart olarak kabul etsek de kontrol edemediğimiz bir sürü değişken hala söz konusu olacak çünkü,kavrum profilleri ve su tercihi gibi...
Her çekirdek için çok farklı olasılık olacak, bence artık kavurmacı arkadaşlar 2 kişilik reçeteleri de yayınlamalılar. Sonuçta günde kaç tane kahve içebilirim ki…😁😁

Her çekirdek için çok farklı olasılık olacak, bence artık kavurmacı arkadaşlar 2 kişilik reçeteleri de yayınlamalılar. Sonuçta günde kaç tane kahve içebilirim ki…😁😁
Aslında o kadar farklı olasılık yok,Rao ve Ultimate de kahve su temas süresini tada göre tayin edeceğiniz ogutum ayarı esas değişkeniniz.Denedikce bir başlangıç noktaniz illa olacaktır,bunu da tada göre düzenlersiniz.Kasuya 4:6 bir receteden çok kendi içinde bir sistem,metod.Cok detayına girmek sizi detaylarla boğmak istemem,başka bir videonun konusu 😂 Ayrıca bahsettiğim bütün reçetelerin yaratıcılarının çektikleri video rehberler mevcut,uygulamaya dair tüyolar da içerdiklerinden mutlak suretle izlemenizi öneririm 😊

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri