• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Siz Olsanız Nasıl Bir El Değirmeni Dizayn Ederdiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam cevap geç oldu ama kusura bakmayın. Burr setini komple değiştirmek gerektiği için eziyet olmaz mı? Böyle birşey olsa ne kadar sıklıkla değştirirdiniz?

hayatı nazi disiplini ile yaşamıyorsanız 3-5 günden sonra değiştirmemeye başlarsınız. maddi gücünüz yetiyor ise belki 2 tane alırsınız. ama o da el değirmeninin ruhuna ters.

bu arada eğer asıl hedef fiyat değilse ve dünya pazarına çıkabiliriz diye düşünüyor iseniz weber hg-1 ya da malwani livi de göz önünde bulundurulabilir.

Hocam cevap geç oldu ama kusura bakmayın. Burr setini komple değiştirmek gerektiği için eziyet olmaz mı? Böyle birşey olsa ne kadar sıklıkla değştirirdiniz?
diğer arkadaşın da dediği gibi zaten aynı sıklıkta hem espresso hem de pour over demlemeler yapan üzerine bir de tembel ve ekonomik olarak çift grinder lüksüne sahip herkes 2 grinder tercih ediyor. malum grinder içindeki bir önceki kahveyi temizlemekten de kurtarıyor bu iş. özellikle espresso konusunda takıntılısınız ve dial in yaptığınız bir grinderınız varsa bozmak da istemezsiniz.

standart tek grinder alacak ev kullanıcısı grinder seçerken türk kahvesinden - french press e kadar bir aralıkta öğütüm yapması onemli bir kriter.
lakin çoğunlukla bir demleme şekli daha ağır basıyor. örneğin zamanının çoğunu v60 demleyen bir kişi haftada bir ikikez türk kahvesi öpütmek isteyebilir. o zaman da burr değiştirmek o kişiyi bozmaz.

şahsen ben comandantede espresso/v60 arasında çekirdek değiştirdiğimde zaten burru söküp fırça ile temizliyorum. sonra tüm süreç tekrar başlıyor.
insan üşengeç olduktan sonra comandante de her seferinde sıfır noktasına gidip tekrar click saymaya da üşeniyor. :)

2 burr daha hassas sonuç verecek ve her burr değiştirdiğimde ön tanımlı adımlara hızlıca gelebileceğim indisler olacaksa süreci hızlandırabilir bile. ben biliyorsam espresso burr ile 8. adımda ideal sonuç aldığımı. click saymaktan daha hızlı olacaktır diye düşünüyorum.

hedef hario seramik değrmen kullanan birisinin grinderinı değiştirmek ise tabi ki o kişi için tek burr ile çözüm sunmak lazım. ama kahve konusunu takıntı haline getirmiş hobiciler için bir çözüm olacak ve 2 burr yanında daha iyi bir öğütümü de getirecek ise tercih edilir diye düşünüyorum.

hayatı nazi disiplini ile yaşamıyorsanız 3-5 günden sonra değiştirmemeye başlarsınız. maddi gücünüz yetiyor ise belki 2 tane alırsınız. ama o da el değirmeninin ruhuna ters.

bu arada eğer asıl hedef fiyat değilse ve dünya pazarına çıkabiliriz diye düşünüyor iseniz weber hg-1 ya da malwani livi de göz önünde bulundurulabilir.
malwani liviyi bilmiyordum merak edip bakınca kendilerinin yayınladığı aşağıdaki videosuna denk geldim.
tam olarak bu özende bu özenle kahvesini öğüten kişi hand grinder da burr değiştirmeye üşenmez. ;)

Şöyle bir tasarım gördüm. Kolay sökülebilirliği ile temizleme aşamasını bir tık hızlandırabilir sanki. Değerlendirmek isterseniz diye yazmak istedim.E377290F-57B0-427E-BE6A-5ECD272DB0FD.jpeg

Şöyle bir tasarım gördüm. Kolay sökülebilirliği ile temizleme aşamasını bir tık hızlandırabilir sanki. Değerlendirmek isterseniz diye yazmak istedim.Ekli dosyayı görüntüle 2063
Çok hoşmuş,kaliteli görünüyor. Ortadaki kısmın handground gibi partikül büyüklüğünü ayarladığını hayal ettim. Handground' da o kısım çok dandikti,sallanıyordu. Daha ele gelir çıt çıt ses çıkaran bir hissiyatı olsa tadından yenmez. Benim açımdan en önem verdiğim kısım taşınabilir olması,comandante'yi öyle alıp her yere götürmek biraz zor açıkçası. Rahatça çantama atabileceğim bir şey beni mutlu ederdi.

Çok hoşmuş,kaliteli görünüyor. Ortadaki kısmın handground gibi partikül büyüklüğünü ayarladığını hayal ettim. Handground' da o kısım çok dandikti,sallanıyordu. Daha ele gelir çıt çıt ses çıkaran bir hissiyatı olsa tadından yenmez. Benim açımdan en önem verdiğim kısım taşınabilir olması,comandante'yi öyle alıp her yere götürmek biraz zor açıkçası. Rahatça çantama atabileceğim bir şey beni mutlu ederdi.

Şöyle bir tasarım gördüm. Kolay sökülebilirliği ile temizleme aşamasını bir tık hızlandırabilir sanki. Değerlendirmek isterseniz diye yazmak istedim.Ekli dosyayı görüntüle 2063

Ürün güzel gözüküyor hocam. Ayar kısmı hangrounddan daha çok comandante ye benziyor. Temizlik açısından buna benzer daha kolay bir sistem düşündük. Şöyle düşünün daha az parçayı daha kolay söküp bu rahatlıkta temizlik yapabileceksiniz.

Taşıma açısından comandantenin boyutları bize ideal gibi geliyor. Tabi takdir sizin ama daha küçük olduğunda kahve haznesi ve burr çapı daha az olması gerekiyor. Bu noktada öğütme hızı ve kapasite konularında eksi puan alıyoruz. Kısacası bizim tasarım comandante boyutlarında olacak gibi duruyor.

Uzun zamandır foruma giremiyorum yoğunluktan. Bu sırada genel bir bilgilendirme de yapmış olayım.

İlk prototipi ürettik. Tasarım güncellemesi yapıyoruz. Bir sonraki adımda iki farklı prototip yaparak yorumları alacağız. Malum korona ve ramazandan dolayı bazı konular yavaş ilerliyor. İnşallah güzel bir ürün çıkacak ortaya

Bence değirmenin gövdesini şeffaf yapın. İçeride neler olduğu dışarıdan görülsün. Çok tutar.

Yorumunuz için teşekkürler hocam. Şeffaf malzeme için plastik ya da cam olması gerekir. Fikir olarak güzel ama cam dayanıksız olur plastik de sağlıksız. Baba mesleği plastikçi olarak bunu söylemek belki hoş değil ama maalesef gerçekler böyle. kaplamalı alüminyum ya da paslanmaz çelik gövde düşünüyoruz. Plastik kullanımı illaki olacak ama kahveye temas eden yüzeyler hariç.

İlk prototip uretilmis ve burada bir cok fikir dile getirilmis olsada kendi adima ben de bir degirmenden temel beklentilerimi soylemek isterim.

- homojen ve genis aralikta ogutme
- ergonomi ve kullanim kolayligi
- uzun omurluluk ve destek
- ulasilabilirlik

Diger maddeler gayet acik ama ulasilabilirlik noktasında ben kisa bir aciklama yapmak istiyorum. Mukemmel bir degirmen uretilebilir super inovasyonlar olabilir ama bu değirmen niş bir urun olursa fuarlarda konsept prestij isine yarar insanlara inmez. Diger bir konu ayni fiyat bandinda insanlar bilindik ve kanitlanmis olani tercih ederler. Burada en onemli nokta misalen comandante fiyatina piyasaya cikacaksa ondan bariz iyi ve farkli olmali.

Simdiden en iyi dileklerimi sunarim insallah yuz aki bir urun olur.

İlk prototip uretilmis ve burada bir cok fikir dile getirilmis olsada kendi adima ben de bir degirmenden temel beklentilerimi soylemek isterim.

- homojen ve genis aralikta ogutme
- ergonomi ve kullanim kolayligi
- uzun omurluluk ve destek
- ulasilabilirlik

Diger maddeler gayet acik ama ulasilabilirlik noktasında ben kisa bir aciklama yapmak istiyorum. Mukemmel bir degirmen uretilebilir super inovasyonlar olabilir ama bu değirmen niş bir urun olursa fuarlarda konsept prestij isine yarar insanlara inmez. Diger bir konu ayni fiyat bandinda insanlar bilindik ve kanitlanmis olani tercih ederler. Burada en onemli nokta misalen comandante fiyatina piyasaya cikacaksa ondan bariz iyi ve farkli olmali.

Simdiden en iyi dileklerimi sunarim insallah yuz aki bir urun olur.

Yorumunuz de iyi dilekleriniz için teşekkürler hocam. Dediğiniz noktaları elimizden geldiğince ele aldık.
Kullanım kolaylığı ve geniş aralık konusunda bir spoiler vereyim
1589669894298.png

Bu şekilde bir ayar takip mekanizması olacak. Kaldığınız yeri unutmanız ya da her seferinde 0 noktasını bulmanız gerekmeyecek. Stepler arası burr hareketi az olacak. 0 dan en kalın ayara kadar 3 tam tur çevirme ile gideceksiniz, toplamda da minimum 180 step olacak.

Yorumunuz de iyi dilekleriniz için teşekkürler hocam. Dediğiniz noktaları elimizden geldiğince ele aldık.
Kullanım kolaylığı ve geniş aralık konusunda bir spoiler vereyim
Ekli dosyayı görüntüle 2184

Bu şekilde bir ayar takip mekanizması olacak. Kaldığınız yeri unutmanız ya da her seferinde 0 noktasını bulmanız gerekmeyecek. Stepler arası burr hareketi az olacak. 0 dan en kalın ayara kadar 3 tam tur çevirme ile gideceksiniz, toplamda da minimum 180 step olacak.
Çok güzel ilerliyor tebrikler. En kısa zamanda tamamını görürüz inşallah.

Benim daha farklı ve pratik bir tavsiyem olacak. İlk olarak her bir click ile kaç mikronluk değişim olduğunu kesin bir şekilde bilmeliyiz diye düşünüyorum. İkinci olarak fark etmişsinizdir, piyasada kullanılan hem elektrikli hem manuel değirmen sayısı fazla değil (Comandante, Timemore çeşitleri, Ek43 vs.). Bunlar gibi, çoğunluk tarafından kullanılan değirmenlerin click numaralarının kendi ürettiğiniz değirmende hangi numaraya denk geldiğini ölçüp yayınlarsanız kesinlikle ama kesinlikle daha fazla müşteri çekebileceğinizi düşünüyorum. Örneğin; ben Timemore Nano kullanıyorum ve memnunum. Ancak, internette yer alan tariflerin neredeyse hepsinde click sayısı Comandante'ye göre verildiği için Comandante almayı planlıyorum.

Benim daha farklı ve pratik bir tavsiyem olacak. İlk olarak her bir click ile kaç mikronluk değişim olduğunu kesin bir şekilde bilmeliyiz diye düşünüyorum. İkinci olarak fark etmişsinizdir, piyasada kullanılan hem elektrikli hem manuel değirmen sayısı fazla değil (Comandante, Timemore çeşitleri, Ek43 vs.). Bunlar gibi, çoğunluk tarafından kullanılan değirmenlerin click numaralarının kendi ürettiğiniz değirmende hangi numaraya denk geldiğini ölçüp yayınlarsanız kesinlikle ama kesinlikle daha fazla müşteri çekebileceğinizi düşünüyorum. Örneğin; ben Timemore Nano kullanıyorum ve memnunum. Ancak, internette yer alan tariflerin neredeyse hepsinde click sayısı Comandante'ye göre verildiği için Comandante almayı planlıyorum.

Aslında her firma bir stepte kaç mikron ilerlediğini paylaşsa ortak bir dil belki mümkün olurdu. Orda da burr yapısının farklılığı devreye giriyor. Ürün çıktıktan sonra tarafsız biri tarafından bir karşılaştırma incelemesi yapılsa sanırım bahsettiğiniz problem çözülmüş olur.

Burada şey sorunu olur mu, 0 noktası 0 mikron mu oluyor onu bilmiyorum. Comandante her bir click 30 micron sanirim ama 0 noktası 0 micron my bilmiyorum.

Aslında her firma bir stepte kaç mikron ilerlediğini paylaşsa ortak bir dil belki mümkün olurdu. Orda da burr yapısının farklılığı devreye giriyor. Ürün çıktıktan sonra tarafsız biri tarafından bir karşılaştırma incelemesi yapılsa sanırım bahsettiğiniz problem çözülmüş olur.

Yurtdışında güzel instagram hesapları, youtube kanalları var bu işi yapan. Hem imkanları fazla (maddi açıdan) hem de her ürüne daha rahat erişebiliyorlar. Bu noktada siz halihazırda üretim yapan bir mühendissiniz, belki etik kaygısından ötürü yapmak istemiyorsunuzdur ama en azından foruma üyüe olup bu ürünler bulunan birileri üretim yerinize gelse ve öğütüm ayarlarındaki mikronları ölçüp yayınlasanız harika bir hizmet yapmış olursunu her anlamda. (mikronları ölçecek aletlere sahip olduğunuzu varsaydım, olmayabilir tabi.)

Burada şey sorunu olur mu, 0 noktası 0 mikron mu oluyor onu bilmiyorum. Comandante her bir click 30 micron sanirim ama 0 noktası 0 micron my bilmiyorum.

Tabi hocam 0 noktası 0 mikron. İhmal edilebilir bir boşluk olabilir sadece burr ü korumak için. Comandantenin vida adımlarını net ölçüp bilgi verebilirim. Ekipmanlar işyerinde

Yurtdışında güzel instagram hesapları, youtube kanalları var bu işi yapan. Hem imkanları fazla (maddi açıdan) hem de her ürüne daha rahat erişebiliyorlar. Bu noktada siz halihazırda üretim yapan bir mühendissiniz, belki etik kaygısından ötürü yapmak istemiyorsunuzdur ama en azından foruma üyüe olup bu ürünler bulunan birileri üretim yerinize gelse ve öğütüm ayarlarındaki mikronları ölçüp yayınlasanız harika bir hizmet yapmış olursunu her anlamda. (mikronları ölçecek aletlere sahip olduğunuzu varsaydım, olmayabilir tabi.)
Olabilir hocam etik olarak da bir problem değil ayrıca. Bir excel sayfasında comandante standart ve red clix e karşılık gelen ayarlar yazılabilir. Bizim kullanacağımız burre göre sadece mikron ölçmek doğru olmayabilir. açılar vs değişebilir. Kullanıma istinaden tecrübe edilen değerler yazılır. Zaten aralık vereceğimizden problem olmaz diye düşünüyorum.

@neury vaz mı geçtiniz hiç ses soluk yok.

Geri