• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

SimpleCo Roastery | Son kavurduğumuz iki farklı kahve

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan clexi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

clexi

Yeni Üye
İsim
Çağrı
Daha fazla  
İsim
Çağrı
Herkese selam, ben Simple'dan Çağrı. 🙂

Ara ara kendi kavurduğumuz kahveleri de burada paylaşmak istiyorum. İlk olarak da son zamanlarda ekipçe en keyif aldığımız kahvelerden biriyle başlayayım.

Colombia Red Bourbon – Creamy

Bu kahvenin olayı aslında prosesi. Alışık olduğumuz yıkama ya da doğal işlemlerin biraz dışında; submerged fermantasyon, oksidasyon, anaerobik fermantasyon ve termal şok gibi birkaç farklı aşamadan geçiyor. Kulağa biraz karmaşık geliyor ama fincanda karşılığını gerçekten veriyor.

İçerken ilk hissettirdiği şey ağız hissi. İsmindeki "Creamy" boşuna değil; yoğurtumsu diyebileceğim, oldukça kremamsı bir doku veriyor. Bunun yanında canlı ama rahatsız etmeyen bir parlaklık ve temiz bir tatlılık da var. İşlem karakteri hissediliyor ama kahveyi bastıracak kadar değil.

Kavururken de tadarken de "bu güzel olmuş" dediğimiz çekirdeklerden biri oldu. Özellikle klasik profillerden biraz çıkmak isteyenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum.

Deneyen olursa yorumlarını da merak ederim.

Bir sonraki paylaşmak istediğim kahve ise bir Geisha.

Şu an maalesef tükendi ama yakın zamanda tekrar kavuracağız. O yüzden şimdiden biraz bahsetmek istedim.

Bu kahvede de proses tarafı oldukça ilginç. Hasattan sonra kirazlar kısa süreli bir termal şok uygulamasından geçiyor. Ardından kontrollü oksidasyon ve fermantasyon süreçleriyle işleniyor. Son olarak önce güneşte, ardından kontrollü mekanik kurutmayla ideal nem seviyesine kadar kurutuluyor.

Bütün bu işlemler fincanda gerçekten Geisha karakterini güzel ortaya çıkarıyor. Çiçeksi aromalar ilk dikkat çeken tarafı. Onu tropikal meyve notaları ve oldukça temiz, zarif bir yapı takip ediyor. Gövdesi hafif ama aromatik yoğunluğu yüksek; katman katman açılan, yavaş içmeyi sevenlerin keyif alacağını düşündüğüm bir kahve.



Biz tekrar kavurmak için hazırlıklara başladık. Stoklara girdiğinde yine burada haber veririm.

Son olarak küçük bir not düşeyim. 🙂

Burası sayesinde yıllardır çok şey öğrendim, o yüzden forumdaki arkadaşlara küçük bir teşekkür etmek istedik. Kendi kavurduğumuz kahvelerde forum üyelerine özel %10 indirim tanımladık. Denemek isteyen olursa bana özel mesaj atması yeterli, indirim kodunu paylaşırım.

Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun, yorumlarınızı da merakla bekliyor olacağım.

Geisha ; https://simpleco.com.tr/colombia-opal-geisha
Red bourbon ; https://simpleco.com.tr/colombia-red-bourbon-creamy-cultured
Sorularınız ve görüşleriniz için telefon numaramı da ekliyorum

İndirim kodu veya sorularınız için bana özel mesajdan ya da 05352711659 numarasından ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Merhaba Çağrı bey. İletişim adreslerinizi de ekleyebilirmisiniz
 
Geri
Üst