Birinin vesilesiyle bir bayanla konuştum.Kahve makine satış yapan.Simonelli hep arıza yapıyor la cimbali al dedi.Bende çok inanmadım çünkü marka üzerinden yorum yapmak bana yanlış geliyor.Belli model söylese bir şey demezdim.Sonuçta her firmanın iyi ve kötü ürünleri vardır.Merak ettim, nerede simonelli için çok arıza yapıyor diyorlar..?
(Simonelli satıcısı, kullanıcısı ya da fanı değilim bu arada)
Bende musica daha çok ticari makine oscar 2 ev makinesi olarak düşünüyordum.Dısaridan öyle duruyorElindekini satma derdindeymiş o ablamız.
Oscar biraz daha giriş seviyesindeki ticari bir makina, musica ise ev tipi olarak konumlandırılmakta genelde.
Sanirim öyleydi sonradan ikinci elden makineler gösterdi pek de ısınamadım zaten o yüzden de kendim araştırmaya başladım.Elindekini satma derdindeymiş o ablamız.
Oscar biraz daha giriş seviyesindeki ticari bir makina, musica ise ev tipi olarak konumlandırılmakta genelde.
Haaaa, ben oscar için yazdım. Oscar 2 de varmışBende musica daha çok ticari makine oscar 2 ev makinesi olarak düşünüyordum.Dısaridan öyle duruyor![]()
Büfe için düşünüyordum.Lelit mara gördüm ama o da oscar 2 kadar pratik durmuyordu.Oscar 2 benim işimi görür diye düşünürken musica lux gördüm.Daha iyiye benziyor diye sormak istedim.Gerçi bütçe de fazla değil.Yanina değirmen de almak gerekeceği için oscar 2 daha fiyat performans geldi.Bu arada evde mi kullanacaksınız yoksa ticari amaçla mı? Hani pazarlamacı apla cimbali önerince ticari kullanıma gidiverdi aklım.![]()
Büfe dedi, benzinci demediBir şeylerden şüpheleniyorum ama hayırlısı![]()
Büfe dedi, benzinci demedi![]()
![]()
Bu postu gördüm.Çok bir şey anlamadım.Sizin burda bahsettiğiniz makineye de baktım ama fazla gelir bana.Hem potansiyel hem de kapladığı yer olarak da uygun değil.Ama arkadaşın demek istediğini anladım.Sanırım turkiyede kahve pazarına karşı bi akım var.Ben bile içinde buldum kendimi.İşletmelerin çoğu önceden 3 ü 1 arada içerken şimdi çekirdek kahve falan demeye başladıYani vurdukça tozar. Şöyle bir geyik döndü, bir bakın bakalım. Büfede (muhtemelen tamamı TV) konvansiyonel makina ile ne kadar uğraşılır bilemedim şimdi.
İşletmem için makine önerisi
Arkadaşlar merhaba.Yol kenarında bir restorant işletiyorum.Normalde sadece kahveye yok çekmemek için delonghi 35.31 modellik espresso makinesi aldım ama talep beklediğimden fazla oldu.Bu yüzden makine çok yavaş kalıyor ve yetmiyor.Biraz daha işletme tarzında makine gerekli ama ne alacağımı...www.kahvekulubu.net
Bir de ben aslında tam para kazanmak için yapmıyorum.Hem merak hem de keyif amaçlı.Simonelli oscar 2 chat gpt ile öğrendim.Bana giriş seviyesi ticari makine şöyle dedim oscar 2 nin de olduğu 4 makine söylediYani vurdukça tozar. Şöyle bir geyik döndü, bir bakın bakalım. Büfede (muhtemelen tamamı TV) konvansiyonel makina ile ne kadar uğraşılır bilemedim şimdi.
İşletmem için makine önerisi
Arkadaşlar merhaba.Yol kenarında bir restorant işletiyorum.Normalde sadece kahveye yok çekmemek için delonghi 35.31 modellik espresso makinesi aldım ama talep beklediğimden fazla oldu.Bu yüzden makine çok yavaş kalıyor ve yetmiyor.Biraz daha işletme tarzında makine gerekli ama ne alacağımı...www.kahvekulubu.net
Ne olduğunu anlamadım.Bir şeylerden şüpheleniyorum ama hayırlısı![]()
Sana linkini verdiğim konudaki arkadaş milleti accık fıttırttı da, acaba aynı kişi mi diye şüpheleniyorlar ister istemez. Büfede tam otomatik makinanın gideri vardır ama.Ne olduğunu anlamadım.
Peki tam otomatikte örnek verebileceğiniz model var mıSana linkini verdiğim konudaki arkadaş milleti accık fıttırttı da, acaba aynı kişi mi diye şüpheleniyorlar ister istemez. Büfede tam otomatik makinanın gideri vardır ama.![]()
Doğrudur valla ne diyeyim.Biraz karışık post olmuş.Umarim arkadaş da işletmesine makinesini almıştır.Benim yakınımda da otomatik makine var.Hatta arkadasin birinde dr coffe markalı bir cihaz vardı.Ben biraz merak saldım.Kahve satayım para kazanayım değil de.Ben kendi halimde takılayım soran olursa para kazanayım modu diyebiliriz.Sana linkini verdiğim konudaki arkadaş milleti accık fıttırttı da, acaba aynı kişi mi diye şüpheleniyorlar ister istemez. Büfede tam otomatik makinanın gideri vardır ama.![]()
Tam otomatiklerden anlamam ama o konuda adı geçen otomatikleri değerlendirin derim. Konuya yazan @kechi ve @AltayOzger sanırsam işletmelerinde tam otomatik kullanmakta.Peki tam otomatikte örnek verebileceğiniz model var mı
Peki oscar 2 bu konuda zayıf kalma sebebi nedir ? Chatgpt günde 20 40 bardak arasi cikarir bu makine diyince heyecanlanmıştım.Tam otomatiklerden anlamam ama o konuda adı geçen otomatikleri değerlendirin derim. Konuya yazan @kechi ve @AltayOzger sanırsam işletmelerinde tam otomatik kullanmakta.