• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee 2023 Mart Ayı Kahveleri %10 İndirimli Olarak Sizlerle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan S.Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@S.Yavuz bey aeropress ile Finca Gabrielanın potansiyeline ulaşabilir miyim? Ya da aeropress ile iyi performans vereceğini düşündüğünüz benzer tadım notlarına sahip başka bir kahve öneriniz olur mu?

Sezy den aldığım tüm kahvelerin büyük bir çoğunu aeropress ile bitiriyorum. Hepsinde güzel sonuçlar aldım. Sadece Sezy nin kahveleri biraz daha kolay çözünen kahveler. Aeropress reçetelerinizi bi tık kalın çekmenizi veya karıştırmada biraz daha az karistirmanızı öneririm.

Damo'yu anımsatan şarapsı tat yorumlarını okuyunca 1 kg Finca Gabriela siparişi verdim. Sezy Coffee uzun uzun zamandır denemek istediğim bir kavurucuydu.

Selamlar syn.Sezy bir ricam olacaktı
Lütfen hambela bitmedi dermisiniz
Maalesef şu an için bitti. Yeni hasat yola çıkmak üzere. Herhalde önümüzdeki ay içinde bir yerlerde tekrar satışa çıkartabiliriz diye düşünüyorum. Bu arada size Ethiopia Beriso'yu veya Ethiopia Anasora Microlot'u önerebilirim. Her ikisi de Mart ayının birlikte deneyelim kahvelerinden ve ay sonuna kadar birlikte10 kupon koduyla %10 indirimli alabiliyorsunuz. Hambela'yı sevdiyseniz her ikisi de size hitap edecektir.

Maalesef şu an için bitti. Yeni hasat yola çıkmak üzere. Herhalde önümüzdeki ay içinde bir yerlerde tekrar satışa çıkartabiliriz diye düşünüyorum. Bu arada size Ethiopia Beriso'yu veya Ethiopia Anasora Microlot'u önerebilirim. Her ikisi de Mart ayının birlikte deneyelim kahvelerinden ve ay sonuna kadar birlikte10 kupon koduyla %10 indirimli alabiliyorsunuz. Hambela'yı sevdiyseniz her ikisi de size hitap edecektir.
Çok teşekkürler yeni kahveleri deneyelim

Etiyopya Anasora deneme kahvesi için teşekkür ederim. Kavrumdan sonra yeterli süre dinlenmiş midir yoksa yeni kavrum mu? @S.Yavuz

Anasora ve Beriso siparişlerim geldi. Yanında french presslik bir de Gabriela yollamışsınız, çok teşekkür ederim. Bu şekilde 3/3 yapmış olduk. :)

Winey sevenlere Gabriela'yı tavsiye ederim, şu an içiyorum. Şarapsılık kısmında Damo kadar vurmadığı için memnunum, Damo'dan sonra günüm pek iyi geçmemişti.

Son düzenleme:
El Salvador Finca Gabriela gerçekten iyi, @S.Yavuz bey elinize sağlık. Demleme tavsiyeniz varmı? Kahvede çok az asiditeyi arttırabilirsem muazzam bir tat yakalayacağım, tavsiyeniz çok kıymetli olur

Etiyopya Anasora deneme kahvesi için teşekkür ederim. Kavrumdan sonra yeterli süre dinlenmiş midir yoksa yeni kavrum mu? @S.Yavuz
Merhaba. Rica ederim. Bu ayın kahvelerinde yoğun sirkülasyon nedeniyle kavurma sonrası 24-48 saat arası ancak dinlendirebiliyoruz. Size ulaştıktan sonra 4-5 gün daha beklerse yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Afiyet olsun.

Beriso ve Anasora yanına Rwanda Muraho ekledim, güzel seçki olduğunu düşünüyorum. Şimdilik 750 gram yeterli Sezy kahvelerini takip edeceğim. Forum insanı şımartıyor, toplu alımlar , özel kampanyalar derken bir çok kavurucuyu deniyoruz ama artık yorulmaya başladım. Kavrum kalitesi , çekirdek seçkisi ve fiyatı ile optimum olan maksimum 2-3 kavurucu ile ilerleyeceğim. Belki birisi sezy olur.

Rwando Muraho hediyesi için çok teşekkürler. @S.Yavuz bey. Gabrielayı aeropresste denemek için yatağına yatırdım bekliyorum:). Bu arada deneyimim ne seviyede olursa olsun bir noktayı itiraf etmem lazım. Firma ara ara instagramda reklam olarak karşıma çıkıyordu ama paket tasarımı nedeni ile soru işareti ile yaklaşıyordum. Etiket üzerindeki renk ve yazı fontları biraz basit kaçıyor bence. Biliyorum önemli olan fincandaki deneyim ama tüketici gözünde böyle bir intiba olabilir , bir feedback olarak belirtmek isterim.

Firma ara ara instagramda reklam olarak karşıma çıkıyordu ama paket tasarımı nedeni ile soru işareti ile yaklaşıyordum. Etiket üzerindeki renk ve yazı fontları biraz basit kaçıyor bence. Biliyorum önemli olan fincandaki deneyim ama tüketici gözünde böyle bir intiba olabilir , bir feedback olarak belirtmek isterim.
Benim açımdan da tam tersine paket tasarımını görüp de “etiketteki renk paletine gel ne kadar estetik bi tasarım” diye ilgimi çekmişti :dd fil logosu da cabası

geçen gün 1 kg gabriela almıştım. 1 demleme yaptım. artık 2000-16 gr gabrielam var :D
güzel çekirdek, teşekkürler 😅😁
ödemeyi yaptıktan sonra site hata verdi ama sipariş işleniyor aşamasında sanırım bir problem olmadı, bankaya da düşmüş :)

Hambela çok sevilen bir kahve gördüğüm kadarıyla elimde yaklaşık 150gr falan kaldı sanırım kıymetini bilmem lazım sanırım :) Bu arada bu kahve için şu şekilde demledim en iyi oldu dediğiniz yöntem varsa çok memnun olurum zira şu ana kadar benim için bi rwanda kadar başarılı olamadı ki kendim de beceremiyor olma ihtimalim yüksek.

@S.Yavuz

Merhaba, geçtiğimiz haftalarda Ethiopia Beriso ve Ethiopia Anasora almıştım. Degas bittiğinden beri deniyorum, çok aromatik kahveler. Özellikle Anasora çok lezzetli. Fakat iki kahvede de yaşadığım ortak bir sorun var; soğudukça belirginleşen yeşil eriği andıran bir underextraction tad var. Sıcakken pek hissedilmiyor. Değirmenimin filtre için önerdiği en ince ayara indim, yüksek sıcaklıkta su ile demledim ama nafile. Saka ve Buzdağı su kullanıyorum ağırlıklı olarak. Bugün Abant Su ile nispeten daha iyi sonuç aldım.

Ne önerirsiniz? Sıcakken gelen o dengeli tadı korumak istiyorum sadece. V60 ile standart method ile demliyorum bu arada. Bloom + 2 eşit döküş.

Hambela çok sevilen bir kahve gördüğüm kadarıyla elimde yaklaşık 150gr falan kaldı sanırım kıymetini bilmem lazım sanırım :) Bu arada bu kahve için şu şekilde demledim en iyi oldu dediğiniz yöntem varsa çok memnun olurum zira şu ana kadar benim için bi rwanda kadar başarılı olamadı ki kendim de beceremiyor olma ihtimalim yüksek.
Aeropress ile Cmd 19 (df64 da
38, Kingrinder k6 83) klik
11gr kahve 200ml 91 derece kuzeyden su
James Hoffmann tarifi

Selamlar. Hambela'da ben genelde standart kullandığım parametreleri kullanıyorum (V60 demlemeden bahsettiğimizi varsayıyorum).
1/15 oran 20gram-300ml su
1/3 oranda blooming (60ml) sonrası tek döküş
90-92 derece su
toplam demleme süresi 2:00-2:15

@S.Yavuz

Merhaba, geçtiğimiz haftalarda Ethiopia Beriso ve Ethiopia Anasora almıştım. Degas bittiğinden beri deniyorum, çok aromatik kahveler. Özellikle Anasora çok lezzetli. Fakat iki kahvede de yaşadığım ortak bir sorun var; soğudukça belirginleşen yeşil eriği andıran bir underextraction tad var. Sıcakken pek hissedilmiyor. Değirmenimin filtre için önerdiği en ince ayara indim, yüksek sıcaklıkta su ile demledim ama nafile. Saka ve Buzdağı su kullanıyorum ağırlıklı olarak. Bugün Abant Su ile nispeten daha iyi sonuç aldım.

Ne önerirsiniz? Sıcakken gelen o dengeli tadı korumak istiyorum sadece. V60 ile standart method ile demliyorum bu arada. Bloom + 2 eşit döküş.
Merhaba. Ne kadar soğuduğunda böyle bir tat alıyorsunuz acaba? Yarın demledikten sonra soğutup bir deneme yapayım, sonuca göre bir cevap vereyim.

Geri