• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sadece PERFORMANS Kahve Firmaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yb_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yb_

Yeni Üye
İsim
Yusuf
Daha fazla  
İsim
Yusuf
Konu başlığı olarak fiyat/performans kahve önerisi isteyen çok başlık gördüm. Fiyatını değerlendirmeden, en iyi filtre kahve veya espresso fincanınızı çıkartmak istediğinizde tercih edeceğiniz firmaları ve çekirdekleri merak ediyorum.

Edit: Çok tepki çektiği için açıklama gereği hissettim. Performans kelimesiyle fiyat/performans söylemine atıf yapılmıştır. Kasıt, en beğendiğiniz, içmekten en çok keyif aldığınız kahvedir.

Son düzenleme:
Tin Coffee'nin her kahvesi.

Baristatus - Tin

birçok firmanın pahalı kahvelerini deniyen biri olarak, filtre için hala petra benim favorim.

Kendinize göre tabii ki. En beğendiğiniz, en keyif aldığınız kahve.
O zaman memleketteki tüm kavurucular bu listeye girer. Ben Sanalbaharat'ı ekleyerek başlayayım hatta. Bence en iyi firmalardan biri. Sebebi ise iyi günde ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, kısacası her halinizde size iyi kahveler sunabilen bir kavurucu.

Bu tarz büyük ve iddialı işlere girerken daha önce nasıl yapılmış, bunun kabul görmüş bir metodu var mı diye bakmak lazım. Mesela ben olsam SCA puanlaması belli bir seviyenin altını bu listeye almazdım... gibi.

Alınmaca gücenmece olmasın, en az bir kahvesinde sorun yaşadığım firma benim için performans listesine girmez.

Denediklerim arasında:

En iyi filtre - Kafein Kültür
En iyi espresso - Niji

Ultra
, Null.

"Fiyat/Performans" modelinin bir anlamı var da, sadece performans iyi bir kelime seçimi gibi gelmedi. Başlık bunu tanımlamakla geçer gibi.

Performans kelimesinin hududunu çizip tanımını yapmak gerekiyor. Misal bazen bu kahvenin kafeini yüksek uzun süre kalıcılığı var uzun zaman kahve içmeyi hissettirmiyor performans gösteriyor diyorum. Kimi zaman tadım notalarını hakkıyla veriyor performans gösteren kahve diyorum. Gibi gibi..

Alınmaca gücenmece olmasın, en az bir kahvesinde sorun yaşadığım firma benim için performans listesine girmez.

Denediklerim arasında:

En iyi filtre - Kafein Kültür
En iyi espresso - Niji

Ultra
, Null.
Çoğu zaman toplu alımlarda ortalama 5-6 kahve alımında mutlaka bir iki tane beklentiyi karşılamayan çekirdek oluyor.

E*to'nun içtiği kahveler olabilir.

"Fiyat/Performans" modelinin bir anlamı var da, sadece performans iyi bir kelime seçimi gibi gelmedi. Başlık bunu tanımlamakla geçer gibi.
Performans kelimesinin hududunu çizip tanımını yapmak gerekiyor. Misal bazen bu kahvenin kafeini yüksek uzun süre kalıcılığı var uzun zaman kahve içmeyi hissettirmiyor performans gösteriyor diyorum. Kimi zaman tadım notalarını hakkıyla veriyor performans gösteren kahve diyorum. Gibi gibi..

Fiyat/performans kelimesinden yola çıkarak bir kelime oyunuydu aslında ama haklısınız sanırım doğru bir kelime tercihi olmadı. Merak ettiğim, fiyat parametresini kaldırdığımızda, deneyimledikleriniz arasından en beğendiğiniz, içmekten en keyif aldığınız çekirdekler. İlla fiyatın çok yüksek olmasına da gerek yok tabii ki.

Sanalbaharat'tan sidra ve geisha almıştım, ikisi de çok iyiydi ve tekrar sipariş verdim, bu sefer de ikisi de çok kötüydü. Geisha hala duruyor

Geri