• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Rome Coffee - İzmir

coffeewizard35

Barista
İsim
Gökberk
Alsancağın merkezi denebilecek bir noktada, ayaküstü nitelikli kahve içilebilecek pek mekan bulunmuyor olması şahsen gözlemlediğim bir eksiklikti. IG'da denk geldiğim, kahveyle yakından ilgili gözüken ve içi bir uzay mekiğini andıran bu mekanı da bugün forumdaş @rauhweltx ile beraber deneme fırsatım oldu. Kahvelerini Montag kavuruyormuş ve zaten 2 çekirdek dışında hepsi firmanın bildiğimiz çekirdekleri. 2 demleme ve 1 espresso denedik.

Şahsen demlemelerden de memnun kaldım fakat Etiyopya- Keramo espresso çok başarılıydı. Espresso'da Single origin olarak 2 seçenek bulunuyor ve sanırım rutin olarak değiştiriyorlar. Demleme için hala evi tercih ederim fakat espresso içecek olsam net şekilde ayağımın gideceği bir mekan.

Bar düzeni de dikkat çekiciydi, demleme istasyonunda ayrı bir barista, espressoda ayrı bir barista çalışıyordu.Bence işlerinde de oldukça iyi ve ilgililerdi. Festivallere katılanların da aşina oldukları simalar :)

Fiyatlar da İzmir ortalamasının bir tık üstünde fakat karşılığını aldığımı söyleyebilirim. Yapabileceğim eleştiri ise yine bardakların değiştirilmesi olabilir :D Zira kahve tadımına çok elverişli bardaklar olduklarını düşünmüyorum. Hele ki konsept konusunda bu kadar başarılı bir mekanda çok daha iyi bardaklar tercih edilebilir.

Ekli dosyalar

• IMG_2754.jpeg
    IMG_2754.jpeg
    93.6 KB · Görüntüleme: 138
  • IMG_2756.jpeg
    IMG_2756.jpeg
    74.2 KB · Görüntüleme: 138
  • IMG_2760.jpeg
    IMG_2760.jpeg
    74.7 KB · Görüntüleme: 134
  • IMG_2762.jpeg
    IMG_2762.jpeg
    65.8 KB · Görüntüleme: 138
ziyaret etme fırsatı bulamayan bir istanbullu olarak gerek sosyal medyadaki kimlikleri gerek iç mimarisiyle insanda merak uyandıran bir coffee shop. marka kimlikleri keyifli. izmirde böyle bir dükkan açıldığını bilmek güzel. montag çekirdekleri kullanmaları izmir halkı için bir artı diye düşünüyorum ulaşılabilirlik açısından. dükkan sahiplerinin reklamcı veya mimar veya tasarımcı olmaları kuvvetle muhtemel

konsept gerçekten güzel artık sanırım petra şişhane şubesinde de görmüştüm metalik bir popülasyon var gayet başarılı

Alsancağın merkezi denebilecek bir noktada, ayaküstü nitelikli kahve içilebilecek pek mekan bulunmuyor olması şahsen gözlemlediğim bir eksiklikti. IG'da denk geldiğim, kahveyle yakından ilgili gözüken ve içi bir uzay mekiğini andıran bu mekanı da bugün forumdaş @rauhweltx ile beraber deneme fırsatım oldu. Kahvelerini Montag kavuruyormuş ve zaten 2 çekirdek dışında hepsi firmanın bildiğimiz çekirdekleri. 2 demleme ve 1 espresso denedik.

Şahsen demlemelerden de memnun kaldım fakat Etiyopya- Keramo espresso çok başarılıydı. Espresso'da Single origin olarak 2 seçenek bulunuyor ve sanırım rutin olarak değiştiriyorlar. Demleme için hala evi tercih ederim fakat espresso içecek olsam net şekilde ayağımın gideceği bir mekan.

Bar düzeni de dikkat çekiciydi, demleme istasyonunda ayrı bir barista, espressoda ayrı bir barista çalışıyordu.Bence işlerinde de oldukça iyi ve ilgililerdi. Festivallere katılanların da aşina oldukları simalar :)

Fiyatlar da İzmir ortalamasının bir tık üstünde fakat karşılığını aldığımı söyleyebilirim. Yapabileceğim eleştiri ise yine bardakların değiştirilmesi olabilir :D Zira kahve tadımına çok elverişli bardaklar olduklarını düşünmüyorum. Hele ki konsept konusunda bu kadar başarılı bir mekanda çok daha iyi bardaklar tercih edilebilir.
Bahsettiğiniz Keramo çekirdeği yine Montag mıydı? Eğer öyle ise yakın zamanda satışa çıkacağını düşünmek mantıklı olur gibi çünkü sitede 3 tane esp çekirdeği kalmış.

Genel olarak keyifli bi tecrübeydi, mekanı da oldukça başarılı buldum. Keramo Espresso gerçekten de günün yıldızıydı. Demlemede ise Dukamo Honey ve El Mirador Lactic tercih ettik. Demlemeler için evde demlesek uçururmuşuz desek de başarılı demlemelerdi yine de. Bu arada kruvasanlarını da çok beğendim.

Böylesine çaba harcanmış, profesyonel bir mekanda gördüğüm iki bariz ama çok da büyük olmayan eksiklik de bardak seçimleri ve çekirdeklerde yeterince detay bulunmaması. Demlemenin geldiği bardaklar ince ve çok geniş ağızlı, mum bardağından kahve içiyorum gibi oldu biraz. Tadım için de pek uygun olduğunu düşünmüyorum. Espresso bardakları da ince uzun. Koku için muhteşem ama kalın cidarlı bir Acme tadı vermiyor açıkçası. Çekirdeklerde de sadece isim, tadım notları ve işlem bilgisi verilmiş. En azından varyete bilgisi eklenmesi daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Yine de İzmir standartlarına göre çok çok iyi bir mekan. Özellikle Alsancak'taki nitelikli kahve yokluğundan kurtulmuş olmak çok heyecan verici. Oldukça mutlu ayrıldık gerçekten.

haftasonu uğradım bende. genelde ilk kahveyi baristaya bırakırım. keramo verdi espressoda. oldukça iyidi. mekan oldukça ferah .alsancağa yakışmış mekan. çıkışta dayanamadım bir paket aldım. 480 tl idi. keramo espresso. fincana 100 tl verdim. fiyatlarda ortalama.Screenshot_20240424_162757_Gallery.jpg

Son düzenleme:
Geri