• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Profitec Pro 700 Drive

Hayırlı olsun, çok güzel makine, espresso camiasına tekrar dönmeniz de sevindirici, nice tatlı-kadifemsi shotlara.
Teşekkürler, setup komple değiştiği için ufak bir acemilik çekecek gibiyim. Hayırlısı olsun, daha iyileri sizlerin olsun. :)

@CoFFeePaTh hayırlı olsun hocam, ben de 1 yıldır Profitec Pro 700 kullanıyorum Alman işçiliği gerçekten kendini hissettiriyor. Özellikle sütlü içeceklerde buhar gücü gemide kullandıgım VBM Domobar Super e göre çok önde. Pro 700 ün 2 bara yaklaşan 2 litrelik buhar kazanı basıncı Domobar ın 1.4 bar basınçta ve 1.5 lt olan kazanına göre ard arda yapılan lattelerde çok fark ediyor. Pro 700 de süt köpürtmede basınç yaklasik 30 sn sonra dahi pek çok hx makinenin veya dual boilerin normal buhar kazanı çalışma basıncı olan 1.2 bar a düşmüyor.
Evet buharı çok güçlü ve düşmüyor kolayca. Latte yapmadım ama mutfağı biraz coşturdum :)

İletişimde kalalım hocam sürekli. Öğrenecek şeylerim var sizden.

Güle güle kullanın. "Bugün içtiğiniz espresso" konusu tekrar haraketlenecek zannediyorum.
Teşekkürler...
Aynen öyle özledik valla kalın cidarlı fincandan yağ gibi giden likiti.

Güzel bir indirimle aldım. Dün akşam geldi, hoşgeldi. İlk izlenimim gerçekten işçiliğin çok iyi olduğu ve kalite hissiyatının ön plana alındığı bir ürün olduğu yönünde.
Sessiz, sağlam şekilde uzun yıllar bizimle olacak gibi. :)
Profitec 700 ya da yeni adıyla Drive kullanan arkadaşlar varsa bu başlıkta yazalım.

Pratik yanları:
Sağ tuşa bir kez basarak buhar kazanı kapatıp açma,
Sol tuşa 3 saniye basarak güç moduna alma,
Sağ tuşa 3 saniye basarak ön demlemeyi açıp kapatma
Haftanın her günü için, iki kez programlanabilir açılış ve kapanış ayarı
Hızlı ısınma modu(iptal edilebiliyor ya da sıcaklığı ayarlanabiliyor.)
Programlanabilir bir ön demleme fonksiyonu var. Belirlediğiniz süre boyunca pompa çalışıyor ve belirlediğiniz süre boyunca duruyor; sonrasında shota devam ediyor.
9 bara ayarlı şekilde gelmiş, akşamdan bir shot denemesi yaptım. Kinu ile yaptığım ilk denemede başarılı kavrum neticesinde fena olmayan ama benim standartlarımdan uzak bir shot elde ettim.
Bir süredir espresso yapmıyordum ve sanki baştan başlıyormuşum gibi geliyor makine değişikliğinden dolayı. :)

Ekli dosyayı görüntüle 32404

Ekli dosyayı görüntüle 32403
Hayırlı olsun. Başlık sadece kütüphane de kalmamış olasına sevindim. Eski Bianca kullanıcısı olduğunuz için fikirlerinizi paylaşırsanız bir müddet sonra makineyi almak düşünenlera yardımcı olur. Bianca ile büyük fark yaratan başka özelliği ve bence en iyisi isinma süresi. Özellikle sabah evden çıkanlar için.
Bianca ile yan yana kalitesini fark ettiren yorumları da kanıtlanmış oldunuz bu arada. Diğer konu flow control Biankaya göre daha hassas davranması. Onu da siz karşılaştırıp teit veya reddi sizden.
Türkiye piyasasına göre Bianca dan pahali satılabilir nedense ama siz yinede o farki güzel indirim dediğiniz ile kapatmış olmalısınız. :)
Güle güle kullanın

Hayırlı olsun. Başlık sadece kütüphane de kalmamış olasına sevindim. Eski Bianca kullanıcısı olduğunuz için fikirlerinizi paylaşırsanız bir müddet sonra makineyi almak düşünenlera yardımcı olur. Bianca ile büyük fark yaratan başka özelliği ve bence en iyisi isinma süresi. Özellikle sabah evden çıkanlar için.
Bianca ile yan yana kalitesini fark ettiren yorumları da kanıtlanmış oldunuz bu arada. Diğer konu flow control Biankaya göre daha hassas davranması. Onu da siz karşılaştırıp teit veya reddi sizden.
Türkiye piyasasına göre Bianca dan pahali satılabilir nedense ama siz yinede o farki güzel indirim dediğiniz ile kapatmış olmalısınız. :)
Güle güle kullanın
Teşekkürler...
Bu klasmanda ürünler arasında büyük farklar yok aslında. Küçük farklar söz konusu. Malzeme kalitesi, tasarım, kronik sorunlar olup olmaması vs. Bianca Türkiye'deki çoğu kahveseverin ilk dual boiler makinesidir sanıyorum. Genelde onunla karşılaştırılması bu yüzden olsa gerek.
Fiyat farkı bir miktar kapandı ama tamamen kapanması söz konusu değildi tabii ki. :) Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da Profitec daha yüksek fiyatlanıyor bu arada... Espresso Perfetto ile birçok alışverişim oldu, Kaan Abi sağolsun yine olumlu yaklaşım sergiledi. Buradan da teşekkür edelim.
Flow control olayı Bianca gibi değil. Bianca'da en solda akış sonlanır, en sağda normal E61'lerin yarısı kadar akış olurdu. Drive'da tam kapalı halden 1.5 tur attırınca normal E61 akışına erişiyor ve daha da açılabiliyor.

Bianca geldiğinde 10 bardı, 9.5 yapmıştım. Drive 9 barda geldi. Dokunmadım. :) Grupta 9 görmezsem yarım bar artırabilirim.
Keyifli fincanlar dilerim hocam güle güle kullanın. ☕
Teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Teşekkürler...
Bu klasmanda ürünler arasında büyük farklar yok aslında. Küçük farklar söz konusu. Malzeme kalitesi, tasarım, kronik sorunlar olup olmaması vs. Bianca Türkiye'deki çoğu kahveseverin ilk dual boiler makinesidir sanıyorum. Genelde onunla karşılaştırılması bu yüzden olsa gerek.
Fiyat farkı bir miktar kapandı ama tamamen kapanması söz konusu değildi tabii ki. :) Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da Profitec daha yüksek fiyatlanıyor bu arada... Espresso Perfetto ile birçok alışverişim oldu, Kaan Abi sağolsun yine olumlu yaklaşım sergiledi. Buradan da teşekkür edelim.
Flow control olayı Bianca gibi değil. Bianca'da en solda akış sonlanır, en sağda normal E61'lerin yarısı kadar akış olurdu. Drive'da tam kapalı halden 1.5 tur attırınca normal E61 akışına erişiyor ve daha da açılabiliyor. Burada bir mühendislik farkı da var. Şöyle ki, Bianca'da flow kapattığımızda pompa çalışmaya devam ediyor, ama Profitec pompayı durduruyor, flowu açınca pompa tekrar devreye giriyor.
Bianca geldiğinde 10 bardı, 9.5 yapmıştım. Drive 9 barda geldi. Dokunmadım. :) Grupta 9 görmezsem yarım bar artırabilirim.

Teşekkürler. :)
Profitec drive ın pompayı durdurması klasik Pro 700 den farklı olabilir, klasik Pro 700 de 0 akıştan tam akışa, yanı akış kısıtlayıcının tam kapalı konumdan tam açık konuma gelmesi 2,25 tur civarında oluyor. Flow control valfi tam kapalıyken pompa çalışıyor ve opv den geri dönüyor.

Benimki de evde duruyor özellikle birkaç ay gemideyken özlüyorum.

20240314_201954.jpg

Profitec drive ın pompayı durdurması klasik Pro 700 den farklı olabilir, klasik Pro 700 de 0 akıştan tam akışa, yanı akış kısıtlayıcının tam kapalı konumdan tam açık konuma gelmesi 2,25 tur civarında oluyor. Flow control valfi tam kapalıyken pompa çalışıyor ve opv den geri dönüyor.

Benimki de evde duruyor özellikle birkaç ay gemideyken özlüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 32446
Kahve köşesi harika, çift elektrikli değirmen var. Cennetten bi köşe gibi maşallah. Benim de bir dolap yaptırmam lazım. :)

Ömer bey, flow control konusunda hassas derken, akış kontrolü kast ettim. Belli ki Drive abisine göre bu konuda küçük da olsa bir güncellemesi var. Bianca bildiğim kadar 180° kısıtlanmış açı olmasından daha pratik bir akiş kontrolü var ama akışı kontrol etmek belli bir basinc ile çok pratik değil. Drive bu konuda ön planda kalır sanırım.

Herkese merhaba, konuyu hortlatmak istedim. Ben de Profitec Pro 700 drive ve Eureka Mignon Single Dose Krom öğütücü alarak yeni bir setup kurdum. 2 gündür kullanıyorum, henüz alışma aşamasındayım. Malzeme kalitesi, fast heating, çift kazan kolaylığı, buhar performansı, görüntüsü, flow control ile gerçekten sağlam bir makina.

Merhaba son mesajı ben yazmışım sonrasında da bir hareket olmamış. Ben Aralık 2024ten beri kullanıyorum. Bu tarz bir sorunla karşılaşmadım. Açıkçası çözümü ile ilgili de fikrim yok maalesef.

merhaba cihazı kullananlar fabrika çıkış ayarlarıyla mı kullanıyor yoksa değiştirdiğiniz gelişmiş ayarlar bulunuyor mu?

sıcaklığı tam ölçemesem de 92-93 ayarında olmasına rağmen kaynayarak çıkıyor gibi. yabancı kaynaklarda da karışık ifadeler var tam anlaşılmıyor.

Geri