Las Veraneras'tan bıkacak kadar lot girmedi ki ülkeye gördüğüm kadarıyla. İki ya da üç hasat yıkanmış Gesha(Lot ve Kungpow sattı ilk, sonra Milestones), bir lot Sudan Rume(sadece Grizzly), bir de onların mı La Loma'nın mı olduğu hep muallakta kalan bir Wush Wush var bir iki yerde. 3 senede 4-5 kahve girdi zaten ki Las Veraneras çeşit çeşit düşük miktarda yarışma lotu çıkaran bi çiftlik Rodrigo'nun diğer çiftliklerinin aksine.Las Veraneras.
Şu an aklıma gelenler bunlar. Bunları görmekten inanılmaz sıkıldım ve artık almıyorum.
Ben sadece ilk paragrafı cevap olarak yazdım, sonrası direkt genel olarak yazmak istediklerim. 3 senede iç piyasaya 4-5 çekirdek, Wush Wush hariç 2-3 kavurucuda bulunan ve ülkeye 24 kg falan giren lotlar zaten, çiftlikten örnek verince yanlış bir şey var sandım açıkçası.@rauhweltx Endonezyaları geçen yıl çok seviyordum, Frinsa gibi efendi çekirdekler vardı. Ama "experimental bu kardeşim" diye getirilen çekirdekler gerçekten baydı, doğru söylüyorsun.
Wethull ve dry hulled honey, Double Fermentation, Natural Reverse, Natural Anaerobic 3.9PH, Hermetic Sealed, "Double mosto, brew yeast method" vs. vs. antin kuntin şeyler. Bir yudumda güzelmiş denilen ama kalanı içilemeyen bayık şeyler ortaya çıkıyor. Endonezyaların bi' klasik düzgün örnekleri getirilsin, onlar otursun da sonra experimentale bakarız. Endonezyalılar daha kafalarında oturtamamış bu işi.
Veraneras pahalı olduğu için genel itibariyle tükenmesi geç oluyor ve stoklarda fazla uzun süre kalıyor. Belki bu kaynaklı ilüzyon yarattı bende. Gerçi yurtdışı kaynaklıları da saymış olabilirim.(Kendim almadım) Bir de sahibi kaynaklı bir durum var.Ben sadece ilk paragrafı cevap olarak yazdım, sonrası direkt genel olarak yazmak istediklerim. 3 senede iç piyasaya 4-5 çekirdek, Wush Wush hariç 2-3 kavurucuda bulunan ve ülkeye 24 kg falan giren lotlar zaten, çiftlikten örnek verince yanlış bir şey var sandım açıkçası.
Endonezyalarda iyi işlenmiş güzel anaerobikler var, hermetic sealed olan cidden çok iyi mesela tek çekirdekten hızlı sıkılmasam sürekli içmek isterdim Mayard kavrumunu(ki bir de CM olan vardı bombastikti). Zaten ara sıra iyi anaerobikler çıkıyordu Endonezya'dan yeni giriştikleri bir şey de değil pek. İyi de işliyorlar ama çok fazla yöntem var hem o hem de bu kadar herkeste olması bayıyo bi noktada.
Sahibi dışında bi falsosu yok, gayet kalite lotları olan bir çiftlik. Ne kadar her yere el atması tatsız olsa da yapınca yapıyo bu işi Rodrigo Sanchez.Veraneras pahalı olduğu için genel itibariyle tükenmesi geç oluyor ve stoklarda fazla uzun süre kalıyor. Belki bu kaynaklı ilüzyon yarattı bende. Gerçi yurtdışı kaynaklıları da saymış olabilirim.(Kendim almadım) Bir de sahibi kaynaklı bir durum var.
Frinsa Collective #4 Lactic Natural'den sonra bir tane iyi kahve içmedim, net söyleyeyim. Boxx eli yüzü düzgün Endonezyalar seçmiş gibi görünüyor, onları deneyeceğim yakında. Karbonik maserasyon yakın zamana kadar iyi becerilebilen bir şey değildi, iyi örnekleri Kolombiya'da ortaya çıktı. O iyi örnekleri çıkartanlar da ilk gönderide yazdıklarımdı. Argopuro karbonik maserasyonu iyi olduğunu düşündüğüm bir kavurucudan içtim, kötüydü.
+1Herhangi bir anaerobik kahve.
Eskisi gibi şarapsı, boozy, fermente anaerobik kalmadı pek piyasada, ki ben çok seviyorum öyle kahveleri ama belli ki herkese göre değil. Şu an kör tadımda büyük ihtimalle çoğu insanın pek ayırt edemeyeceği derecede temiz anaerobikler, karbonik maserasyonlar, infüze ya da coferment olmayan mayalı işlenmiş(Oro) kahveler var. Eski deneyimlerden kalan önyargınızı kırabilirseniz şaşırtabilir.Herhangi bir anaerobik kahve.