• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Picopresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Melihh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melihh

Üye
İsim
Melih
Daha fazla  
İsim
Melih
Espresso Makinesi
Delonghi Dedica
Değirmen
Kinu M47 Phoneix-1Zpresso Q Air
Ekipmanlar
Aeropress Go-Picopresso
Arkadaşlar merhaba, bugün ilk defa Picopresso ile deneme yaptım ama sonuç maalesef hüsran oldu.
Elimde Sezy’den aldığım, 22 Ocak tarihli orta kavrum çekirdekler var. Kinu M47 Phoenix’te 1.5 ayarında öğüttüm.
Demleme öncesinde Picopresso’yu ısıttım, WDT ve tamper yaptım. Kahve akışını görene kadar hızlı pompaladım. Akış başladıktan sonra 10 saniye bekledim, ardından yavaş yavaş pompalayarak 16 gram kahveden 37 gram çıktı aldım.
Ancak sonuç köpüksüz ve acı bir espresso oldu.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Akış zor mudur hocam, bir video alsak yardımcı olabilir durumla ilgili. Ama ilk önerim ısıttıktan sonra da kaynar su koymanız ve 5 pre inf, 2 sn bekleme sonrasında basmaya devam olarak yol izlemeniz. Son olarak da 1,5'u özellikle de akış zor ise, 1,8-2,0 ayarına çekebilirsiniz.

Geri