• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Picopresso öğütüm kalınlığı nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Orophian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orophian

Barista
İsim
Tanay
Daha fazla  
İsim
Tanay
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Herkese merhaba yakın zamanda bir picopresso alacağım ama nelere dikkat etmem gerekiyor harici birşey almam gerekiyor mu bilmiyorum.Normal de filtre kahve demliyorum kendime ama artık ufaktan espressoyada gireyim dedim.Öğütüm kalınlığı önemliymiş cihaz telef olabiliyormuş sanırım bu yüzden kaç clickte öğütmem uygun olur.Değirmenim kingrinder k6 ikisini beraber kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Birde espresso için uygun yollu günlük bir çekirdek önerebilirseniz sevinirim.Çok uçan kaçan tatlara gerek yok ekşi tatlar olmasın yeterli benim için biraz da gövdeli olursa tamamdır.Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Kingrinder k6 ile ilk denemelerinizi 30 35 klik arasında yapabilirsiniz. Çekirdeğin yapısına göre 40a kadar bile yolu var. Çekirdekten çekirdeğe bu ayar tabiki değişecektir her çekirdekte bir kalibrasyon yapmak mutlaka gerekiyor ama zamanla tecrübe edindikçe bir kaç denemede her çekirdek için doğru ayarı oturabilirsiniz.

Bugün elime ulaştı hemen test ettim 35 clickte kullandığım çekirdek tchibonun espresso çekirdeğiydi otomatik kahve makinasında kullandığım çekirdek tadını bildiğim için test edeyim bununla dedim.Makineden aldığım çıktı kremalı fena olmayan bir çıktıydı kreması güzeldi.Ama picopressoda aldığım sonuç inanılmaz kötüydü nasıl böyle bir çıktı aldım bilmiyorum surat değiştirecek bir acılığı vardı kreması hiç yoktu nerde hata yapıyor olabilirim😂

Geri