Yok artıkkk benim için comandante momandante bitmiştir abiKonu içindeki mesaj 'Trendyol Amazon Hepsiburada Kahve ve Ekipman İndirimleri' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...kahve-ve-ekipman-indirimleri.1350/post-133223
Çelik![]()
Gramına 2 lira veriyorsa bir kahvenin en az C3 sahibidir zaten, bu değirmeni almak isteyenler gramı 1 liranın da altında çekirdeğe bütçe ayırabiliyorBir yere kadar iyidir hoştur tabii ama nitelikli kahve tüketimini hobi edinecek birine önermek çok doğru olmaz sanıyorum. Gramı 1-2 lira olan bir çekirdeği böyle bir değirmenden geçirmek ne kadar mantıklı olur?
Ucuza kahve de kalmadı artık. Üstelik kötü kahvelere sağlam fiyatlar biçilen bir piyasa var.Gramına 2 lira veriyorsa bir kahvenin en az C3 sahibidir zaten, bu değirmeni almak isteyenler gramı 1 liranın da altında çekirdeğe bütçe ayırabiliyor
Hiç hario değirmen deneyimim olmadı hocam, fakat bir yakınım için ben de paşabahçe şubelerinden birine uğrayıp incelemek istedim. Öğütücü bıçaklar ve şaftı dışında tüm gövde plastik, biraz sıksam elimde kalıcaktı öyle bir plastikHala gözümde hario seramiklerden iyi
Dediklerin doğru abi bende ucuz mal alcak kadar zengin değilim ama bende şöyle düşünüyorum kaliteli bir ayakkabı almışım zamanında arkadaşlar futbola çağırmış hemen gider yırtık dandik ayakkabımı bulur onu giderdim ki yenisi eskimesin, ben gidip çinden 800 liraya 1000 liraya değirmen aldim ama aldığım kahve sanalbaharattan ucuz bi kahve ya da cok kafe cuk kafe zuk kafe, aldığım nota yine bitter çikolata yine kuruyemiş, taşla da ezsem yine aynı belki hiç değirmene bile gerek yok ama azcık nitelikli olsun meyve alayım dersem paket başı 250 300 vercek kadar bütçem vardır, o zaman gider alırım görece kaliteli değirmenimi içerim meyvemi, adam 800 liraya değirmen de alsa ilk başta içecegi sey kuruyemişMisal bi hobin var. Koşmak olsun.
Her ayakkabıyla koşabilirsin değil mi? İstersen bot'la ya da terlikle koş. Ama ne bileyim bakkala koş, randevuna yetişmeye çalış. Kimse koşma demez sana.
Ama hobi-spor olarak yapmak istediğinde önemli olan, ilk alacağın ekipman hangisi? Atlet değil, şort değil, çorap değil. Ayakkabı değil mi? Spora uygun bir ayakkabı.
Diyelim ki değirmen burada ayakkabı. Şort-atlet-akıllı saat vs. diğer ekipmanlar(dripper-kettle-tartı) olsun. Diğer ekipmanların şimdilik önceliği yok. Herhangi bir şortla da koşabilirsin. İstersen donla koş.
Ayakkabıyı gidip pazardan da alabilirsin. Doğru. Sıfır ayrodinamik, sıfır konfor, hava almayan kötü bir kumaş. Bal gibide bu ayakkabıyla çıkar saatlerce koşarsın. Gene doğru. Peki sonra?
1 ay sonra ayağın kokmaya başlar
2 ay sonra ayak bileklerin ağrımaya başlar
3 ay sonra ayakkabı yırtılmaya başlar
Diyelim ayakkabıya 500TL verdin ve 3 ay sonunda paramparça oldu. Ayakta koku / ağrı var. Yılmadın, ben koşucam dedin(run forest run)
Sonra yarı profesyonel ayakkabılara bakmaya başladın. 2kdan başlıyor fiyatları. Gittin aldın.
Bir anda çehren değişmez mi? Uçar gibi olursun yemin ediyorum daha profesyonel bir ayakkabı aldığında.
Hobiyi sevdik, yola devam ediyoruz, peki elimizde ne kaldı? Rahat ettiğin ayakkabıyı 2k 'ya mı aldın yoksa 2.5k + 3 ay mı verdin?
Açık açık söylüyorum. Gerçekten ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
400 bu değişmene verene kadar, 800e çinden kendini ispatlamış değirmen alırım. Diyelim ki bu hobiyi beğenmedim, bana göre değil.
355TLlik paşabahçe değirmeni satabilir misin? Sanmıyorum
Ama 800TLye aldığın çin değirmeni en kötü 600TLden okutursun. İlanada yaklaşık yarım kilo kahve öğütüldü yazarsın
Hobiyi sevmedik, yola devam etmeyeceğiz, peki elimizde ne kaldı? 355TL lik kötü deneyimli zarar ya da 200TLlik makul deneyimli bir kazanım.
Yine de siz bilirsiniz. Bu ve benzeri değirmenleri denemek için 355TL + 1 ay gerekiyor. Zamanınızı ve kısıtlı bütçenizi pek önemsemiyorsanız, deneyebilirsiniz.
Ek olarak şunuda söylemek istiyorum. Biz bu hobiye seramik değirmenle başladık, ben zorluklara göğüs gererek bu hobiyi sevdim bence herkes böyle yapmalı. O zaman sevip / sevmeyeceğin, devam edip / bırakacağın belli olur diyorsanız. Hepimizin derdi aynı, güzel kahve içmek ve paylaşmak. Bende seramik epinox değirmenle aylarca cebelleştim. Şimdi dönüp baktığımda zamanıma, parama yazık diyorum. Zaten hayatım boyunca refaha ermek için bir çok zorlukla mücadele etmeyi göze almışım. Ama bu hobi yahuHobi dediğimiz olayda da zorluklarla mücadele etmeyeyim değil mi, bizimki de can
![]()
Misal bi hobin var. Koşmak olsun.
Her ayakkabıyla koşabilirsin değil mi? İstersen bot'la ya da terlikle koş. Ama ne bileyim bakkala koş, randevuna yetişmeye çalış. Kimse koşma demez sana.
Ama hobi-spor olarak yapmak istediğinde önemli olan, ilk alacağın ekipman hangisi? Atlet değil, şort değil, çorap değil. Ayakkabı değil mi? Spora uygun bir ayakkabı.
Diyelim ki değirmen burada ayakkabı. Şort-atlet-akıllı saat vs. diğer ekipmanlar(dripper-kettle-tartı) olsun. Diğer ekipmanların şimdilik önceliği yok. Herhangi bir şortla da koşabilirsin. İstersen donla koş.
Ayakkabıyı gidip pazardan da alabilirsin. Doğru. Sıfır ayrodinamik, sıfır konfor, hava almayan kötü bir kumaş. Bal gibide bu ayakkabıyla çıkar saatlerce koşarsın. Gene doğru. Peki sonra?
Diyelim ayakkabıya 500TL verdin ve 3 ay sonunda paramparça oldu. Ayakta koku / ağrı var. Yılmadın, ben koşucam dedin(run forest run)
Sonra yarı profesyonel ayakkabılara bakmaya başladın. 2kdan başlıyor fiyatları. Gittin aldın.
Bir anda çehren değişmez mi? Uçar gibi olursun yemin ediyorum daha profesyonel bir ayakkabı aldığında.
Hobiyi sevdik, yola devam ediyoruz, peki elimizde ne kaldı? Rahat ettiğin ayakkabıyı 2k 'ya mı aldın yoksa 2.5k + 3 ay mı verdin?
400 bu değişmene verene kadar, 800e çinden kendini ispatlamış değirmen alırım. Diyelim ki bu hobiyi beğenmedim, bana göre değil.
Ama 800TLye aldığın çin değirmeni en kötü 600TLden okutursun. İlanada yaklaşık yarım kilo kahve öğütüldü yazarsın
Hobiyi sevmedik, yola devam etmeyeceğiz, peki elimizde ne kaldı? 355TL lik kötü deneyimli zarar ya da 200TLlik makul deneyimli bir kazanım.
Yine de siz bilirsiniz. Bu ve benzeri değirmenleri denemek için 355TL + 1 ay gerekiyor. Zamanınızı ve kısıtlı bütçenizi pek önemsemiyorsanız, deneyebilirsiniz.
Ek olarak şunuda söylemek istiyorum. Biz bu hobiye seramik değirmenle başladık, ben zorluklara göğüs gererek bu hobiyi sevdim bence herkes böyle yapmalı. O zaman sevip / sevmeyeceğin, devam edip / bırakacağın belli olur diyorsanız. Hepimizin derdi aynı, güzel kahve içmek ve paylaşmak. Bende seramik epinox değirmenle aylarca cebelleştim. Şimdi dönüp baktığımda zamanıma, parama yazık diyorum. Zaten hayatım boyunca refaha ermek için bir çok zorlukla mücadele etmeyi göze almışım. Ama bu hobi yahuHobi dediğimiz olayda da zorluklarla mücadele etmeyeyim değil mi, bizimki de can
![]()
Üstadım, yine kıssadan hisselerle, metaforlarla, menkıbelerle döktürmüşsün,klavyene sağlık. Müsaadenle ben de bir kaç kelam eklemek isterim.Misal bi hobin var. Koşmak olsun.
![]()