• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öztiryakiler Mini Barista OPV ayarı

ArdaMeriç

Yeni Üye
İsim
Arda
Daha fazla  
İsim
Arda
Merhaba, Öztiryakiler mini barista makinam için OPV ayarı yapmayı araştırıyorum. Ancak yurtdışında farklı muhadil aynı üreticiden makinalar için bile çok fazla bilgiye erişemedim. Daha önce bu makina için bu ayarı yapan var mı ? Garanti dışı kalması çok ilgilendirmiyor ancak bu ayar yapılabiliyor mu , opv kolay ulaşılabilir bir yerde mi gibi konular kafamı kurcalıyor. Destek olan olursa çok sevinirim.

Gaggiada yay değişimi ile 9 yada 6 bara ayarlıyorlardı sizde makinede hangi motor var ona bakarak uyumlu 9 bar yay varsa araştırın başka türlüsü olmaz bence

Merhaba, Öztiryakiler mini barista için OPV ayarını yaptım. 12 bara sabitledim. Hiç bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim.
Su haznesini çıkardıktan sonra arkadaki kapağın 8 adet civatasını söktükten sonra makina arkasından içine ulaşabiliyorsunuz. Opv vanası üzerindeki altıköşe civatayı saat yönünün tersine biraz biraz gevşetip kör sepetle deneme yaparak 12 bara sabitledim. Channeling ciddi oranda azaldı ve tataki bitterlik azaldı.

Not: Yaklaşık bir buçuk tur kadar gevşettik. 12 barın altına gevşetirseniz su kaçağı yaşayabilirsiniz. Daha çok tur döndürüp yaptığım denemelerde ayar civatası altına peçete koyup baktım ve peçetinin ıslandığını yani dişli bağlantıdan sızdırdığını farkettik. 12 bar ayarında peçetede herhangi bir ıslanma problemi yaşamadık.

Ekli dosyalar

• IMG_4243.jpeg
    IMG_4243.jpeg
    270.4 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_4244.jpeg
    IMG_4244.jpeg
    239.9 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_4251.jpeg
    IMG_4251.jpeg
    151.1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Geri