• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Ocak 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Ben "buraya bu konuyla alakalı yazmayın" dedikten sonraki bütün yorumları adil olmak adına olumlu veya olumsuz olduğuna bakmaksızın siliyorum, bu sefer taşımıyorum arkadaşlar. Mecranın linkini verdim, kullanın lütfen. buradan

Buraya ise sadece alım ile alakalı soru cevap şeklinde yazalım lütfen. Çok spesifik bir sıkıntınız olursa buraya da yazabilirsiniz ama moderasyona direkt mesaj atmak sıkıntınızın daha hızlı çözülmesini sağlayacaktır. Genel problemler yine buraya aksettirilebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 36839
Sütlü kahveler için kahve tadı yoğun ve tatlı, filtre için de keyifli asiditesi olan seçimler yapmaya çalıştım. Normalde espresso bazlı içeceklerde asidite çok hoşuma gitmiyor ama filtre deneyiminde keyif alıyorum. Bir de Rwanda Himure güzel duruyor. Bu seçimleri tamamen kahve bilgilerine göre yaptım. Espresso için ve filtre için öneriniz varsa bunlar dışında deneyimlemek isterim.

Konu dün geceden beri çok çok farklı mecralara kaydığı için maalesef asıl konumuzla ilgili gelen sorulara cevap veremedim. Kusura bakmayın lütfen.

Genel olarak espresso konusu çok sorulduğu için ondan başlayayım. Espresso tavsiyesi vermek filtre tavsiyesinden çok çok daha zor bir konu çünkü hem beklentiler çok farklı oluyor hem de kullanılan espresso makinesinden tutun da sonradan yapılan eklemelere, demleyen kişinin konuya hakimiyetine göre sayısız kombinasyon devreye giriyor.

"Şu kahveden espresso olur mu? Bu kahve nasıl olur? Şu kavurma profili olur mu?" diye çok fazla soru geliyor. İlk önce şunu söyleyeyim. Eğer Phillips vb otomatik bir ev tipi espresso makinesi kullanıyorsanız, önerim espresso sekmesi altında yer alan kahvelerden birini seçmeniz olacaktır. Bunlara ek olarak Costa Rica Tarrazu veya Sumatra Gayo da olabilir. Özellikle espresso bazlı sütlü içecekler için kesinlikle espresso sekmesi altındaki kahveleri tavsiye ederim. Bu tip makinalarda kahveyi çözmek için çok fazla seçeneğinizin olmadığı için diğer kavrumlar sizi zorlayacaktır.

Kısmen daha profesyonel makineler kullanan, makinesine daha hakim arkadaşlar için ise seçenekler daha geniş. Eğer ben mutlaka yoğun gövdeli, düşük asiditeli klasik espresso istiyorum diyorsanız yine espresso sekmesi altındaki kahveleri tercih etmelisiniz ama yoğun gövde değil daha dengeli, daha aromatik çıktılar istiyorum diyorsanız o zaman:
Peru El Condor
Colombia Santa Helena
El Salvador Borbollon
Colombia Santa Elena
gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Tabi bir de her kahveden espresso çıkartırım, çok da güzel çıkartırım diyenler ve bunu başarabilenler var ki onlara büyük saygı duyuyorum. Tavsiye vermek değil onlardan tavsiye almak isterim :)

Size normale göre baya yavaş çalışıyor. Bu konuda belki bi adım atılabilir.
Sitede aslında bir problem yok. İki gündür aralıklı aralıklı muazzam bir yavaşlama oluyor ve bunu çözmek için çalışıyoruz. Bizim yazılımcımız server sağlayıcıdan olduğu konusunda ısrarcı. Server sağlayıcı ise çok kısa süreli bakımlar yaptığını ve sorunun bundan kaynaklanmış olamayacağını söyledi. Bu sabah karşılıklı biraz daha çalıştılar ve sorunun cache'lerde yaşanan bir sorun olduğunu, üzerinde çalıştıklarını ve çözdüklerini söylediler. Aranızda mutlaka yazılım işini iyi bilenler vardır. Benim yazılımla tüm ilgim 40 sene kadar önce Basic öğrenmeye çalışmakla sınırlı olduğu için maalesef soruna ilişkin bana verilen bilgiyi sizinle paylaşmaktan fazlası elimden gelmiyor. Benim bilgim if then ..... go to seviyesinde. Ötesi yok :)

Benzer bir yavaşlama sorunuyla karşılaşan başka bir arkadaş olursa buradan ya da cep telefonum üzerinden beni bilgilendirirse ben de yazılım kısmımızı bilgilendirir ve en kısa sürede müdahale etmelerini sağlarım. Anlayışınız için çok teşekkür ederim.

Ben de bu 3 kahveyle toplu alıma katıldım. Sezy daha öncesinden de hep sipariş verdiğim bir kavurucuydu, ilgi çekici kahveleri radarımda olduğu için bu ay da aldım. Sepetimde Guatemala K’iche vardı aslında ama o sırada bir görüşme geldi. Sonra sepete bi girdim kalmamış :( Onun yerine Peru El Condor ekledim.
Ekli dosyayı görüntüle 36843
Selamlar. Guatemala Kiche çok sevdiğimiz ancak maalesef stok sorunlu olarak aya girdiğimiz kahvelerden biriydi. Dün bilgilendirme yapınca kalan stok da çok hızlı bir şekilde tükenmeye başladı. Bir yandan ürün hazırlarken bir yandan da tartım yapamadık. Çok az bir miktar kaldı ancak tam olarak kaç paket kaldığını yarın tartıp stok durumunu güncelleyeceğiz. Elimizde olmayan bir kahveyi satmış olmamak için de geçici bir süre için satışa kapadık. Tartım sonrası tam miktarı forumda da paylaşıp satışa açacağız.

Konu dün geceden beri çok çok farklı mecralara kaydığı için maalesef asıl konumuzla ilgili gelen sorulara cevap veremedim. Kusura bakmayın lütfen.

Genel olarak espresso konusu çok sorulduğu için ondan başlayayım. Espresso tavsiyesi vermek filtre tavsiyesinden çok çok daha zor bir konu çünkü hem beklentiler çok farklı oluyor hem de kullanılan espresso makinesinden tutun da sonradan yapılan eklemelere, demleyen kişinin konuya hakimiyetine göre sayısız kombinasyon devreye giriyor.

"Şu kahveden espresso olur mu? Bu kahve nasıl olur? Şu kavurma profili olur mu?" diye çok fazla soru geliyor. İlk önce şunu söyleyeyim. Eğer Phillips vb otomatik bir ev tipi espresso makinesi kullanıyorsanız, önerim espresso sekmesi altında yer alan kahvelerden birini seçmeniz olacaktır. Bunlara ek olarak Costa Rica Tarrazu veya Sumatra Gayo da olabilir. Özellikle espresso bazlı sütlü içecekler için kesinlikle espresso sekmesi altındaki kahveleri tavsiye ederim. Bu tip makinalarda kahveyi çözmek için çok fazla seçeneğinizin olmadığı için diğer kavrumlar sizi zorlayacaktır.

Kısmen daha profesyonel makineler kullanan, makinesine daha hakim arkadaşlar için ise seçenekler daha geniş. Eğer ben mutlaka yoğun gövdeli, düşük asiditeli klasik espresso istiyorum diyorsanız yine espresso sekmesi altındaki kahveleri tercih etmelisiniz ama yoğun gövde değil daha dengeli, daha aromatik çıktılar istiyorum diyorsanız o zaman:
Peru El Condor
Colombia Santa Helena
El Salvador Borbollon
Colombia Santa Elena
gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Tabi bir de her kahveden espresso çıkartırım, çok da güzel çıkartırım diyenler ve bunu başarabilenler var ki onlara büyük saygı duyuyorum. Tavsiye vermek değil onlardan tavsiye almak isterim :)
Önerileriniz için teşekkür ederim. Yazdığınız 3 kahveyi ekleyip farklı çeşitlerle değiştirdim :). Söylediğiniz gibi yapıyorum bende. Aldığım kahvelerde kendim için çok iyi bir çıktı alsam bile espresso ve filtre olarak denemeye calisiyorum. Aldiklarimi deneyimledikten sonra ay sonuna doğru söylediklerinizi de düşüneyim. Çok teşekkür ederim.

Ben Sezzy sahibi beyefendiyi tanımıyorum fakat üç cihaz değiştirdim hayatımda.Delonghiden Ecm prof cihaza olan yolculuğumda.Delonghi kullanırken bile cihaza rağmen kötü kahvesine yada kavrumuna tanık olmadım.Genel olarak kavuruculara baktığımızda 250gr paketler 500-600 liradan bir kaç bin liralara uzanırken kendilerinin şu ekonomik koşullarda en pahalı kahvesi 500 lira.Üstelik şuan bir de forum indirimi eklenince belkide piyasada emsali olmayan ucuzlukta nitelikli kahve sunmuş oluyor.Yani anlamıyorum kendisi hiç kazanmasın mı.Bence eleştirirken hem aklımız hem de vicdanımızla yorumlamalıyız.Kendilerine kampanya ve yapılan haksız eleştirilere rağmen yapıcı tavrı için teşekkür ederim.
Tüm kahveseverlere afiyet olsun.

Sezy her zaman iyi bir tercih.. V60 için özellikle Supremo Medellin bana çok uyumlu geliyor. Bu ay %25 indirim ile güzel bir oran. @S.Yavuz özelden yazınca dahi çok yardımcı oluyor, çok özel bir arkadaş. Teşekkür ediyoruz, emeğine sağlık.
Kahveyle kalın..

Guatemala Antigua, Sezy den en çok aldığım kahve. Tüm demleme yöntemleri ile denedim, mokapota a çok yakıştırıyorum. Bialetti musa moka pot 3 cup (Paslanmaz çelik olan model) 19gram çekirdek comandante 20kk öğütüm, 60 derece sıcaklıktaki suyu valf hizasına kadar doldurup elimizin yanmaması için bez yardımı ile mokapotu birleştiriyoruz. Fokurdamaya başlayınca hemen bardağa döküyoruz. (Yaklaşık 140 ile 170 gram demlenmiş kahve çıkıyor) Mokapotun en alt haznesinde biraz su kalabilir sorun değil. Kahve dolu bardağa 90 derecede 60-70 gram civarı su ilave ediyoruz. Sonuç genelde mükemmel oluyor. Alt hazneden yukarı doğru kesintisiz demleme olduğunda iyi bir kahve olacağını anlıyorsunuz. Kesik kesik fokurdamalı uzun süren demle ise birşeyi yanlış yapmışık demektir, muhtemelen öğütülmüş kahveyi yanlışlıkla bastırdık veya kahvenin bayatlık derecesi değişti ya gramajı 18g yapmalıyız yada öğütümü 21-22kk seviyesine arttırmalıyız. Bu tarifi hafta sonu kahvaltılarında tek kişilik olarak yapıyorum.

Toplu alım etkinliğine 47366 nolu sipariş ile katıldım.
Ethiopia Yirgacheffe Zeleke ve Colombia Santa Helena ilk defa alıyorum, Indonesia Sumatra Gayo Organic bayadır almıyordum, Guatemala Antigua favori kahvem (fiyat olarak erişebildiğim favorim de diyebiliriz).

Yavuz bey merhaba bende ilk defa sizlerden alım yapacağım aeropress v60 için önerebileceğiniz kahveleriniz nelerdir sevdiğim tadım notaları esmer şeker çoğu kırmızı meyve notası baharatlı tatlar seviyorum santa helena ve humera almayı düşünüyorum

Zaten makul olan fiyatlarına daha ne kadar indirim yapabileceğini merak ederek oy verdiğim kavurucunun bu ayın toplu alım etkinliğine seçilmesine epey sevindim. 47471 sipariş numarasıyla ben de etkinliğe katıldım. Toplu alımın, zam ayına gelmesi @S.Yavuz bey için ne kadar bahtsız olduysa, Afrika kahveleri seçkisinin zengin olduğu bir aya gelmesi benim için o kadar güzel oldu. Bu sayede 5 farklı Afrika kahvesini deneyimleme şansım olacak. (Rwanda Humure, Ethiopia Yirgacheffe Zeleke, Ethiopia Hambela Bontiana, Ethiopia Shantawene Gafisse, Ethiopia Keramo Village)

Şu ana kadar Sezy'den aldığım bütün çekirdekleri memnuniyetle tükettim. Özellikle La Parada/Gesha hala aklımda. Gelecek olan çekirdeklerin degass süreleri için şimdiden sabırsızlanıyorum.

Sezy'ye ve etkinlikte emeği geçen forum bileşenlerine teşekkürler.

Hayırlı olsun öncelikle.

Sonralıkla, seçkideki en iyi kahve desek sizin beğeninize göre hangisini söylersiniz acaba? @S.Yavuz

Ben sepete ayın ilk alımı için Rwanda Humure ve Ethiopia Shantawene attım ama yine de bir sorayım dedim.

Fikir vermesi açısından sizden denediğim kahvelerde databaseimde şöyle bir sıralama oluşmuş.
Not: planlamada sıfırcı hocayımdır. :)))

IMG_20250105_142408.jpg

Son düzenleme:
28 ve 29 Kavrumlu kahveler ertesi gün elime ulaştı ama sanırım degass için 25 Gün bekleyemeyeceğim 1 er Tur demleyeceğim :D

1 kiloluk Espresso siparişi verecektim ama indirime dahil değilmiş maalesef.

28 ve 29 Kavrumlu kahveler ertesi gün elime ulaştı ama sanırım degass için 25 Gün bekleyemeyeceğim 1 er Tur demleyeceğim :D
Edit Degass bitmeden demledim ona ragmen güzel valla Degass bitince uçar bu kahveler :D

Hayırlı olsun öncelikle.

Sonralıkla, seçkideki en iyi kahve desek sizin beğeninize göre hangisini söylersiniz acaba? @S.Yavuz

Ben sepete ayın ilk alımı için Rwanda Humure ve Ethiopia Shantawene attım ama yine de bir sorayım dedim.

Fikir vermesi açısından sizden denediğim kahvelerde databaseimde şöyle bir sıralama oluşmuş.
Not: planlamada sıfırcı hocayımdır. :)))

Ekli dosyayı görüntüle 36960
Teşekkürler. En iyi kahve sorusu bence gerçekten cevabı olmayan bir soru. "Hepsi benim için aynı, canlarım benim" falan gibi bir politik cevap olsun diye de söylemiyorum. Mesela sabah gözümü yeni açtıysam istediği kadar uçsun kaçsın, böğürtlen suyunu reçel katılmış olsun o kahveyi içmem içemem. Olay yaparım :) Sabah dayarım kendime Yang Filter'ı ohhh. Tamamen psikolojiyle ilgili bir durum. Şu şundan iyi bu bundan iyi kısmım tamamen o an canımın nasıl bir şey istediğiyle alakalı bir durum.

Yavuz bey merhaba bende ilk defa sizlerden alım yapacağım aeropress v60 için önerebileceğiniz kahveleriniz nelerdir sevdiğim tadım notaları esmer şeker çoğu kırmızı meyve notası baharatlı tatlar seviyorum santa helena ve humera almayı düşünüyorum
Güzel seçimler ama bence Colombia Santa Elena'ya da bir göz atın. İlk ayındaki kahve kalabalığından ötürü biraz arada kayboldu ama epey güzel kahve.

1 kiloluk Espresso siparişi verecektim ama indirime dahil değilmiş maalesef.
Evet maalesef sadece 250 gramlık kahveler kupon kapsamında. Kiloluk kahveler zaten 3x250 gram üzerinden fiyatlandırılıyor ve kupon olsun olmasın %25 indirimli. Onlarda ekstra bir indirim verecek kadar kar marjımız bulunmuyor.

Geri