The north face daha iyi diye biliyorum ben.BEN COLUMBIA SATIN ALDIM KOKUSUNDAKİ ÇİKOLATA BANİ KANDİNE HAYRAN BIRAKTI.KAVRULUP AYNI GÜN KARGOLANMASI İSE AYRICALIK OLARAK DÜŞÜNÜYORUM. https://www.nokcoffee.com/ SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ. ŞİMDİ ETİYPYA DENEYACEĞİM.
BU ARADA COLUMBIA İÇİMİ DAMAK LEZZETİME BİRE BİR FİRMAYA KALİTESİNDEN VE FİYATINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİM![]()
Bence ortada bir yerdeGeleneksel mi yoksa nitelikli mi![]()
Geleneksel olan paket mi? Nitelikli olan paket mi?Bence ortada bir yerde
Almancı gibiGeleneksel olan paket mi? Nitelikli olan paket mi?![]()
Pardon yanlış anladım. Nitelikli olandan aldım tabiikiSitede tadım notları aynı iki farklı paket var. Hangisini aldığını ve denediğini merak etmiştim
Ekli dosyayı görüntüle 20812
İki çekirdeği de deneyimlemeye devam ediyorum. Dikkatimi çeken nokta, öğütüm sonrasında toz oluşumu ve statik elektrik yüklenmesi çok fazla. Bir de sanalbaharat çekirdeklerinde de yaşadığım gibi bu çekirdekler de çok kolay öğütülüyor, değirmene neredeyse hiç direnç göstermiyorlar2019 hasadı yazmasına rağmen Guatemala El Jaguar ve Sidamo Grade 2 Organic siparişi vermiştim. Deneyelim bakalım, inşallah memnun kalırız![]()
Ben de aynı şeyleri düşünmekle birlikte kahveyi demlerken dripperda çıkan krema bana garip geldi. Su yüzeyini kaplayan pürüzsüz bir kremadan ziyade köpük köpük iç açıcı olmayan bir rengi var. Çekirdekler çok koyu kavrum durmamasına karşın kalın öğütüp düşük sıcaklık kullansam bile çok yüksek gövde aldım. Sabah kahvesi ve Türk kahvesi olarak tüketmek için idare eder diye düşünüyorum.İki çekirdeği de deneyimlemeye devam ediyorum. Dikkatimi çeken nokta, öğütüm sonrasında toz oluşumu ve statik elektrik yüklenmesi çok fazla. Bir de sanalbaharat çekirdeklerinde de yaşadığım gibi bu çekirdekler de çok kolay öğütülüyor, değirmene neredeyse hiç direnç göstermiyorlar
Lezzet olarak ise ortalama geldi bana. Pişman değilim ama yeniden satın almam.
Doğru kavrumun göstergesidir. Kimileri siyah çay filan yazıyor. Siyah çay istesem siyah çay demlerim.Tadım notları: kahve tadı aldım

Cold Brew genelde bayat ve kötü kavrum çekirdekleri değerlendirme gibi düşünülsede üst seviye çekirdeklerde denemelerimde ultra güzel sonuçlar ortaya çıkıyor, ondan bu ön yargının kalkması gerektiğine inanıyorum, kimse alınmaz herhalde.Deneysel çalışmalar vol 2
Öncelikli Not: Buradaki amaç kesinlikle Nok kavrum çekirdeklerin kalbini kırma amaçlı değildir. Sidamo kesinlikle güzel bir kavrumdur ancak kiloyla aldığım için çekirdekler bayatlar korkusuyla tetiklenen bir şımarıklıktır.
“15 yıllık cold brew tekniği”
Yemekten sonra film açıp bir bardak viski içeyim dedim. Bir baktım benim şişe diplenmiş. Aklımda zaten bi cold brew yapmak vardı. Şişeyi dipleyene kızmadan hay yaşa tamda 1litrelik şişeye ihtiyacım vardı dedim ve bilyeli kapağı söktüm.
Sidamo 120grm
Molent g50 46klik
Kokusu içinde 15 yıllık boş chivas şişesi(litrelik)
Doldurdum attım dolaba
Yarın 10:00da tadım notlarıyla gelicem.
Ekli dosyayı görüntüle 20852