• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nok Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Farid Bey, merhabalar.

Öncelikle forum ahalisinin belli bir çıtada artık neyin ne olduğunu anlamaya başladığını düşünüyorum. Bu herkes için geçerli olmasa bile %80 üzerinde tutmaktadır. Genel çevrede direkt bir hesap açıp buraya övgüler dizilmesi gizli reklam olarak algılanıyor. Oysaki forum olarak reklamı ve yanında gelen indirimleri çok severiz.

BEN COLUMBIA SATIN ALDIM KOKUSUNDAKİ ÇİKOLATA BANİ KANDİNE HAYRAN BIRAKTI.KAVRULUP AYNI GÜN KARGOLANMASI İSE AYRICALIK OLARAK DÜŞÜNÜYORUM. https://www.nokcoffee.com/ SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ. ŞİMDİ ETİYPYA DENEYACEĞİM.
BU ARADA COLUMBIA İÇİMİ DAMAK LEZZETİME BİRE BİR FİRMAYA KALİTESİNDEN VE FİYATINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİM :D
The north face daha iyi diye biliyorum ben.

Italian Espresso Blend ve Mexico Finca sipariş verdim, İstanbul'a hızlıca geldi. 9 Haziran kavrumu kahveler. Mexico, Italian Espresso harmanından daha koyu gibi geldi. O sebeple degassing için köşeye koydum.

Italian Espresso harmanını denedim, ilginç şekilde güzel geldi daha degassing dolmadan. Tatlar oturunca daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Fiyat performans olarak gayet iyi görünüyor.

Sitede tadım notları aynı iki farklı paket var. Hangisini aldığını ve denediğini merak etmiştim :D
Screen Shot 2022-06-16 at 18.20.34.png

2019 hasadı yazmasına rağmen Guatemala El Jaguar ve Sidamo Grade 2 Organic siparişi vermiştim. Deneyelim bakalım, inşallah memnun kalırız :)
İki çekirdeği de deneyimlemeye devam ediyorum. Dikkatimi çeken nokta, öğütüm sonrasında toz oluşumu ve statik elektrik yüklenmesi çok fazla. Bir de sanalbaharat çekirdeklerinde de yaşadığım gibi bu çekirdekler de çok kolay öğütülüyor, değirmene neredeyse hiç direnç göstermiyorlar :)
Lezzet olarak ise ortalama geldi bana. Pişman değilim ama yeniden satın almam.

İki çekirdeği de deneyimlemeye devam ediyorum. Dikkatimi çeken nokta, öğütüm sonrasında toz oluşumu ve statik elektrik yüklenmesi çok fazla. Bir de sanalbaharat çekirdeklerinde de yaşadığım gibi bu çekirdekler de çok kolay öğütülüyor, değirmene neredeyse hiç direnç göstermiyorlar :)
Lezzet olarak ise ortalama geldi bana. Pişman değilim ama yeniden satın almam.
Ben de aynı şeyleri düşünmekle birlikte kahveyi demlerken dripperda çıkan krema bana garip geldi. Su yüzeyini kaplayan pürüzsüz bir kremadan ziyade köpük köpük iç açıcı olmayan bir rengi var. Çekirdekler çok koyu kavrum durmamasına karşın kalın öğütüp düşük sıcaklık kullansam bile çok yüksek gövde aldım. Sabah kahvesi ve Türk kahvesi olarak tüketmek için idare eder diye düşünüyorum.

herkese selamlar bana yakın olduğu için bizzat gidip satın aldım yani kahve işinde pro. değilim kötülemekte istemiyorum ama kesinlikle nitelikli bir kahve değil zaten fiyatından anlaşılıyor sanal baharattan hallice aldığım kahveler kenya,yirgacheffe birde türk kahvesi yani eyyorlamam bukadar.

Deneysel çalışma;

Sabah Nutz'un etiyopya workasınından 16grm demlemiştim.
Demlediğim filtreleride bir süre çöpe atmam 2-3 saat bekletirim kokusunu sevdiğim için. Hali hazırda filtre kağıdımda bitiyordu(3 tane kaldı) Dedim ki bunun üzerine neden Nok sidamo grade 2 organik demlemeyeyim. Yabancı değil ikiside etiyopyalı, memleketli.

Buyrun tarif:)

''filtrede harman yöntemi''
Firma: NOK
Kahve: Sidamo Grade 2 Organik
Kavurma Tarihi: 30 Mayıs
Oran: 15/250(yanlış olmasın filtrede demlenmiş worka olduğu için 10ml daha ekledim-bilim bebeğim)
Dripper: V60 hario plastik
Filtre Kağıdı: Worka yatağında bekletilmiş Cafec Tredişinıl
Demleme Metodu: 60 bloom - 160 - 250
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent g50 41klik
Su Markası ve Sıcaklık: Aslan parçası Buzdağı - 94derece
Demleme Süresi: 2:40
Bardağa düşen: 207 ml

Bardağı sonuna kadar içtim, allah var içirdi kendini. Hafif bi kültür çatışması olsa da dengeli gövde. Tadım notları: kahve tadı aldım.

Son düzenleme:
Tadım notları: kahve tadı aldım
Doğru kavrumun göstergesidir. Kimileri siyah çay filan yazıyor. Siyah çay istesem siyah çay demlerim. 😂

Kahve demlediysem kahve tadı alacağım. İşte o kadar! :)

Deneysel çalışmalar vol 2

Öncelikli Not: Buradaki amaç kesinlikle Nok kavrum çekirdeklerin kalbini kırma amaçlı değildir. Sidamo kesinlikle güzel bir kavrumdur ancak kiloyla aldığım için çekirdekler bayatlar korkusuyla tetiklenen bir şımarıklıktır.

“15 yıllık cold brew tekniği”

Yemekten sonra film açıp bir bardak viski içeyim dedim. Bir baktım benim şişe diplenmiş. Aklımda zaten bi cold brew yapmak vardı. Şişeyi dipleyene kızmadan hay yaşa tamda 1litrelik şişeye ihtiyacım vardı dedim ve bilyeli kapağı söktüm.

Sidamo 120grm
Molent g50 46klik
Kokusu içinde 15 yıllık boş chivas şişesi(litrelik)
Doldurdum attım dolaba
Yarın 10:00da tadım notlarıyla gelicem.

80081363-2C84-4A0C-B740-B316501F9DD7.jpeg

Deneysel çalışmalar vol 2

Öncelikli Not: Buradaki amaç kesinlikle Nok kavrum çekirdeklerin kalbini kırma amaçlı değildir. Sidamo kesinlikle güzel bir kavrumdur ancak kiloyla aldığım için çekirdekler bayatlar korkusuyla tetiklenen bir şımarıklıktır.

“15 yıllık cold brew tekniği”

Yemekten sonra film açıp bir bardak viski içeyim dedim. Bir baktım benim şişe diplenmiş. Aklımda zaten bi cold brew yapmak vardı. Şişeyi dipleyene kızmadan hay yaşa tamda 1litrelik şişeye ihtiyacım vardı dedim ve bilyeli kapağı söktüm.

Sidamo 120grm
Molent g50 46klik
Kokusu içinde 15 yıllık boş chivas şişesi(litrelik)
Doldurdum attım dolaba
Yarın 10:00da tadım notlarıyla gelicem.

Ekli dosyayı görüntüle 20852
Cold Brew genelde bayat ve kötü kavrum çekirdekleri değerlendirme gibi düşünülsede üst seviye çekirdeklerde denemelerimde ultra güzel sonuçlar ortaya çıkıyor, ondan bu ön yargının kalkması gerektiğine inanıyorum, kimse alınmaz herhalde.

Geri