• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan 2025 - Parsa - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba.

Bu ayki etkinliğimizin kazananı Parsa Coffee Roasters'ın kahveleri için oluşturduğunuz reçeteleri ve kahve özelinde deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Parsa
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:
Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Kavurucu: Parsa
Çekirdek: Colombia Gaitania
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami M + Cafec TH1
Öğütüm Detayları: Mhw 3Bomber R3 90 Klik
Su Detayları: Erikli 93°c
Toplam Süre: 2:50
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/16.5

Demleme Basamakları: 60 Gr bloom 50 sn bekleme, gerisi iki eşit döküş.

Gerçekten lezzetli bir kahve. Keyifle içtiğim en nadir kahvelerden birisi oldu. Tavsiye ederim.

Çekirdek: Rwanda Cyato
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami M + Cafec TH1
Öğütüm Detayları: Mhw 3Bomber R3 90 Klik
Su Detayları: Erikli 93°c
Toplam Süre: 2:55
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/16.5

Demleme Basamakları: 60 Gr bloom 50 sn bekleme, gerisi iki eşit döküş.

Sıcakken düz, notalardan uzak bir kahve fakat soğudukça ımmmmmmm denilen bir kahve oldu.

Son düzenleme:
Çekirdek: rwanda cyato
Demleme Yöntem ve Detayları: espresso lelit mara x pid 1
Öğütüm Detayları:lelit fred
Su Detayları: abant
Toplam Süre: 29sn
Kahve Miktarı: 18 gr
Oran:40 gr çıktı aldım
Aynı zamanda aeropresste v60ta kullandığım öğütümle 12 gram 200 ml 2dk sonra hafifçe sallayıp 30 sn oturmasını bekleyip 30snde süzerek de demledim
Meyveli kavruk keyifle içtiğim kahveler oldu
Bir de colombia huila 1:2 olacak şekilde 30 snde espresso olarak denedim onu da gerçekten çok beğendim

Meyveli kavruk keyifle içtiğim kahveler oldu
Merhaba, espresso için kavurum istediniz sanırım. Espresso için olduğunu belli mi sizce? Koyuluk nasıl sizce?

Anlamadım sanırım, Cyato'yu tavsiye ediyor musunuz?

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Merhaba, espresso için kavurum istediniz sanırım. Espresso için olduğunu belli mi sizce? Koyuluk nasıl sizce?

Anlamadım sanırım, Cyato'yu tavsiye ediyor musunuz?

Yorumlarınız için teşekkür ederim
Espresso kavurum istedim, bence koyuluğu espressoya uygun, ortanın üzerinde bir koyuluğu var. Ben beğendim tavsiye ederim

Honduras Las Calaveras: öğütmesinin zorluğuna bakarak açık kavrum olduğu belli. Kutuyu açarken ortaya çıkan kokular çekirdekten beklentiyi yükseltiyor. Degassing için 15 gün bekledim. 15 gr kahveye 250 gr su ile demledim. Yoğun gövdeli, aroması biraz (kokusuna göre) az kahve. Belki kahveyi arttırmak lazım. Ekşilik yok, tatlılık meyvemsi değilde karamelimsi bir tatlılık.

Rwanda Cyato
V60 -> 16:240
92 derece Hayat su (Parsa'nın tavsiye ettiği su markası)
50 ml -> 140 ml -> 240 ml,
1zpresso k-max 6.5 (yatay)
2:30

İlk demleme olmasına rağmen, oldukça güzel. Blueberry tadı belirgin. Tatlı bir fincan oldu. "Mor" meyvemsi
Bir sonraki demleme 6.8, 90 dere ile daha az demlenmiş bir sonuç almaya çalışacağım.

Boykot vs. derken sanıyorum biraz gölgede kaldı bu ay toplu alım. Tadım işinde çok fazla faktör etkili fakat objektif olarak şunu söyleyebilirim ki aldığım iki çekirdekten de neredeyse hiç defect ayıklamak zorunda kalmadım. Toplu alımlarda benim genel olarak yaşadığım en büyük sıkıntı buydu. 18 gram kahve öğütecekken ortalama 3 gram (ve ayıklamak için harcadığım süre) çöpe gidiyordu. Parsa'da bu sorunu hiç yaşamadım. Belli ki maddi kayıp uğruna buna ayrı bir mesai harcayıp özen gösteriyorlar. Buradan teşekkürlerimi iletmiş olayım.

Geri