• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan 2024 - Grizzly Coffee - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
El Salvador Finca La Siberia son 1 yıl içinde içtiğim en güzel kahvelerden biriydi. Şimdi sırada,
Ethiopia Korate, Colombia Buenos Aires Bourbon Sidra ve Colombia Lord Voldemort Wush Wush var. denemek için sabırsızlanıyorum.
Bahsettiğiniz çekirdek Pacamara mı?

Kavurucu: Grizzly Coffee - @cemtolgaizm
Çekirdek:

Panama Finca Hartmann Geisha Natural

Demleme Yöntem ve Detayları: hario immersion dripper
Kilit açık 150 gr daha sonra 45. Sn ye kilit kapatıp 300 e tamamlama 2. Dk da kilit açtım.
Öğütüm Detayları: fellow ode ssp mp 4 ayar
Su Detayları: abant getiyiktepe+ dragon fly
Toplam Süre: 3.10
Kahve Miktarı:18gr
Oran: 1.16

18 nisan kavrum tarihli kahveyi ilk kez denedim ve çok beğendim. Güzel temiz bir natural kahve örneği. Kırmızı meyvelere ek olarak bence az da olsa çiçeksilik var.

Son düzenleme:
Çekirdek: Panama Hartmann Geisha Natürel
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 / 40'lı Kağıt
Öğütüm Detayları: Comandante 16 Klik
Su Detayları: Nestle Purelife 95C
Toplam Süre: 3.32
Kahve Miktarı: 12.5 gr
Oran: 12.5/200

Demleme Basamakları: 4x50 (İlk ve son döküşte sert spin)

Tadım detayları:
Normal şartlarda bu kadar ince öğütüme gitmemekle beraber gittiğimde de dereceyi oldukça düşürüyorum fakat kavurucunun forumda verdiği öneri üzerine ince öğütüm ve yüksek sıcaklık ikilisine gittim. Zira tavsiye demleme süresi 4 civarıydı, hayli inceye gitmek gerekiyor.

Daha önce deneyimlediğim çoğu Geisha'dan (özellikle de tipik olanlardan) farklı biri olduğunu söyleyebilirim. Mesela kuru kokuda veya bardakta pek güçlü değildi, çiçeksiliği de hiç hissetmedim. Tipik olarak bahsettiğim geishalarda çiçek ve limon kendisini mutlaka hissettirirdi ya da çaysılık. Bu kahve ise tatlı yönüyle ön planda kalıyor. Elde ettiğim çıktı oldukça temiz ve tatlıydı fakat bunun dışında hiçbir ayırt edici yönü yoktu. Yani dümdüz aynı şekilde ilerleyen bir bardak içtim. Pek tatmin edici bir sonuç aldığımı söyleyemem, umarım ilerleyen demlemelerde çeşitli parametrelerle oynayarak daha farklı bir sonuç elde edebilirim.

Demleme Reçetesi:

Çekirdek:
Etiyopya Korate Natürel Heirloom
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 / 100'lü kağıt
Öğütüm Detayları: Comandante 20 Klik
Su Detayları: Nestle Purelife / 94C
Toplam Süre: 2.44
Kahve Miktarı: 18 gr
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 54-160-288 (İlk ve son döküşler swirl)

Tadım Detayları: Tadım notlarını alışveriş yaparken referans olarak almayı sevmesem de bu kahveninkileri ilk gördüğümde bana hitap edeceğini tahmin etmiştim. Gayet keyifli bir Etiyopya. Meyvemsi fakat çok köşeleri olan bir meyvemsilik olduğunu söyleyemem bence bir natürele göre sakin tarafta kalıyor. Sakinliği açmak gerekirse bana mangodan ziyade nektarini anımsattı, yani keskin tropikal hissiyatlı bir natürel değil. Çiçeksilik de bardak genelinde hakim. Dinlenme süresi arttıkça kahvenin performansının daha da yükseleceğini düşünüyorum.
Reçetede; su derecesini 92 dereceye, oranı 1/15 e çektim ve süre olarak 2.25 gibi sonlandı. Normal şartlarda 1/16 orandan aşağı gitmememe rağmen geçtiğimiz günlerde bu kahveye 1/16 nın çok geldiğini hissettim, rahatsı edici ölçüde sulu oluyor. 1/15 ise çok daha keyifli bir çıktı verdi.

Pacamara içşn reçetesi olan var mı? R türlü verim alamadım

Pacamara içşn reçetesi olan var mı? R türlü verim alamadım
varsa aeropress ile en iyi donucu aldım.
15/230 cmd 18 klik 96’ su
tek seferde suyu dök, karıştır.1.dk da swirl 1:30 a kadar press.Baya tatlı bi sonuç aldım.

Geisha özelinde yaptığım demleme notları şöyle:

Cmd c40 16 klik, 13 gram kahve
93 derece abant su
B75 dripper
50,140,210 ml döküşler demleme 2 dk civarı sürüyor. +10 saniye civarı arttırılabilir.

Tatta bitki çayı, çiçeksilik ile olgunlaşmamış ham şeftali var. Bu şekilde en azından benim için kabul edilebilir fincan ortaya çıktı. Denemenizi tavsiye ederim.

Aylık alıma;
Lord Voldemort
Buenos Aires
Panama geishayla katılmıştım.
Grizzly'nin seçkilerini her zaman çok sevmiştim. Tüm seçkileri için teşekkürler. Ancak bu 3lü ayrı bir şey ayrıca bu üçlü minimalinde Panama Geisha harika bir kahve. Sanırım bu sene içtiğim en güzel kahve diyebilirim. Bal gibi kahveydi gerçekten. Bitmesini istemeye istemeye içtim. :(
Tin in son seçkisindeki Sudan Rume, geisha ve diğerlerinden daha üstteydi benim için. Ayrıca Nisan ayında uncommondan ve aila dan da içme fırsatım oldu. Uncommon un 2 çekirdeği de harikaydı. Colombia Jose Uribe Lasso Chili Bourbon Coe altıncısı seçilmiş 2023. Colombia Nestor Lasso Ombligon bu da Wbc 2023 te üçüncü olan baristanın kullandığı kahveymiş.
Aila'dan da Yellow bourbon vardı Los nogales. Kahvenin üzerine suyu döktüğün andaki koku gibisini daha önce hissetmemiştim. O şekliyle de içtiğim beğendiğim 2024 ilk 5 ayındaki kahvelerim oldu. :)

Açıkçası Grizzly'den ilk defa alışverişin getirdiği bir stress vardı ama forumdaki yorumlara güvenerek aldım, kargolama süreci yoğunluktan dolayı biraz sancılı oldu, ilgililerin iletişimi bu yoğunluğa bağlı olsa gerek pek hoşlanmağım tarzdaydı, paket olarak bu fiyat skalasında yaptığım alışveriş içinde en zayıfıydı, naylon paket, elimde olan başka alüminyum valfli boş paketle değiştirdim. Lezzet olarak beğendim, aylık alımda denk gelirse alırım ancak diğer zamanlarda indirimsiz fiyatlar ile tercihim olacağını sanmıyorum.

Aynı şekilde kargo firmasına bilgilerim eksik ve yanlış verilmiş. Kendileriyle iletişime geçtim ama çözüm odaklı bir tavır yoktu yanıt bile alamadım. Ürünü 8 gün içinde anca alabildim. Kraft kağıdında geldi kahve çekirdekleri. Hiç hoşuma gitmedi o kraft kağıdı, üstünde bilgiler de yok. Ne kahve adı yazıyor ne kavrum tarihi hiçbir bilgi yok. Kahveyi henüz açmadım. Eğer kahve 10/10 çıkarsa indirim oldukça sipariş ederim ama aksi halde indirimde bile düşünmeyeceğim.

Aynı şekilde kargo firmasına bilgilerim eksik ve yanlış verilmiş. Kendileriyle iletişime geçtim ama çözüm odaklı bir tavır yoktu yanıt bile alamadım. Ürünü 8 gün içinde anca alabildim. Kraft kağıdında geldi kahve çekirdekleri. Hiç hoşuma gitmedi o kraft kağıdı, üstünde bilgiler de yok. Ne kahve adı yazıyor ne kavrum tarihi hiçbir bilgi yok. Kahveyi henüz açmadım. Eğer kahve 10/10 çıkarsa indirim oldukça sipariş ederim ama aksi halde indirimde bile düşünmeyeceğim.
Selamlar sadece 500g paketler kraftta geliyor. Onun dışında 250g ve 1000g paketler yurtdışından ithal ettiğimiz özel baskılı paketlerde geliyor. Kahve üzerinde sadece menşei ve çiftlik ismi bilgisi var. Künyeye web sitesinden ulaşabilirsiniz. Kargo firmasına giden bilgiler otomatik websitesinden çekiliyor aslında bizim tarafta eksik girebilecek bir durum olmaması lazım aslında ama kontrol ederiz. Tavır konusunda da konuşuruz arkadaşlarla tekrardan. Böyle bir izlenim yaratmak istemeyiz hiçbir zaman. Herkesin her türlü güzel bir deneyim yaşaması amacımız.

Selamlar sadece 500g paketler kraftta geliyor. Onun dışında 250g ve 1000g paketler yurtdışından ithal ettiğimiz özel baskılı paketlerde geliyor. Kahve üzerinde sadece menşei ve çiftlik ismi bilgisi var. Künyeye web sitesinden ulaşabilirsiniz. Kargo firmasına giden bilgiler otomatik websitesinden çekiliyor aslında bizim tarafta eksik girebilecek bir durum olmaması lazım aslında ama kontrol ederiz. Tavır konusunda da konuşuruz arkadaşlarla tekrardan. Böyle bir izlenim yaratmak istemeyiz hiçbir zaman. Herkesin her türlü güzel bir deneyim yaşaması amacımız.
Kargoda çok sıkıntı yaşadım. Kolay Gelsini aradım, bize gönderici bu numarayı ve adresi vermiş dediler. Sonra espressoperfecto sitesinden baktım iletişim bilgilerini ve adresi doğru girmişim. Telefonu da değiştiremiyormuşuz, adresi güncelledim ama gelip evde bulamayıp dönmüşler, numara da yok. Wpden ulaştım arkadaşlara ama tam net bir dönüş olmadı.

Bu arada pek bakamıyordum foruma bazı sebeplerden ötürü. Sidra için sorular gelmiş. Sidra süre anlamında kavurma makinesi içerisinde en az kalan kahvemiz. Wush Wush’tan bile daha düşük bir DTR’ye sahip. Bizdeki sidra yapısı gereği ile çabuk koyulaşan ve hatta yap bırakabilen bir kahve. 1 saniye içerisinde bile değişiyor. Her kavrumun cuppingi yapıldı ve kabul ettiğimiz aralıklar içerisinde olanlar gönderildi.
Kavurmalarda en büyük amacımız sürdürebilirlik, bu nedenle de elektronik ortamda bilgisayar takibi ile kavrumlarımızı yapıyoruz. Daha sonrasında agtron ölçümü ve test cuppingleri yapılıyor.
Özetle bu kahve geçen seneki El Mirador gibi hızlı koyulaşabilen ve hatta yağ bırakabilen bir kahve. :)
Afiyet olsun hepinize.

Kargoda çok sıkıntı yaşadım. Kolay Gelsini aradım, bize gönderici bu numarayı ve adresi vermiş dediler. Sonra espressoperfecto sitesinden baktım iletişim bilgilerini ve adresi doğru girmişim. Telefonu da değiştiremiyormuşuz, adresi güncelledim ama gelip evde bulamayıp dönmüşler, numara da yok. Wpden ulaştım arkadaşlara ama tam net bir dönüş olmadı.
Kolay gelsin tarafında biz de bu şekilde şikayet alıyoruz. Bu konuyu çözmek için çalışmalarımız sürüyor. Neticede günün sonunda mağdur olan sizler oluyorsunuz. Bu da kesinlikle istemediğimiz bir durum.

Geri