• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Natural ve Yıkanmış kahve demleme ipuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kaan716
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaan716

Barista
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Merhabalar, ilk defa natural işlenmiş bir kahve aldım. Yıkanmış bir kahveye göre parametrelerde nasıl bir değişiklik yapabilirim? Daha uzun blooming, daha kalın öğütüm, daha düşük su sıcaklığı gibi tavsiyeler okudum. Yanlış demleme yapıp "demek ki natural kahveler böyleymiş" dememek" için verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Merhabalar, ilk defa natural işlenmiş bir kahve aldım. Yıkanmış bir kahveye göre parametrelerde nasıl bir değişiklik yapabilirim? Daha uzun blooming, daha kalın öğütüm, daha düşük su sıcaklığı gibi tavsiyeler okudum. Yanlış demleme yapıp "demek ki natural kahveler böyleymiş" dememek" için verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
Öncelikle ne kadar az parametre ile oynarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz takip etmesinin kolay olması bakımından genel tavsiyelere gelecek olursak;

Daha düşük sıcaklık yıkanmış kahvelere göre tercih edilir sıcaklığın çözücü etkisinden dolayı ama değişmez kural değildir

Daha kısa blooming tercih edilir şahsen yıkanmış 40 sn yapıyorsam standart reçetemde naturel için 30sn yapıyorum
(Kavurum tarihi yakınsa süre uzayabilir kesin değişmez bilgiler değil elbette bunlar)

Tabi öğütüm bir tık kalın olabilir ancak , bunların hepsini aynanda oynamak düşük çözünme getirebilir sonuçta hepsi aşağı yukarı aynı amaca hizmet ediyor eklediğim fotoğrafa göre parametrelerle oynayabilirsiniz.

Not: Görsel sahibi ben değilim forumdan bulmuştum.

74d0a6e1-037a-40c0-b964-397af7ec3c09.jpeg

Her natural için mükemmel bir reçete diye birşey olmayacağı için yani her çekirdekte bir ortalama demleme yapmanız gerekecek.

Örn. Cmd 22 90 derece ile bi demleme yapın. Ona göre yukarıdaki tabloya göre değerlerle oynayın. Diyelim ki tuzlu oldu az çözünme olarak yorulmayıp sıcaklığı arttırın. Ben genelde öğütümü sabit tutup sıcaklıkla oynuuorum. Bu şekilde en azından döküş süresinde radikal tutumlara gitmemiş oluyorsunuz. Vb vb.

Her natural için mükemmel bir reçete diye birşey olmayacağı için yani her çekirdekte bir ortalama demleme yapmanız gerekecek.

Örn. Cmd 22 90 derece ile bi demleme yapın. Ona göre yukarıdaki tabloya göre değerlerle oynayın. Diyelim ki tuzlu oldu az çözünme olarak yorulmayıp sıcaklığı arttırın. Ben genelde öğütümü sabit tutup sıcaklıkla oynuuorum. Bu şekilde en azından döküş süresinde radikal tutumlara gitmemiş oluyorsunuz. Vb vb.
Elbette nokta atışı bir reçete beklemiyorum. Ancak natural ve yıkanmış kahveler farklı profilde olduğu için demlemede değiştirmem gereken parametreler varsa onları değiştireyim. Tabii ki kahvenin yoğunluğu, ürettiği toz ve su tutması gibi faktörler de işleme yöntemi kadar önemli olabilir. Tek amacım Shantawene veya natural kahvelere karşı yanlış demlediğim için ön yargım olmaması.

Geri