• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent g50 inceleme [uzun kullanım]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ha7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ha7

Yeni Üye
İsim
H A
Daha fazla  
İsim
H A
Herkese Merhaba,

Bu forumdaki ilk post'umu bir inceleme ile yapmaya karar verdim. Yaklaşık 3 yıldır bu değirmeni kullanıyorum.

Öncelikle üretim kalitesinden ve dizayndan başlamak lazım:

20220902_085205.jpg
Dıştan bakıldığında tepe kısmındaki vida ve sapın uç çıkıntısının işçiliği haricinde gözü rahatsız eden bir şey yok. Tasarımı ve tutuş ergonomisi başarılı.
3 yıllık kullanımda tavan ve taban kısmındaki kenarlarda boya soyulması var. Bence normal rahatsız etmiyor.
20220902_084327.jpg

İçe gelindiğinde ise boş durumda dişler duvara bir klikte sürtünmeye başlıyor ve şiddeti azalarak bu sürtünme (ve ses) 13 klike kadar devam ediyor.
20220902_084622.jpg
Kullanıma gelecek olursak:
Benim yaşadığım en büyük sorun kahve öğütmek için gereken kuvvetin yüksekliği oldu. Öğütmeye çalışırken bende oluşan dirsek ve bilek ağrılarını bir arkadaşımın 1zpresso değirmenini kullanana kadar normal sanıyordum.
Diğer bir büyük handikap da topuz dizaynı. Topuza monte edilmiş rulmana giren sapın uç kısmı kesinlikle kullanışlı değil. Oraya sabitleyen bir mekanizma olmadığı için öğütüm esnasında sık sık çıkıyor ve sık sık yere de düşüyor.
Öğütümüne gelecek olursak, genel olarak fena değil tek eksisi 20-36 klik arası öğütümlerde göze çarpan aşırı ince partiküller; V60 demlemelerimin sonunda kahve yatağının üstü çamurumsu oluyor.

Son olarak müşteri ilişkileri kısmına da değinmek istiyorum:

Ürünü ilk aldığımda yukarıda da gözüken topuz kısmında rulmanın girdiği yer çatlaktı. Firmaya ilettiğimde hemen yenisini gönderdiler. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi, topuz tasarımını bir dizayn hatası olarak gördüğümden çatlak olan da "yeni" olanda da aynı problem yaşanıyor(çıkma).
Yeni tasarımlarında kapak kısmının değiştiğini farkettim ve ayrı olarak satıldığını gördükten sonra firmaya mail yolladım ve yeni kapağın bendeki modelle uyumlu olup olmadığını sordum fakat dönüş alamadım (4 ayı aştı).

Son versiyonlara baktığımda yukarıda anlattığım bazı kısımların düzeltildiğini görüyorum, eminim başkaları da benzer geri dönüşlerini yansıtmıştır. Benim yenileri deneme fırsatım olmadı. Lütfen siz denediyseniz öğütme için gerekli kuvvet ve yataklama/sürtünme problemleri hakkında yorumlarınız bırakın :)

Her şey göz önüne alındığında kendimi bir türk üreticinin prototip ürün testçisi gibi hissettim, o yüzden çok da gocunmadım, iş yapıyor.

6/10

1662322698987.png
1662322750718.png

Herkese Merhaba,

Bu forumdaki ilk post'umu bir inceleme ile yapmaya karar verdim. Yaklaşık 3 yıldır bu değirmeni kullanıyorum.

Öncelikle üretim kalitesinden ve dizayndan başlamak lazım:

Ekli dosyayı görüntüle 21849
Dıştan bakıldığında tepe kısmındaki vida ve sapın uç çıkıntısının işçiliği haricinde gözü rahatsız eden bir şey yok. Tasarımı ve tutuş ergonomisi başarılı.
3 yıllık kullanımda tavan ve taban kısmındaki kenarlarda boya soyulması var. Bence normal rahatsız etmiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21850

İçe gelindiğinde ise boş durumda dişler duvara bir klikte sürtünmeye başlıyor ve şiddeti azalarak bu sürtünme (ve ses) 13 klike kadar devam ediyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21851
Kullanıma gelecek olursak:
Benim yaşadığım en büyük sorun kahve öğütmek için gereken kuvvetin yüksekliği oldu. Öğütmeye çalışırken bende oluşan dirsek ve bilek ağrılarını bir arkadaşımın 1zpresso değirmenini kullanana kadar normal sanıyordum.
Diğer bir büyük handikap da topuz dizaynı. Topuza monte edilmiş rulmana giren sapın uç kısmı kesinlikle kullanışlı değil. Oraya sabitleyen bir mekanizma olmadığı için öğütüm esnasında sık sık çıkıyor ve sık sık yere de düşüyor.
Öğütümüne gelecek olursak, genel olarak fena değil tek eksisi 20-36 klik arası öğütümlerde göze çarpan aşırı ince partiküller; V60 demlemelerimin sonunda kahve yatağının üstü çamurumsu oluyor.

Son olarak müşteri ilişkileri kısmına da değinmek istiyorum:

Ürünü ilk aldığımda yukarıda da gözüken topuz kısmında rulmanın girdiği yer çatlaktı. Firmaya ilettiğimde hemen yenisini gönderdiler. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi, topuz tasarımını bir dizayn hatası olarak gördüğümden çatlak olan da "yeni" olanda da aynı problem yaşanıyor(çıkma).
Yeni tasarımlarında kapak kısmının değiştiğini farkettim ve ayrı olarak satıldığını gördükten sonra firmaya mail yolladım ve yeni kapağın bendeki modelle uyumlu olup olmadığını sordum fakat dönüş alamadım (4 ayı aştı).

Son versiyonlara baktığımda yukarıda anlattığım bazı kısımların düzeltildiğini görüyorum, eminim başkaları da benzer geri dönüşlerini yansıtmıştır. Benim yenileri deneme fırsatım olmadı. Lütfen siz denediyseniz öğütme için gerekli kuvvet ve yataklama/sürtünme problemleri hakkında yorumlarınız bırakın :)

Her şey göz önüne alındığında kendimi bir türk üreticinin prototip ürün testçisi gibi hissettim, o yüzden çok da gocunmadım, iş yapıyor.

6/10

Ekli dosyayı görüntüle 21852
Ekli dosyayı görüntüle 21853
Merhaba, bu değirmenin yeni versiyonunu bir yıldan kısa bir süre kullandım. Bahsettiğiniz topuzdaki handikap ve sap kısmının kapağa bağlandığı bölümdeki çirkin, çapaklı görünüm yoktu. Kapak da güzel ve kaliteli bir plastiğe dönüşmüştü. Natürel model kullandığım için boya sorunu da yaşamadım. Yüne ilk versiyona göre son versiyonda, çekirdeklerin değirmene aktarıldığı üst boşluk kısmı genişletilmişti diye biliyorum. Öğütümü de Comandante ile kıyaslarsam bahsettiğiniz gibi kol ağrısı yapacak kadar sert değil, Comandante ile neredeyse aynı sertlikte diyebilirim. Fakat sürekli içtiğim açık kavrumlarda da Comandantede öğütüm kısa krank koluna rağmen biraz daha yumuşak gibi ama atla deve bir fark yok, en fazla yüzde 20 gibi fark vardır. Comandante'yi g50 gibi uzun bir kolla kullansak elbette öğütümü biraz daha yumuşar.
Öğütüm ve demlemeye etkisine gelirsem Comandante normal olarak önde. Fakat bu g50 kötü demek değil, ben alırken g50 100 birim ise CMD Mk4 220 birim gibi fiyatlıydı, 2 kattan fazla fiyat farkı / performans olarak değerlendirmek daha doğru.
Şimdi baktığımda Molent g50 3500 TL olmuş. Kusura bakmasınlar ama üste 1000 TL ekleyip Comandante almak varken kimse Molent almaz.

Sitesine girince "çok yakında" yazıyor uzun süredir.
G50 yada farklı bir model üretimi an itibariyle yok sanırım. :unsure:

Ana sayfa öyle, ama https://www.molenttools.com/kahve-degirmenleri adresinden ulaşılabiliyor.
Stokta da var görünüyor ürünler.

Başlarda Timemore C2 ve CMD arasında güzel bir yer bulmuştu kendine, C2'nin üzerine biraz daha koyup G50 almak mümkündü.
Şu an çok daha fazla alternatif varken 3500'e G50, 1500'e Pocket (hatta şu an 1599 olmuş sitede) çok anlamsız.

Bir molent kullanıcısı olarak zamanında aldığım fiyata göre performansindan falan memnunum ama şuan ki fiyatlandırma eğer bu şekilde olacaksa ben de tercih etmezdim
Ayrıca bir noktaya da değinmek istiyorum Dağ , bayır sürekli gezen ve değirmenimi yanımda götüren insanım , bundan dolayı alüminyum kavanoz alayım dedim kırılma riskinin önüne geçmek için ama kavanoz 250 TL ve fiyatı daha da artacakmis , bana bu şekilde geri dönüş yapıldı
Kimse kusura bakmasın bu fiyatlandirma hoş değil

Bir molent kullanıcısı olarak zamanında aldığım fiyata göre performansindan falan memnunum ama şuan ki fiyatlandırma eğer bu şekilde olacaksa ben de tercih etmezdim
Ayrıca bir noktaya da değinmek istiyorum Dağ , bayır sürekli gezen ve değirmenimi yanımda götüren insanım , bundan dolayı alüminyum kavanoz alayım dedim kırılma riskinin önüne geçmek için ama kavanoz 250 TL ve fiyatı daha da artacakmis , bana bu şekilde geri dönüş yapıldı
Kimse kusura bakmasın bu fiyatlandirma hoş değil
250 TL ucuz. 1zpresso benzer fiyat etiketindeki ürünlerine alüminyum kavanoz için 500 lira civarı fiyat çekiyor.

Kırılma riski olmasın diye alüminyum tercih etmenizi önermem. Alüminyum düşse kırılmaz ama çok kolay bir şekilde yamulabilir ve işlevini yine yitirebilir. Ucuz cam-plastik kavanozlar bence daha mantıklı.

250 TL ucuz. 1zpresso benzer fiyat etiketindeki ürünlerine alüminyum kavanoz için 500 lira civarı fiyat çekiyor.

Kırılma riski olmasın diye alüminyum tercih etmenizi önermem. Alüminyum düşse kırılmaz ama çok kolay bir şekilde yamulabilir ve işlevini yine yitirebilir. Ucuz cam-plastik kavanozlar bence daha mantıklı.
G50 uyumlu bir kavanoz bulabilir miyim ama o önemli Kendi sitelerinde malesef bulamadim Comandante gibi polimer hazne seçenekleri olsa çok iyi olurdu aslında
Dediğiniz gibi aluminyumda o konuda avantajlı değil ama en azından cam hazneye göre daha iyi olur diye düşündüm

Uzun süre kullandım g50 yi. Sonra comandante alınca biraz atıl kaldı. V60 demlemelerde yatakta çamurumsu görüntü oluyordu ama fincana pek yansıdığını söyleyemem. C40 la öğütüm yaptığıma göre aman aman tatsal farklılıklar da hissetmedim.

Sonuç olarak aldığım dönemde fiyat/performans olarak mantıklıydı. Ama bu fiyatlarla mantıklı değil. Stoğa girdiği zaman kampanya ile beraber gireceğini ve 2500tl gibi satılacağını düşünüyorum, tabi stoklar açılırsa.

Müşteri ilişkileri olarak çok memnundum, ne zaman iletişime geçsem çok hızlı ve çözümcül şekilde cevap aldım.

Umarım daha iyi yerlere gelir.

Tenha sokaklardan geçerken dikkatli ol hocam
Bak bu doğru işte 😅

Tabi o zamanlar yeni yeni öğreniyordum nitelikli kahveyi. Çok nitelikli çekirdekler almıyordum, damağım çok gelişmemişti, elimin ayarı derken bunların da etkisi vardır bu düşüncemde kabul.

Ama gece gündüz gibi farklar olmadığı yönünde hala fikrim. Çekirdeği iyi seçip parametreleri doğru uygulayınca (su sıcaklığı ve su markası, öğütüm kalınlığı, döküş sayısı ve debisi gibi) molent g50 ile gayet güzel sonuçlar alınıyor.

Bak bu doğru işte 😅

Tabi o zamanlar yeni yeni öğreniyordum nitelikli kahveyi. Çok nitelikli çekirdekler almıyordum, damağım çok gelişmemişti, elimin ayarı derken bunların da etkisi vardır bu düşüncemde kabul.

Ama gece gündüz gibi farklar olmadığı yönünde hala fikrim. Çekirdeği iyi seçip parametreleri doğru uygulayınca (su sıcaklığı ve su markası, öğütüm kalınlığı, döküş sayısı ve debisi gibi) molent g50 ile gayet güzel sonuçlar alınıyor.
Ben tozları eleyerek demleme yapıyorum. Gece gündüz değil, öğle-ikindi kadar bile fark bulamadım.

Ben bir süre iki değirmeni de aynı anda kullandım. Molent'de demleme sonunda üst kısımda oluşan, tozdan kaynaklı çamursu tabaka Cmd'de olmuyor. Kahveden kahveye elbette değişiyor ama özellikle toz üretmeye meyilli kahvelerde Comandante daha iyi.

Ben de mayıs ayında Molent G50 ve V60 alarak aranıza katılmıştım. bu forumun da araştırmalarımda çok büyük katkısı faydası olmuştur. tekrardan teşekkürler.
konusu açılmışken sormak isterim: Tüm reçetelerde CMD klik sayısı verildiği için reçetinizi nasıl oluşturuyorsunuz?

Kasım 2020'den beri siyah G50 kullanmaktayım. Sadece dış boyası parça parça döküldü, dökülüyor. Bir de şu deri kavrama bantı çift katmanlıymış, iki deri katmanı arasındaki yapıştırıcı oynayınca deri tabakaların hizalaması kaydı :) Onun haricinde mekanik bir sıkıntı yok.

ben c2den chestnut x e gecince berraklık anlamında baya fark oluşmuştu ve kahvenin tadi dahada dengelenmişti garip :D özellikle ince öğütümde minimum toz oranı demlemede iyi sonuç için çok kritik çoğu zaman giriş-orta seviye değirmenler bu konuda sınıfta kaldığından parametre anlamında yeterli esnekliği gösteremiyor özellikle suyu çok tutmayan kahvelerde ince öğütüm elzem

2021 sonlarında Hz. Youtuberlara kanıp ben de almıştım.Hatta 1 ay da beklemiştim.
Yerli üretici olması sempatik gelmişti açıkçası. Bu Hz. Youtuberlar öyle bir anlatıyorlardıki , Bir iki aya kalmaz CMDT iflas eder diye bile düşünmüştüm o dönem
Ürüne gelirsek , G50 nin kapsamlı bir revizyona ihtiyacı var.
1zpresso’nun Q2 ‘si bile daha iyi öğütüyor.
1 ay kullanıp sattım.
Son açıklanan fiyatla ne yapmaya çalıştıklarını da anlayamadım.
Anlayan olup anlatırsa sevinirim

Geri