Merhaba, ilk mesajımı bu konuya atmış olayım.
Bir süredir Molent G50 kullanıyorum. Yerli bir ürün olması sebebiyle satın alırken bile gereksiz ön yargılı yaklaştığımı ürünü alıp çeşitli çekimlerde denedikten sonra fark ettim. Bana gelen versiyonda, kahvetrip’in haklı eleştirisini yaptığı üst kapak eksikliğinin giderildiğini de söyleyeyim. Sanırım ürünlerde revizyonlarla devam ediyorlar. Çekimlerde büyük tutarsızlıklar yok. Satın aldığımız ürünlerde zaman zaman karşılaştığımız, ucuzluk/kalitesizlik göstergesi olabilecek ses, gevşeklik, malzeme kalitesi eksikliği gibi konularla karşılaşmadım. Kesinlikle onerebilecegim bir ürün olmuş G50.
Yalnız eleştirmek istediğim iki konu var.
1- Gönderdikleri ahşap kutuda bazı soyuklar ve ürünün kendisinin üzerinde bazı çizikler olduğunu gördüm. Buna önlem almaları gerekiyor.Ben çok önemsemedim ancak bazı müşteriler haklı olarak bunu dile getirebilir. (Ürün üretim/kaliphane aşamasından bu şekilde çıkıp gönderildiyse daha büyük bir sorun var demektir. Yolda olduysa kargo paketlemesini gözden geçirebilirler.)
2- Sitelerinde de bulunan öğütüm araliklari tablosu, özellikle kalın çekimler için tamamen yanlış. En azından benim elimdeki ürün için bu geçerli. Özellikle French press ve Kağıt filtre (benim özelimde Moccamaster) çekim önerileriyle gerçek ihtiyaç arasında neredeyse 15 click fark var. Filter-brew 18-25 click denmiş, bu araliklardaki ogutum kagit filtre icin aşırı ince. Ben Moccamaster için 34-40 arası, french press icin 40-45 click aralığini kullanıyorum. Dolayısıyla önerilerinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. (Eğer bu konu değirmenden değirmene farklılıklar nedeniyle yaşanıyorsa, bunun daha büyük bir problem olduğunu düşünüyorum firma için.)
Her halükarda, bu sorunlar giderilebilecek, çok kayda değer olmayan sorunlar.
Firmayi bu çok başarılı ürün için tebrik ediyorum.