• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka Pot ile Americano nasıl yapılır ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan turt1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turt1

Yeni Üye
İsim
Mustafa
Daha fazla  
İsim
Mustafa
merhabalar, espresso makinesi yakın zamanda alamayacağım için, moka pot almaya karar verdim.

Bialetti Moka Pot New Venus 2 Cup modelini düşünüyorum. Ancak deneyimli olanların yardım ve desteklerine ihtiyacım var :)

Bialettinin 2 cup modelinde 85 ml su haznesi olduğu belirtilmiş. Kahve haznesi kç gram kahve alıyor ve sonucunda ne kadar ml kahve elde edebiliyoruz ? Americano için elde edilen kahveye ne kadar su eklemek gerekiyor ?

4 cup modelini alsam, daha seyrek kahve miktarı ile demleye yapabiliyor muyum ?

Destek ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Mokapot haznesine kahve tam miktarda doldurulur. Az miktarda doldurularak yapılan kahvenin tadı bozuk oluyor. İhtiyaca göre büyük veya küçük mokapot kullanılmalıdır. 2cup 4 cup gibi ölçüler maalesef üreticiye göre değişmektedir. Genelde 3 cup mokapot , 1 kişilik kahve yapıyor.

Mokapot ile Americano yapılmaz. Çünkü zaten, mokapot espresso yapıyor değildir. Kendine has bir kahve yapar.

4cup model sanırım 1 kişi için fazla olur. İki kişiye tadımlık kahve üretebilir. Gerekirse tekrar yapılabilir.

Lütfen sıfırına para vermeyiniz. İkinci el alınız.

Mokapot haznesine kahve tam miktarda doldurulur. Az miktarda doldurularak yapılan kahvenin tadı bozuk oluyor. İhtiyaca göre büyük veya küçük mokapot kullanılmalıdır. 2cup 4 cup gibi ölçüler maalesef üreticiye göre değişmektedir. Genelde 3 cup mokapot , 1 kişilik kahve yapıyor.

Mokapot ile Americano yapılmaz. Çünkü zaten, mokapot espresso yapıyor değildir. Kendine has bir kahve yapar.

4cup model sanırım 1 kişi için fazla olur. İki kişiye tadımlık kahve üretebilir. Gerekirse tekrar yapılabilir.

Lütfen sıfırına para vermeyiniz. İkinci el alınız.
İkinci el alırken de dikkat etmek gerekir. Alüminyumu soyulmuş, oksitlenmişleri almamak lazım. Düzgün kurulayarak kullanınca bu sorunlar olmuyor zaten.

Mokapotun kahve haznesi neyse o kadar kahve konulur, daha aza inilmez. Yani kahve haznesi 20 gramsa 15 gram kahve konulmaz, düzgün çıktı alamazsınız. Kaç cuplık alacağınız size kalmış, tek kişiye 1 cuplık da yetebilir 5 cuplık da. Tamamen sizin kullanımınızla alakalı bir durum. Ama en çok kullanılan model 3 cup, bence yeterli de bir çıktı veriyor.

Americano olmasa da americanoya benzer bir sonuç alabilirsiniz. Çıktı sonrasında ekleyeceğiniz su ise tamamen sizin zevkinize kalmış. İsterseniz çıktıx3 olarak koyarsanız isterseniz x5. Tadını nasıl severseniz.

Evet mokapot uzmanlarına bağlanalım @NoPainNoCoffee @cemix

Moka pot kahvesi espresso kadar yoğun olmadığından 1:1 oranında su eklemek Americano'ya benzer lezzetli bir kahve sunacaktır. Ben öyle yapıyorum, kahvesine göre arttırıp azaltılabilir.

Moka pottan çıkan kahve tam bir espresso olmasada 1/1.5 americanoyu andırıyor. Tabi burda önemli olan sizin damak tadınız

İkinci el alırken de dikkat etmek gerekir. Alüminyumu soyulmuş, oksitlenmişleri almamak lazım. Düzgün kurulayarak kullanınca bu sorunlar olmuyor zaten.

Mokapotun kahve haznesi neyse o kadar kahve konulur, daha aza inilmez. Yani kahve haznesi 20 gramsa 15 gram kahve konulmaz, düzgün çıktı alamazsınız. Kaç cuplık alacağınız size kalmış, tek kişiye 1 cuplık da yetebilir 5 cuplık da. Tamamen sizin kullanımınızla alakalı bir durum. Ama en çok kullanılan model 3 cup, bence yeterli de bir çıktı veriyor.

Americano olmasa da americanoya benzer bir sonuç alabilirsiniz. Çıktı sonrasında ekleyeceğiniz su ise tamamen sizin zevkinize kalmış. İsterseniz çıktıx3 olarak koyarsanız isterseniz x5. Tadını nasıl severseniz.

Evet mokapot uzmanlarına bağlanalım @NoPainNoCoffee @cemix

Selamlar @Secron

Evvela tarafından uzman olarak nitelendirilmek gururlandırdı beni.

Başlığın sahibi arkadaşımız ile özel mesaj yoku ile kısa bir sohbet yaptık,lakin genel bir olması açısından bildiklerimi paylaşayım.

Şahsen kendi adıma aldığım ürünleri özen ile seçerim ve bir kaz almayı tercih ederim.Bu nedenle bütçemi uygun hale getirdikten sonra ekipmanın sıfırını temin ederim.Bu nedenle mokapot’unda sıfırı ve sağlık açısından daha doğru olduğunu düşündüğüm için tavsiyem çelik olan modellerdir.Benim iki tane mokapotum oldu ve her ikiside Bialetti markasının,bu nedenle ilgili markanın Musa yada kendi kullandığım Venüs modelini tavsiye ederim.

Cup bir ölçü birimi olmak ile birlikte 3Cup bir kişilik porsiyona tekabül etmektedir.Bu nedenle eğer tek kişi tüketecek ise 3Cup yada 4Cup ölçü birimindeki modelini tavsiye ederim.Ben hiç bir demlememde yada tüketimde ölçü birimi kullanmadığım için elde edilen çıktının miktarını bilmiyorum lakin tahminimce 1/3 oranda bir su ilavesi ile tatminkar bir fincan elde edilebilir.

Geri