• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ruanda, Cyato, natürel
Kinu m47 rebel, pour over burr ile 3.7
Hario switch seramik, cafec traditional
Nestle 94 derece
15 gr kahve, 250 ml su

4 parçalı döküş, ilk döküşte switch kapalı, sonra hep açık. Bu ve bunun gibi fiyatına nazaran tat beklentisinin üstündeki kahveler beni çok mutlu ediyor. Piyasalara, sermayeye çalımım buymuş gibi hissediyorum. Kahve 2 aylık ama hala gayet meyvemsi.

• Kahve: Brayan Las Palmas Strawberry Toplam 18g (16g + 2g olarak ayrılmış).
  • Öğütüm: 1ZPresso ZP6 için 65 klik (0.0 burr lock kol oynamayacak şekilde )
  • Su Sıcaklığı: 89°C ( yarı yarıya azaltılmış holy water reçetesi 1/2 Holy Water - 1 galon distile su : 0.239g magnezyum klörür and .08g sodyum bikarbonat )
    Aeropress Reçetesi
  • Aeropress inverted yöntemi ile başlıyoruz
  • İşe kahvenizi 16g ve 2g olacak şekilde iki ayrı parça halinde tartarak başlayın..
  • 1 adet kağıt filtreyi ıslatın.
  • Öğütülmüş 16g kahveyi AeroPress'in içine ekleyin.
  • 89°C'ye ısıtılmış 100g suyu dökün.
  • Süreniz 0:30 olduğunda, bir chopstick ( ben melodripinki ile karıştırdım çay kaşığı vs ile de olur. ) tek tarafını kullanarak 5 saniye boyunca karıştırın.
  • Süreniz 0:45 olduğunda, ayırdığınız diğer 2g kahveyi ekleyin.
  • 0:55'te 5 saniye daha karıştırın.
  • AeroPress gövdesini aşağı doğru bastırarak pistonu kahve seviyesine kadar getirin ve içerideki fazla havayı dışarı atın.
  • Filtre başlığını (kapağı) kapatın.
  • 1:35'te dikkatlice ters çevirin (düz konuma getirin) ve yaklaşık 30 saniye boyunca bastırın. Çıktınız yaklaşık 75g (+/-) olmalıdır.
  • Toplam sıvı miktarı 115g'a ulaşana kadar (yaklaşık 40g) oda sıcaklığında su ekleyin.
  • Toplam sıvı miktarı 155g'a ulaşana kadar (yaklaşık 40g) sıcak su ekleyin.

Videolu anlatım 2023 aeropress şampiyonluk reçetesi zaten bu

İnanılmaz bir şekilde cidden çilek + yaban mersini ve inanılmaz bir vanilya tadını alıyorsunuz hiç bir şekilde cofermentin o yapay tadını hissedemezsiniz aşırı light roast bir kahve zaten. Refraktometreniz varsa kendi tercihinize göre eklediğiniz su miktari ile de oynayabilirsiniz

Etiyopya Biloya Red Natural Dry Cherry
Lelit Mara x 94 derece , Kinu 0.8.0, Pullman sepet+ puck paper 20 gr kahve > 50 gr 1/ 2.5 oran 25 sn
kırmızı erik gibi kızılcık gibi kırmızı meyvelerin ve az da olsa şeftali+kayısı gibi sarı meyvelerin karakteri iç içe kahvede. Gülümsü veya ona benzer bir çiçeksiliği de var. Bitişteki tatlılığını özellikle çok beğendim. biraz yüksek sıcaklıkta ve 30 saniyeye yaklaşan shotlarda tatlılığı daha da artıyor fakat ben bu halini daha zarif buldum.

Web sitenizde bir değişiklik gerekiyor Zafer Bey. Menü çok geç açılıyor, bazen bir çekirdek için tıkladığımda farklı bir sayfa açılıyor.
Selam düzenleme yapıyoruz. Yeni kahveler ekleniyor. Akşama normale döner. Bana özelden ulaşabilirsiniz.

Brezilya, Fazenda Sertao, natürel, 6 aylık kahve
Sözen değirmen, en ince ayarda
İncecik, etsiz bir bakır cezve
5 gr kahve, bir fincan çeşme suyu
2 torku küp şeker
Ocağa koyduktan sonra hafif ısınınca karıştırdım, hafif toparlamaya başlayınca aldım.

Ben demlemedim, pişirdim.

Ekli dosyalar

• 20260103_085619.jpg
    20260103_085619.jpg
    68.9 KB · Görüntüleme: 95
@blackeagle bu çekirdeklerde degass süresi önerilen nedir ?
Merhaba Caner bey degass beklemeyin içebilirsiniz. Sürenin uzaması şaşırtmasın size aksine olumlu sonuçlanacaktır.3.30 4 dk demlemeler olumlu sonuçlanır. Bu kahve için geçerli bu durum. Afiyet olsun.

Zp6 Special 4.5 (0.0 kol oynamayacak şekilde burr lock )
97c 255 ml Holy water 1/2 dilluted ( 1 galon distile su su : 0,239 g magnezyum klorür ve 0,08 g sodyum bikarbonat )
Timemore Crystal eye 01 v60 + Abaca+ filtre kağıdı

1767916979508.png
(Melodrip döküşleri su kahve yatağından 1 cm yukarıda olduğu zaman dökülecek ) Extraction 19% civarı çıkıyor 4 dakika civarında bitiyor.

Not : Gerçekten tatların katman katman geldiği kompleks bir kahveye dönüşüyor melodrip+ zp6 kombosu ile beraber. Tatlılık ekşilik çiceksilik hepsinin ard arda geldiği bir kahve. Karbonik maserasyon olduğunu bilmesem kesinlikle tahmin edemezdim. İmkanınız varsa RO ya da distile su kendi özel suyunuzu yapın kahve için inanılmaz farkediyor. Su için linki de atayım.

Aylık alışverişimi yine yaptım yeni gelen çekirdekleri denemeyi sabırsızlıkla bekliyorum umarım 2025 yılının en iyisi seçilirsiniz.

Son düzenleme:
Yaye Natural , 01.12 kavrum
Lelit Mara x 94 derece , Kinu 0.8.0, Pullman sepet+ puck paper 19 gr kahve > 42 gr 1/ 2.2 oran 35 saniye
Bu reçete ile Şeftali suyu oldu kahve. Uzun ön demleme ve + 30 saniyelere çıkılmasını öneriyorum acılaşma olmuyor hem tatlılık hem aroma fazlasıyla arttı. Bana 2024 te içtiğim Gigesayı hatırlattı. O tabii yıkanmış olduğundan asiditesi keyifliydi fakat bunun da tatlılığı bal gibi , gövdesi ile öne çıkıyor. Soğudukça kompleks çiçeksi profili var.

IMG_8060.jpeg
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Endonezya Tempayan
İşleme Yöntemi: Natural Triple Yeast
Varyete: Yellow Bourbon
Kavrum Tarihi: 17.01.2026
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch Glass / Cafec Abaca+ Filtre Kâğıdı
Öğütüm Detayları: 1Zpresso ZP6 S / 5.2 Klik
Su Detayları: 94 C°/ A.O. Smith Daisy
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 45 ml 45 saniye blooming, sonra 120-190-250.
Bitiş 2:35
(4 günlük kahve olduğu için öğüttükten sonra 15 dk açıkta bekletip sonra demlemeye geçiyoruz)
Tadım Detayları: 89.5 tadım puanına sahip bir kahveye ne yorum yapılabilir diyorum ama gerçekten muazzam bir çekirdek. Triple Yeast bir çekirdek olmasına karşın kavrum o kadar iyi ki orman meyvelerinin tatlılığı, gazoz asiditesi ve florallik… Gesha gibi bir fincan ve enteresan bir karakteri var kahvenin. After taste o kadar uzun ki sanki boğazınıza orman meyveleri yapışmış gibi. İmkanı olanların mutlaka denemesini tavsiye ederim.

Etiyopya Bekele Girma ç CM ,02.01.26 kavrum,
Kinu POB 3.5.0, 15/250
Hario v60 seramik , Th-3 filtre , 94 derece assu
45 ml 45 sn blooming+wdt,100-50-50
düşük ppm su ve uzun blooming , merkezden dışarıya ve tam tersi şeklinde kahve yatağına yakın döküş şeklinde çok temiz çıktı veriyor.
Bu sene seçkideki etiyopyalar beni şaşırtmaya devam diyor ama özellikle bu kahve katmanlı olmasıyla çok üst düzey geldi. Sıcakken fazlasıyla tatlıyken soğudukça sitrik asiditenin parladığı ve çiçeksiliğin ve tatlılığın bir arada olduğu fazlasıyla katmanlı bir kahve. CM işleme methodu kahveyi kompleksleştirmiş fakat hiç fermente tatlar gelmiyor.

Son düzenleme:
Monteblanco mango için reçete önerisi yapabilecek olan var mı? V60, clever ile demliyorum ama doğru sonuca ulaşamadığımı düşünüyorum

Monteblanco mango için reçete önerisi yapabilecek olan var mı? V60, clever ile demliyorum ama doğru sonuca ulaşamadığımı düşünüyorum
Merhaba clever reçetesi şöyle olabilir.cmd 25-26 click 95-99 derece ilk önce su sonra kahve karıştırın 7 8 kere 2.25 kadar bekleyin tekrar karıştırıp süzülmesini bekleyin. Kullandığınız su çok önemli ters osmoz bir su sistemiyle ciddi sonuçlar alabilirsiniz.Ama market sularıyla performansı düşücektir.Geri dönüşlerden su önerileri: Uludağ preimum assu sarnıç gibi bölgeden bölgeye değişiyor. Düşük ppm bir suyla iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Etiyopya Bekele Girma ç CM ,02.01.26 kavrum,
Kinu POB 3.5.0, 15/250
Hario v60 seramik , Th-3 filtre , 94 derece assu
45 ml 45 sn blooming+wdt,100-50-50
düşük ppm su ve uzun blooming , merkezden dışarıya ve tam tersi şeklinde kahve yatağına yakın döküş şeklinde çok temiz çıktı veriyor.
Bu sene seçkideki etiyopyalar beni şaşırtmaya devam diyor ama özellikle bu kahve katmanlı olmasıyla çok üst düzey geldi. Sıcakken fazlasıyla tatlıyken soğudukça sitrik asiditenin parladığı ve çiçeksiliğin ve tatlılığın bir arada olduğu fazlasıyla katmanlı bir kahve. CM işleme methodu kahveyi kompleksleştirmiş fakat hiç fermente tatlar gelmiyor.
Kahveyi özetleyen güzel bir yazı olmuş elinize sağlık 🙏🏻 buna ek olarak hanımeli çiçeğindeki balı anımsatıyor bana arada kalan arkadaşlara tavsiye ederim

Aeropress - 24/25 GUATEMALA TEODORO ENGELHARDT PACAMARA/ESPRESSO
Kinu POB - Medium Fine Grind ( Sieve ile fineleri 200 micron filtresi ile fineları ayır eğer bomber r3 var ise kendi sieveini kulllanabilirsiniz )
2 tane filtre kağıdını sıcak suyla ıslat Aeropress ters(inverted yöntem ile yaptım)
18gr kahveyi ekle
94 gr 90 derece suyu ekle
Kendi kaşığı ile 25 kere karıştır ve 80 saniye bekle
Filtre kağıdını ters yöntemle tak yere doğru biraz bastır filtre kağıdında hava kalmasın ( bu çok önemli ters yöntem ile baya mutfağı batıranlar oluyor bu yüzden )
Aeropress'i ters çevir kupaya koy ve yavaşça bastır
90 gram 90 derece suyu kupaya bypass olarak ekle ( Refraktometreniz ya da TDS kaleminiz varsa bunu ayarlarken yardım alabilirsiniz

Son düzenleme:
Merhaba clever reçetesi şöyle olabilir.cmd 25-26 click 95-99 derece ilk önce su sonra kahve karıştırın 7 8 kere 2.25 kadar bekleyin tekrar karıştırıp süzülmesini bekleyin. Kullandığınız su çok önemli ters osmoz bir su sistemiyle ciddi sonuçlar alabilirsiniz.Ama market sularıyla performansı düşücektir.Geri dönüşlerden su önerileri: Uludağ preimum assu sarnıç gibi bölgeden bölgeye değişiyor. Düşük ppm bir suyla iyi sonuçlar alabilirsiniz.
26 click 95 derece, aşamalar söylediğiniz gibi ve Uludağ premium su ile denedim şimdi. 2:45te akış bitti. Maalesef yine sonuç olumlu olmadı

Geri