• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Perfect balance blend espresso kavrumu bugün 14.gününde denedim. Kingrinder k6 40klikte öğüttüm, cmd 3 klik yapıyor. Sweet water mineral kitiyle 0 suya 5 1 2 3 formülünü uyguladım, 90 ppm kadar yapıyor. Picopressoyu önden 3 tur makinenin en kaynar suyuyla döndükten sonra 16gr 70ml ile demleme yaptım. Krema hiç çıkmadı (neden anlamadım, normalde çok krema alabiliyorum) 40gr kadar çıktı verdi, 1dkda tamamlandı demleme. Acılık veya ekşilik yok, tam olarak dengeli bir kahve, içimi rahat. Krema neden gelmemiş olabilir fikri olan var mı? Görüşlerim pico demlemesi için, pico kullananlara tavsiye edebilirim, tadı gayet iyi.

Mango - İlk temas
Vişne Likörü - Yarım saniye sonra
Üst damağa yapışan kakao
Uzun aftertaste; damakta kakao devam, dilde yabanmersini. Biraz daha beklenirse portakal, zest. Uzaklarda bir yerlerde çiğ patates.
Tatlı, kompleks, ağız sulandırıcı, orta gövde, fermente tat 300'e göre az. Doyurucu, günde 1 bardak yeter.

Baho 300 içerken 30 dakikada bu notları yazdım. Uzaklara bakıp düşündüren bir çekirdek.

30/75/75/75, 90 derece fuska, klasik v60, abaca, cmd 23, 15g
İmkan varsa bir de hem Buzdağı hem de Nestle ile denemeni tavsiye ederim hocam zira burda fuskaya denk gelmiştim denedim kahveyi çöp etti.

İmkan varsa bir de hem Buzdağı hem de Nestle ile denemeni tavsiye ederim hocam zira burda fuskaya denk gelmiştim denedim kahveyi çöp etti.
Selamlar katılıyorum burak bey buzdağı ve nestle pure life bizim kahvelerde çok iyi çalışıyor bizzat denedim ama arıtma olursa harika olur..
Tam otomatik makinede americano için hangi blend'i ya da çekirdeği tavsiye edersiniz? Çok gövdeli istemiyorum. Aromatik olursa güzel olur. @blackeagle
selamlar sitio cafundo fazenda sertao milestones classic blend önerebilirim.Saygılarımla

Guatemala Geisha'da 23 klik ve 96 derecede verim alamadım. Yağ gibi akıyordu ve içimi keyifliydi ama notlarını tam ortaya koyamadı.

22 klik 98 dereceyle deneyeceğim.

Fuska ile Nestle arasında 20ppm oynuyor, çözememiş olabilirsiniz kahveyi ya da tadı uyumlu değildir. Fuska iyidir. Baho'yu Erikli ile denedim bu sabah ve kahvenin yalınlaştığını gördüm mesela, Fuska'nın verdiği kompleksiteyi kaybetmişti.

Guatemala Geisha'da 23 klik ve 96 derecede verim alamadım. Yağ gibi akıyordu ve içimi keyifliydi ama notlarını tam ortaya koyamadı.

Fuska ile Nestle arasında 20ppm oynuyor, çözememiş olabilirsiniz kahveyi ya da tadı uyumlu değildir. Fuska iyidir. Baho'yu Erikli ile denedim bu sabah ve kahvenin yalınlaştığını gördüm mesela, Fuska'nın verdiği kompleksiteyi kaybetmişti.
Baho kavrumun kaçıncı gününde demlediniz ? Biraz erken gibi geldi bana daha 2-3 gün oldu diye biliyorum kahveleri kavuralı size geçmiş tarihli mi geldi ?

Ppm değerleri aynı olsa bile kaynakları farklı olduğundan mineral değerleri farklılık gösterebiliyor. Kimisi daha tatlıyken kimisi daha ekşimsi veya bazik tarafta kalabiliyor.Bir de konudan bağımsız 30 40 ppm sularla hiç güzel demleme yapamıyorum yavan acayip tatlar oluyor onu da anlamadım.Mesela Pınar Uludağ veya Pınar Madran ile hiç olumlu demlemer oluşmadı. Bununla da ilgili tavsiye alabilirim.

Ppm değerleri aynı olsa bile kaynakları farklı olduğundan mineral değerleri farklılık gösterebiliyor. Kimisi daha tatlıyken kimisi daha ekşimsi veya bazik tarafta kalabiliyor.Bir de konudan bağımsız 30 40 ppm sularla hiç güzel demleme yapamıyorum yavan acayip tatlar oluyor onu da anlamadım.Mesela Pınar Uludağ veya Pınar Madran ile hiç olumlu demlemer oluşmadı. Bununla da ilgili tavsiye alabilirim.
Burak bey hedefimiz third wave water gibi birşeyler hazırlamak kahveleri alırken yanında hediye göndermeyi düşünüyoruz. Malum kahvenin %98.5 su en kısa zamanda duyuru yapıcaz...

Vallahi bu Gerardo kardeşimle uyum sağladık ya. Anaerobik de iyiydi, yıkanmış da iyi. Aynı çekirdeğin piyasada Kostarika Las Torres diye Honey versiyonu da varmış.

Satıştaki 2 Endonezya da müthiş. Zafer'den üç farklı Endonezya içtim, üçü de yoğun parfümsü kokulara sahipti. Son içtiğim Argopuro Fresch Cherry, karbonik müthiş bir çıktı veriyor. Orea'da, 17 klik, 20x320, nestle 94 derece. Kesinlikle alın koklayın.

Ekli dosyalar

• IMG-20250126-WA0046.jpg
    IMG-20250126-WA0046.jpg
    104 KB · Görüntüleme: 179
Pepe Jijon Sidra/Yıkanmış XTD için kavrum tarihinden itibaren kaç gün beklemeyi tavsiye edersiniz? Uzun zamandır Finca Soledad'tan bir kahve denemek istiyordum. Türkiye'den bir kavurucunun seçkisine girmesi çok iyi oldu.

Pepe Jijon Sidra/Yıkanmış XTD için kavrum tarihinden itibaren kaç gün beklemeyi tavsiye edersiniz? Uzun zamandır Finca Soledad'tan bir kahve denemek istiyordum. Türkiye'den bir kavurucunun seçkisine girmesi çok iyi oldu.
10 günden sonra deneyebilirsiniz ama zaman geçtikçe daha güzelleşiyor.

Hocam bugüne kadar içtiğim kahvelerde bir tanesi hariç hepsi bekledikçe daha güzelleşti, tat bakımından sönmedi. Hatta bu süreci takip edebilmek için 1. haftasında içmeye başlayıp 2. ayına girdiğinde bitirdiğimiz bir kaç kahve bile oldu, kendi tecribelerim şunu gösterdi: beklemekten korkmayın. Zafer'in kahveleri bekledikçe hem canlı kalıyor hem çok keyifli bir karakter sunuyor.

Endonezya Argopuro Walida, espressodaki performansı da filtredeki kadar damak sulandırıcı. 1.12 kavrumlu çekirdek tropik tropik diye patlıyor resmen. K6 40 klik öğütüm. Munzur su ile 18.3 gram kahve 45 ml civarı çıktı aldım. Başta frambuaz etkisi alttan keskin bir böğürtlen suyu gibi. Ortalarda asidite belirgin ekşi veya acılık hiç yok ve bitişte tatlı bir şerbet etkisi. Zafer hocam coşturmuş yine. ☺️ @blackeagle

Siparişim ulaştı bugün ancak paketin birinde aşağıdaki gibi büyükçe bir yırtılma söz konusuydu. Ben bantlayarak çözdüm ama yine de geri bildirimde bulunmak istedim çünkü kargoya verilmeden önce farkedilebilirdi diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• 20250130_140546.jpg
    20250130_140546.jpg
    105.2 KB · Görüntüleme: 105
Siparişim ulaştı bugün ancak paketin birinde aşağıdaki gibi büyükçe bir yırtılma söz konusuydu. Ben bantlayarak çözdüm ama yine de geri bildirimde bulunmak istedim çünkü kargoya verilmeden önce farkedilebilirdi diye düşünüyorum.
Merhaba kargoda olması kaçılmazdır bizzat dikkatli şekilde bakıyoruz ama isterseniz yenisini göndermeye hazırız.Saygılarımla

İyi günler, kahvelerin hasat yılını ve varsa sca puanlarını ürün sayfasına yazmayı düşünüyor musunuz?
Teşekkürler

İyi günler, kahvelerin hasat yılını ve varsa sca puanlarını ürün sayfasına yazmayı düşünüyor musunuz?
Teşekkürler
İyi günler,ilerleyen zamanlarda bir düzenleme yapıcaz.Fakat hepsi güncel hasattır.Puan sistemi çok göreceli olabiliyor. Benim düşüncem en iyi kahve en çok sevdiğin kahvedir mottosundayım. Saygılarımla

Geri