• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Metezer Coffee

Firma: Metezer
Kahve: Kolombiya-Antiquia
Kavurma Tarihi: Yazmıyor
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemmex, Blooming sonrası (45 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Abant su (pH:7.2) -93
Demleme Süresi: 3.15

Merhabalar , bugün elime ulaşan kahveyi deneme fırsatım oldu. Bir nitelikli kahve kıyaslaması yapmayacağım verilen ücretlere göre en az 3 kat oynuyor. Ancak eleştriye açık olmak güzel bir durumdur diye tahmin ediyorum. Tadım notlarının hiç birini alamadım cidden çok fazla bir acı tat mevcut. O yüzden fazla bir tadım notu paylaşamıyorum. Filltre kahve makinamda kullanmayı düşünüyorum su oranını biraz artırarak seyreltmem lazım. Umarım içilecek kıvama gelir. Kahveyi alırken yorum yapmıştım denemek lazım diye o yüzden paylaşma gereği hissettim.

Firma: Metezer
Kahve: Kolombiya-Antiquia
Kavurma Tarihi: Yazmıyor
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemmex, Blooming sonrası (45 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Abant su (pH:7.2) -93
Demleme Süresi: 3.15

Merhabalar , bugün elime ulaşan kahveyi deneme fırsatım oldu. Bir nitelikli kahve kıyaslaması yapmayacağım verilen ücretlere göre en az 3 kat oynuyor. Ancak eleştriye açık olmak güzel bir durumdur diye tahmin ediyorum. Tadım notlarının hiç birini alamadım cidden çok fazla bir acı tat mevcut. O yüzden fazla bir tadım notu paylaşamıyorum. Filltre kahve makinamda kullanmayı düşünüyorum su oranını biraz artırarak seyreltmem lazım. Umarım içilecek kıvama gelir. Kahveyi alırken yorum yapmıştım denemek lazım diye o yüzden paylaşma gereği hissettim.

Kahve Puanı:87
Bu puanı aldığı için Nitelikli Sınıfında değerlendirmeniz lazım. 2018 Hasadı Nitelikli Çekirdekle bile karşılaştırabilirsiniz.
Bir Cupping yapıp notaları değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

87 Puanlık Çekirdekten aldığınız puan Acı tat değildir, onun has be has notasıdır hocam.

Tadım Notları: Ceviz, Kakao, Şeftali, Kızılcık

Ceviz, olgunlaşmamışsa acıdır,
Kakao, koyu kavrumda acıdır,
Şeftali, dona çekmişse acıdır,
Kızılcık, her şekilde ekşi/acıdır,

87 Puanlık Nitelikli Çekirdek tadım notlarını bende karşılıyordur siz bir daha mevcut reçetenizle demleyin bence.
Başka kavurucu çekirdeklerinide demlemişsiniz taıdm notlası için tecrübeniz var zaten ve doğru tadım notlarını almışsınız :)

87 Puanlık nitelikli çekirdekte o acılığı gidermenin tek nolu 3ü1 arada nescafe karıştırmaktır ya da halis muhlis a101/bim'de satılan süt tozlarından koymak olacaktır. 🥛

Geri